ParadiseFM | Angst voor toename huiselijk geweld

Ook zouden twee opvangcentra weer moeten openen.

Organisatie Aliansa, die opkomt voor de bescherming van vrouwen op Curaçao, maakt zich zorgen over een toename van huiselijk geweld als gevolg van de corona-crisis.

Het Antilliaans Dagblad meldt vandaag dat volgens Aliansa de overheid het beste een speciale telefoonlijn kan openen voor meldingen van huiselijk geweld. Ook zouden twee opvangcentra weer moeten openen.

Bron: ParadiseFM

7 Reacties op “ParadiseFM | Angst voor toename huiselijk geweld

 1. Met meer HUMOR in een COMPLEET gezin kan je veel ellende voorkomen : wat een norsheid alom. Wie weet toch even een beetje lachen?
  https://www.ad.nl/dossier-nlblijftthuis/vijf-tips-voor-partners-die-elkaar-wel-achter-het-behang-kunnen-plakken~a740a5ab

 2. @Brian S
  Je zou je in de ‘wereld’- problematiek mbt huiselijk geweld en vooral de wetenschappelijke literatuur beter moeten inlezen daar kun je heel wat van opsteken ipv te raaskallen!.

 3. @William, Vrouwen kiezen ervoor om met bad guys te gaan. Met getrouwde mannen… en na klappen blijven ze bij hem.
  Als je met medeweten voor die dushi guy gaat terwijl je weet dat hij losse handjes hebt vraag je er toch zelf om

 4. ericlapas

  Huiselijk geweld is iets van alle tijden, kan me nog als kind nog wat gebeurtenissen herinneren. Het allerergste was van een man die ons buurmeisje, een tiener van 16 met messteken om het leven heeft gebracht alleen omdat het meisje een einde aan de relatie wilde maken.

  De dader heeft toen nog geen 5 jaar vastgezeten en keerde daarna in dezelfde wijk terug.

  Kan me nog herinneren dat mijn moeder en andere buurtgenoten ons hadden gevraagd om na school even langs de moeder te gaan om te kijken of ze boodschappen nodig had. Dit was om te voorkomen dat de moeder de moordenaar van haar dochter bij de toko tegenkwam.

 5. Flauwekul, @Brian S
  Huiselijk geweld komt overal in alle lagen van de bevolking voor EN in alle culturen. Ook vaak geweld achter de voordeur genoemd. Bij geen enkele geweldsvorm vallen zoveel slachtoffers. Het “thuis” is voor veel mensen de meest gevaarlijke plek. Dat vaak 1 van de verklaringen de vrouw zal er wel om gevraagd hebben bijzonder masochistisch is behoeft geen betoog.
  Nu met de oplopende armoede, werkloosheid, geen eten in huis hebben etc etc is het voor vrouwen ihb en sommige mannen een gevaarlijke tijs, thuis.

 6. Huiselijk geweld is niet beperkt tot lichamelijke mishandeling. Vaak is de mishandeling van verbale aard, een hard uithalen met woorden dus, en beledigingen en bedreigingen met lichamelijk geweld. Maar……..de wonden van emotioneel geweld zijn nóg erger en worden vaak niet door anderen opgemerkt. Huiselijk geweld begint in het hart en de geest; de manier waarop iemand handelt begint met de manier waarop hij denkt. Om dus een eind aan het geweld te maken, moet de gewelddadige persoon zijn denkwijze “veranderen”. Geweld is een middel dat mannen gebruiken om de baas te blijven en hun macht en autoriteit over een vrouw te demonstreren. Huiselijk geweld is dus misbruik van macht en gezag. Sommige vrouwenbeulen zijn behept met een minderwaardigheidscomplex, precies wat zij hun slachtoffer bezorgen. Als zij daarin slagen, streelt dat hun ego en voelen zij een zekere mate van superioriteit en gezag over een ander mens(meestal hun eigen vrouw/vriendin). Zij hebben het idee dat zij op die manier hun mannelijkheid bewijzen. Maar dat is simpelweg lafhartigheid en zwakheid. Is het werkelijk mannelijk als een sterkere man een zwakkere, weerlozer vrouw toetakelt? Nunca. Want een man van “karakter” zou consideratie en mededogen hebben met mensen die zwakker en weerlozer zijn en hen niet uit eigenbelang onbillijk behandelen. Bij sommigen heeft alcohol zijn verstand beneveld en zijn vermogen om zijn drift te beheersen verzwakt. Een hoog percentage huiselijk geweld komt voor onder mensen zonder sterke sociale contacten. Maar hoe men het ook keert en draait, een man mag een vriendin of zijn eigen vrouw NEVER mishandelen. Vrouwen moeten op handen gedragen worden, in watten gelegd worden, verwend te worden, ze willen aandacht, romantische woorden in hun oortjes zachtjes fluisteren, Zij verdienen liefkozingen, geaaid en goed verzorgd te worden, ze hebben veel aandacht nodig etc.etc. Dushi swa, tranquilo mano, suave……….Een man zonder liefde is een NUL, een NIETSNUT, WAARDELOOS.

 7. Heeft toch ook te maken met de partnerkeuze van de dames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *