Curacao.nu | Gevangenen zijn in staking

Persbureau Curacao

De gevangenen hebben al een maand geen recreatie of werk en eisen betere bescherming en het vroeger naar huis sturen zodat er meer ruimte komt | Persbureau

Willemstad – Gevangenen in de SDKK zijn vandaag in staking gegaan. Sinds Corona, worden ze naar eigen zeggen, aan hun lot overgelaten in overvolle cellen van 4-6 man elk.

Bewakers dragen geen handschoenen of mondkapjes. Sociaal werkers verschijnen niet om problemen op te lossen. Schoonmaakmiddelen zijn niet voorhanden voor gedetineerden en ook het eten is slecht de afgelopen dagen.

De gevangenen hebben al een maand geen recreatie of werk en eisen betere bescherming en het vroeger naar huis sturen zodat er meer ruimte komt.

Bron: Curacao.nu

7 Reacties op “Curacao.nu | Gevangenen zijn in staking

 1. Ach ja klagers hebben geen nood .

 2. Je laat precies zien wat ik bedoel.
  Dat is waar we fout gaan.
  Die jongens doen die dingen omdat ze kunnen.
  Omdat eigenlijk iedereen om ze heen mee doet.
  Wij zijn zelf corrupt ook en staan dat toe.
  Maar als iedereen ook weigert hun geld aan te pakken is er niks.
  T einde van corruptie begint bij je zelf.
  In nl is corruptie minder door rechtszekerheid en een sociaal stelsel.
  En de opinie dat het niet goed is.
  Hier zijn we er trots op dat we mensen kennen… Die dingen kunnen regelen.

 3. Abraham Mossel

  @ Ambulant, als het geld op is, in welk land bedoel je eigenlijk?. In Curacrim kan je al in de staats kist kijken en zie je een bijna lege vloer met enkele nikkelen guldens, en ook die zijn niet veilig voor bepaalde personen, of niet dan Gerrit de Raaf!

 4. Abraham Mossel

  Geen werk! buiten de poort wilden ze niet werken ( zie voorbeeld Gerrit de Raaf ) voor de kost en leefde van de misdaad en oplichting of ” kinder” verkrachting. Geen recreatie !, net of ze de hele dag schilderijtjes of vogelkooitjes willen maken voor thuis of een goed doel. Geen goed eten, wees blij dat jullie nog te vreten krijgen van de belasting betaler door het corona virus hebben arme families met kinderen ook niet te vreten om dat er bijna geen geld in hun knip zit, dus niet klagen en lekker je tijd uit zitten en niks nada eerder naar huis, ( als je geen levenslang hebt krijg zo i zo een derde straf vermindering bij goed gedrag ) zou ik zo zeggen daar in hotel SDKK . In landen als Haiti, Venezuela, Columbia, Chili etc krijgt een gevangene helemaal niks te vreten als de familie niks brengt dan verhongeren ze tot de dood toe. Dus ik zou zeggen Raaf en consorten in het gevang, hou je koest jullie zitten daar prima en kunnen gezellig een kaartje leggen, prettige Paassen allemaal daar in hotel SDKK.

 5. Ze hebben gelijk. Zoals je hen behandelt is een afspiegeling van het niveau van je eigen maatschappy. Kijk naar een gevangenis systeem in een land en je weet precies wat dat land is.
  Wij zijn ook gevangen geworden.
  Medical Marshall law. Usa uitvinding.
  Wat als wij dadelijk zonder komen te zitten als t geld op is.
  Wat dan.

 6. Ze moeten niet zeuren. Hadden ze maar niet daar moeten zitten!!

 7. Ze staken maar ze hebben geen werk…. interessant…!

  Naar huis sturen lijkt me geen goed idee, de kans op herhaling lijkt me veel te groot nu het verder op Curacao niet goed gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *