ParadiseFM | 30 nieuwe gevallen op Aruba

Daarmee is het aantal actieve besmettingen uitgekomen op 173, waarvan dertig onder niet-ingezeten.

Op Aruba zijn gisteren dertig nieuwe gevallen van corona opgespoord, drie besmettingen werden geregistreerd bij niet-ingezetenen van Aruba. Elf personen bleken virusvrij na quarantaine of isolatie.

Daarmee is het aantal actieve besmettingen uitgekomen op 173, waarvan dertig onder niet-ingezeten. De overheid benadrukt dat de cijfers niet verder moeten oplopen, om te voorkomen dat de autoriteiten nieuwe maatregelen moeten nemen.

Arubanen kunnen Kerst vieren met familie. Maar volgens de overheid moet iedereen zich goed aan de regels houden, om te voorkomen dat de viering van Nieuwjaar in gevaar komt.

Er wordt een speciaal beroep gedaan op de jongeren, de jongvolwassenen en de ouderen om goed op te letten. ,,Wees je ervan bewust dat Covid-19 er is. We weten van 173 besmette personen op Aruba, maar we weten niet hoeveel mensen het virus onbewust bij zich dragen en het kunnen overdragen op anderen.”

Aangezien geen nieuw sterfgeval te betreuren was, staat de teller van het aantal overledenen sinds maart, nog steeds op 47 personen. Directie Volksgezondheid laat weten dat er 439 coronatests zijn uitgevoerd.

Momenteel worden zeven corona patiënten verpleegd in het Horacio Oduber Hospital, van wie een op de intensive care.

Bron: ParadiseFM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *