ParadiseFM | ‘Alles wijst er op dat Wilsoe geen verdachte meer is’

Maximus motief en daders na meer dan 7 jaar nog steeds niet gevonden | Extra

Volgens hoofdofficier van het Openbaar Ministerie Heiko de Jong wijst alles er op dat het OM niet meer overgaat tot de vervolging van oud-gezaghebber en oud-minister van Justitie Elmer Wilsoe.

Hij werd lange tijd verdacht van betrokkenheid bij de moord op Helmin Wiels in 2013. Hoewel alles er op wijst dat Wilsoe geen verdachte meer is, wacht de hoofdofficier nog met een definitieve beslissing. Dat schrijft de Amigoe.

De advocaat van Wilsoe heeft op 20 april een brief gestuurd aan de procureur-generaal met de vraag om uitsluitsel te krijgen over zijn cliënt.

Het OM stelt dat onder de huidige stand van zaken er geen vervolging zal plaatsvinden. Maar hij wil nog het hoger beroep van oud-minister van Financiën George Jamaloodin afwachten voordat er een definitief besluit wordt genomen. Jamaloodin is eerder veroordeeld voor betrokkenheid bij de moord op Wiels.

Bron: ParadiseFM

12 Reacties op “ParadiseFM | ‘Alles wijst er op dat Wilsoe geen verdachte meer is’

 1. Fred Teeven

  Toen Pim vermoord werd keken alle aanstichters en opdrachtgevers ook plotseling de andere kant op. Van de oranjes wisten ze dat ze “wir haben es nicht gewust” zeggen moesten.
  Het aanwijzen van het slachtoffer gebeurde in Frankrijk pas ook nog door “het waren zulke aardige….”.
  Daar komt misschien de guillotine wel terug voor terroristen. Wat in Curaçao?

 2. Wilsoe belde Wiels op voor een afspraak. Wilsoe kwam nooit opdagen (en heeft nooit een reden gegeven) maar de moordenaars stonden te wachten.
  Hoe gaf hij de informatie door?

 3. @Jury zegt: “…Maar het blijft vreemd dat Wilsoe op de bewuste dag en tijdstip een afspraak had met Wiels op Marie Pampoen en zonder bericht niet kwam opdagen…”

  Woon jij op Curacao?

 4. Maar het blijft vreemd dat Wilsoe op de bewuste dag en tijdstip een afspraak had met Wiels op Marie Pampoen en zonder bericht niet kwam opdagen.
  Maar met dat enkele feit kun je juridisch inderdaad niets uitrichten.
  Ik weet niet of Wilsoe voor dat niet verschijnen ooit een geloofwaardige reden heeft gegeven.

 5. @ Trui

  Wat u ook van de heer Wilsoe kan vinden, ook niet mijn favoriet en kan ik persoonlijk getuigenis afleggen waarom, het geeft u geen recht om een medeburger – wie dan ook – toe te wensen hetgeen u Wilsoe toewenst. U toont hiermee zich op een nog lager niveau van (mede-)menselijkheid te bevinden dan al diegenen waar u op uw eigen”aardige” wijze vaker kritiek op hebt. Ik zou willen zeggen “u bent gedegenereerd”!
  Daarnaast, met alle kritiek die u heeft, wat doet u en heeft u gedaan, om verandering te brengen of stelling te nemen tegenover diegenen die u tot de “mafiosi”rekent?

 6. Vreemd overigens dat dJ nog steeds hier zit. Lijkt me dat zijn houdbaarheidstermijn inmiddels verstreken is.

 7. Showroe di Emmastad

  Het dossier Wilsoe is in handen van het RST, vanwaaruit ook de info strategisch is gelekt. Daar gaat Heiko niet over. He can go back to sleep now.

 8. Als jamaloodin er genoeg van heeft om alleen te moeten zitten is er kans op, dat hij gaat praten. Alhoewel hij zal wel rekening met z’n familieleden houden.

 9. Joep Meloen

  @ Ericlapas,

  Er is een groot verschil tussen iets weten en het juridisch ook kunnen bewijzen. Daar ligt het probleem voor het OM. Waarschijnlijk hebben ze een redelijk goed vermoeden dat hij erbij betrokken was, alleen kunnen ze het juridische bewijs niet rondkrijgen. Pas wanneer iemand gaat praten zal dat bewijs er komen en voorlopig praat niemand.

  De conclusie van Wilsoe dat hij daarom geheel onschuldig is en een schadevergoeding moet ontvangen is dan ook zeer voorbarig.

 10. Maar wilsoe is niet betrokken bij de moord op wiels. Hij heeft alleen de plaats en het tijdstip van Wiel’s zondags uitje aangeven. De man wilsoe is naar het hoogste orgaan in vs , h clinton gaan lobbyen om geld van de criminele dos santos , broer van jamaloodin, los te krijgen. Heel vreemd allemaal.

 11. Jammer dat deze vadsige mafioos zichzelf niet naar het hiernamaals heeft gereden, laats op de Caracasbaaiweg met zijn patserige Mercedes.

  Maar zelfs Onze Schepper wil dit misbaksel niet terug.

 12. Het wordt tijd dat die Heiko de Jong wat anders gaat doen, Wilsoe was één van de weinigen die wist waar Wiels elk moment van de dag was.

  Zolang de Schutter niet aangeeft wie hem de lokatie van Wiels doorgaf blijft toch iedereen verdacht?

  Blijkbaar is iedereen vergeten dat Amerigo Thode in het parlement nog voor de moord vragen stelde over de beveiliging van Wiels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *