ParadiseFM | ‘Armoede geen reden om asiel te krijgen’

Er is volgens Broekers-Knol namelijk wel een risicogroep die gevaar loopt in het land. | Persbureau Curacao

Dat stelt Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol in het asielbeleid voor Venezolanen. Om deze reden is vastgesteld dat asielaanvragen van Venezolanen individueel moeten worden behandeld.

Er is volgens Broekers-Knol namelijk wel een risicogroep die gevaar loopt in het land. Ze noemt bijvoorbeeld oppositieleden, militairen of journalisten die volgens verschillende mensenrechtenorganisatie gemarteld zijn of bedreigd.

Op Curacao geldt min of meer hetzelfde beleid voor Venezolanen: elke aanvraag moet individueel worden behandeld, maar dit zou volgens onder meer de UNHCR niet altijd gebeuren.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “ParadiseFM | ‘Armoede geen reden om asiel te krijgen’

  1. Een citaat uit de bijbel; Tegen de avond kwamen zijn discipelen bij Jezus en zeiden: “Het is al lang tijd om te eten en hier is niets te krijgen.

    U moet de mensen maar wegsturen. Jezus antwoordde: “Dat hoeft niet. Geven jullie hun maar te eten.” “Hoe dan?” vroegen zij. “Het enige wat wij hebben, zijn vijf broden en twee vissen.” Jezus brak de broden in stukken en gaf deze aan zijn discipelen. Ze gaven ze weer aan de mensen.

    Iedereen kon zoveel eten als hij wilde. Er bleef zelfs nog over: Twaalf manden vol.

    Als we echt geloven, zullen wij deze mensen niet wegsturen, maar vertrouwen erop dat God een weg zal vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *