29 C
Willemstad
• dinsdag 20 april 2021 12:07

Democracy now! | Tuesday, April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Nu.cw | Scholieren opgepakt voor verspreiden ongepaste beelden

Een school heeft vorige week aangifte gedaan tegen een scholier die tijdens een Zoomles ‘ongepaste beelden’ liet zien. De minderjarige is gehoord door de politie en de...

Nu.cw | Moord Bas van wijk: OM eist achttien jaar cel en tbs

Het Openbaar Ministerie (OM) eist achttien jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen Samir el Y. voor het doodschieten van de op Curaçao geboren Bas van Wijk. Op...

PBC | Indiase variant op een van de Caribische eilanden aangetroffen

Persbureau Curacao Op de Caribische eilanden is inmiddels één geval van de Indiase mutatie van het coronavirus aangetroffen. Dat meldt het RIVM. Het is niet bekend om welk...

PBC | Alleen handvol Caribische eilanden is laag risico

Persbureau Curacao Curaçao laat in principe alle reizigers uit de wereld toe. Ook reizigers uit hoge risicolanden. Die moeten wel voldoen aan een serie voorwaarden. Kom je uit...

PBC | Inreisbeleid Saba hangt af van vaccinatiestatus reiziger

Persbureau Curacao Het eiland Saba gaat een soort vaccinatiepaspoort hanteren voor binnenkomende reizigers. Wie gevaccineerd is, hoeft vanaf 1 mei niet in quarantaine. Het is een van de maatregelen...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaRadio Paradise FMParadiseFM | Aruba stemt voor geregistreerd partnerschap homostellen

ParadiseFM | Aruba stemt voor geregistreerd partnerschap homostellen

Vijf jaar geleden stemde het parlement al eens voor de wet, maar vanwege aanpassingen moest het opnieuw.

Echtparen van gelijk geslacht en stellen met een samenwoningsovereenkomst, hebben voortaan dezelfde rechten als de traditionele gehuwde man-vrouw koppels.

Dat is het gevolg van de beslissing van de Staten van Aruba om de aanpassingen in het nieuwe Burgerlijk Wetboek goed te keuren.

Vijf jaar geleden stemde het parlement al eens voor de wet, maar vanwege aanpassingen moest het opnieuw. Gisteren ging het specifiek om Boek 1, persoonlijk en familierecht, Boek 3, eigendomsrecht, Boek 4, erfrecht en Boek 7, bijzondere verbintenissen.

Zeventien Statenleden stemden voor, vier tegen. Er was de afgelopen weken al veel te doen over het wetsontwerp. Voorstanders noemden het een schande dat Aruba zo lang nodig heeft voor een dergelijke belangrijke wet. Tegenstanders, vooral uit conservatief Christelijke kringen, vrezen dat de wet de deur open zet voor het homohuwelijk, waar ze tegen zijn.

Bron: ParadiseFM

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Op Curaçao hebben we blijkbaar een paar heel erg discriminerende parlementariers : Rennox Calmes en Marylin Mozes.

  Ze vinden de gedachte van hun achterban (dus het meewaaien met de meerderheid ) belanrijker dan artikel 1 van de (nl) grondwet, dat iedereen gelijk is.

 2. Pabien Aruba finalmente!

  Gelukkig heeft Aruba voor de verandering geen rekening gehouden met het eeuwenlange ingebakken beleid van christelijke instellingen en gelovigen om mensen die hen niet bevallen uit te sluiten, ronduit te discrimineren i.p.v. te streven naar inclusiviteit. Dat alleen al is een overwinning an sich. Love thy neigbour beweren christenen, maar in de praktijk blijkt dit streven/ geloof zeer weerbarstig.

  @Woudje
  Dus omdat volgens jou mensen niet te eten hebben, hoeft de regering niet verder te regeren, geen beleid te maken en/ of rekening te houden met andere groepen mensen in de maatschappij? Vreemd beeld van de werkelijkheid houd jij erop na.

 3. Aruba lijkt zich niet te realiseren dat zij behoren tot het Koninkrijk der Nederlanden en dat onderscheid maken naar ras, geloof, politieke gezindheid of geslacht gelijk staat aan discriminatie, waartoe een wet bestaat die dat niet toestaat. Dat staat zo in de grondwet. Het scheldwoord makamba is dus net zo discriminerend als het scheldwoord pretu of anderszins. Kan het Parlement van Aruba even een opfriscursus volgen? Ja, dat kan!
  https://www.telegraaf.nl/watuzegt/204881680/het-stigmatiseren-van-witte-mensen-is-ook-racisme

 4. De vraag is natuurlijk waar is de grens, kan nog een verhaal herinneren van Martijn Krabbé, zoon van de acteur Jeroen Krabbé, die vertelde dat als kind de vriend van zijn vader bij hun introk.

  De ene avond sliep Jeroen Krabbé bij zijn vrouw en de andere avond bij zijn vriend in hetzelfde huis en in de ochtend zaten ze allemaal aan dezelfde tafel te ontbijten. Dit soort dingen kunnen alleen in Nederland.

 5. Deze mensen hebben niet te eten en het enige wat ze kunnen bedenken is stemmen voor kasamentu di mariku/mariko of niet. Belachelijk.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties