ParadiseFM | TUI erkent fout meenemen coronapatient

Topman Kers: ‘Als ik nu terug kijk, had ik liever de keuze gemaakt om deze persoon niet te laten reizen | Curacao Chronicle

Algemeen directeur Arjan Kers van Tui Nederland erkent dat de reisorganisatie fouten heeft gemaakt bij het toelaten van een man op een vlucht naar Curaçao.

De man kreeg tijdens de reis te horen dat hij besmet was met het coronavirus. ‘Die man had niet aan boord moeten gaan, dat is heel duidelijk’, zei Kers zondagavond bij Reporter Radio op Radio 1.

De man had eerder een zogeheten gorgeltest gedaan, maar testte negatief. De autoriteiten op Curaçao erkennen de uitslag van een dergelijk test niet meer. Reden dat de man samen met anderen voor vertrek op Schiphol nogmaals werd getest, met een uitstrijkje uit keel en neus. De uitslag daarvan kwam tijdens de vliegreis; hij bleek toch de longziekte onder de leden te hebben.

Topman Kers: ‘Als ik nu terug kijk, had ik liever de keuze gemaakt om deze persoon niet te laten reizen.

We spreken altijd over veilig en verantwoord, in dit geval is dat gewoon niet goed gegaan.’

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “ParadiseFM | TUI erkent fout meenemen coronapatient

  1. Dan niet in een mail zetten aan de passagiers op die bewuste vlucht dat de overheid van curacao had mede gedeeld dat men kon komen onder die voorwaarde SCHANDE. Jullie blijven verantwoordelijk voor de gezondheid van jullie reizigers TUI!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *