ParadiseFM | 30.000 doden Latijns-Amerika

Familieleden dragen hun dierbare in een ingepakte doodskist richting een begraafplaats | AFP

Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn 30.000 mensen in Latijns-Amerika gestorven aan de gevolgen van het longvirus.

Dat blijkt uit een telling van persbureau Reuters. Brazilië is veruit het zwaarst getroffen land, daar hebben ruim 16.000 inwoners het leven gelaten. In Chili zijn ruim 46.000 inwoners besmet en 478 doden gevallen.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “ParadiseFM | 30.000 doden Latijns-Amerika

 1. We moeten scherp zijn dat het ook hier niet de kop gaat opsteken, zeker gezien het openstellen luchtruim vanuit Z Amerika. We willen geen toestanden hier na de lockdown en zeker niet de vreselijke toestanden die zorgmedewerkers wereldwijd en NL ihb meemaken:

  https://www.volkskrant.nl/kijkverder/v/2020/als-de-maskers-afgaan-spreken-de-gezichten~v382125/

 2. @Lapas: it’s all about statistics.

  Nederland heeft besloten niet lukraak, maar gericht te testen.
  Als Nederland morgen besluit om iedereen te testen, is het aantal overlijdens per geteste het laagst van de hele wereld.

 3. ericlapas

  Het valt op dat Chile evenveel besmetten als in Nederland heeft maar toch is er veel minder doden in Chile dan in Nederland met bijna 6000 doden.

  Het is ook opmerkelijk hoe Nederlanders tegen aan kijken, patiënten sterven daar elke dag maar ze zijn blij dat de bezetting van IC bedden ook daalt. Moet zeggen dat het wel in land is waar euthanasie is toegestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *