ParadiseFM | “170 miljoen voor Girobank niet genoeg”

Volgens ABVO vakbond voorzitter Williams moesten de werknemers het nieuws over de sluiting dit weekend vanuit de media vernemen. | Antilliaans Dagblad

De Curaçaose regering is momenteel in overleg met Nederland over de oprichting van een Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling, beter bekend onder de naam OHO.

Volgens minister van Financiën Kenneth Gijsbertha wordt daarbij onder meer gesproken over een lening van 170 miljoen gulden om rekeninghouders van de Girobank hun geld te kunnen geven. Zoals bekend sluit de bank aan het eind van het jaar haar deuren, maar zijn er nog tweeduizend rekeninghouders die geld op de bank hebben staan.

Volgens Gijsbertha zullen ook met de 170 miljoen gulden uit Nederland niet alle rekeninghouders hun geld krijgen. Zo heeft het Algemeen Pensioenfonds Curaçao (APC) nog 110 miljoen gulden open staan en de overheid zelf nog 80 miljoen Naf.

Voorzitter van vakbond ABVO, Adrie Williams, is ontevreden over de manier waarop de overheid en de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten het nieuws over de sluiting van de Girobank naar buiten hebben gebracht.

Volgens Williams moesten de werknemers het nieuws over de sluiting dit weekend vanuit de media vernemen. Hij vindt dat ongepast. Williams stelt dat de overheid en de bank beter zouden moeten weten hoe ze moeten omgaan met de werknemers. Hij noemt de sluiting erg vervelend voor het personeel en zal contact opnemen met de Centrale Bank over de verdere afhandeling.

Bron: ParadiseFM

9 Reacties op “ParadiseFM | “170 miljoen voor Girobank niet genoeg”

 1. De nog vrij rond lopende Stephen Capella, Eric Garcia en Neysa Insane-ia zijn het levende bewijs dat we een CHE of OHO dringend nodig hebben.

  ACHTHONDERD MILJOEN GEFRAUDEERD!

  De daaropvolgende benoeming van Neysa Amnesia tot CFO bij Aqualectra is helemaal waanzinnig.

  Het hoofd Personeelszaken van Aqualectra moet een eerste klas randdebiel zijn, of een dom huppelkutje zoals de byside van Curoil directeur Lasten bij de afdeling Personeelszaken van Ennia.

 2. Lijkt me tijd dat we gaan demonstreren voor het kantoor van OM!

  Zij moeten de verantwoordelijke personen voor deze megaroof voor de rechter gooien!

 3. Het zijn gewoon een stel boeven. Niets meer en niets minder.

  Ik ben van mening dat het OM z’n task niet goed heeft uitgevoerd door al die corruptici gewoon rond te laten lopen.
  Onvoorstelbaar dit wAt een slap gedoe binnen justitie.

 4. Al deze “streken” van onze bank en overheids “bonzen” geven kraakhelder aan waarom deze rots gewoon eenprovincie moet worden.

  De graaier en bank destructor komt er met een tk op de vingers van af.

  De burger mag zoals al 50 jaar usance is: Bloeden voor het gegraai en de corruptie.

  Knops doe je werk.

 5. Tja wat moeten we hiervan zeggen? Die boef Garcia zit vast onder huisarest niet vanwege het Giroschandaal maar omdat hij tien jaar eerder een venezolaanse bank voor 10 miljoen had bedonderd.Omdat hij het eten niet lekker vond mocht hij zijn straf van de rechter thuis uitzitten, i.p.v hem van de honger te laten sterven in bon futuro. Acheraf gezien had niet het CBCS maar Interpol moeten ingrijpen in deze zaak. Verdienen de gedupeerden (lees het publiek )in dit geval geen wraak?

 6. Dennis Dambruck, Manager Finance van Girobank, heeft ook een uiterst dubieuze reputatie.

  Heeft als RvT lid Miguel Goede bij de UNA ontslagen.

  De rechter draaide dat ontslag terug en de UNA moest daardoor anderhalf miljoen betalen.

  Naar goed Curacaos gebruik zit Dennis Dambruck nog steeds in de RvT van UNA (UoC).

  Misschien heeft Neysa Amnesia nog een plek voor hem bij Aqualectra, als Girobank over 2 maanden sluit.

 7. To big to fail?
  De grote bonzen van directeuren bleken uiteindelijk hele kleine mannetjes en vrouwtjes.
  Zij falen, de burgers betalen!
  Danki Garcia , Tromp, RvC, RvB, Externe auditor van Eps, Chos, Dambruck, CBCS, Leila, en ga zo maar door

 8. De totale schade is een kleine 800 miljoen, en de verantwoordelijken daarvoor (Eric Garcia, Stephen Capella, de moeder van Stephen Capella en Neysa Isenia) lopen nog vrij rond.

  Sterker nog, Neysa Isenia werd voor haar willfull blindness (niet integer en directie onwaardig handelen noemde CBCS het) beloond met de post van CFO bij Aqualectra!

  Zouden alle APC verzekerden die 110 miljoen pensioen verliezen niet eens even een bezoekje aan huize Garcia, Capella en Isenia moeten gaan brengen?

  En daarna aan commissaris Neetje van der Veen die voor de waanzinnige bonussen van Capone Capella eh… zijn moeder tekende?

  En tenslotte aan de neppe EY accountant Erik van Eps die de Walt Disney jaarrekeningen van Girobank goedkeurde?

 9. de belasting betaler

  Lees ik dit goed?
  Wordt er nou echt overwogen een commerciële bank te redden met een lening die later door de belasting betalers terug betaald moet worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *