AntilliaansDagblad | Camelia-Römer slaat terug

Aangifte van zeven strafbare feiten tegen Carlos Monk | Antilliaans Dagblad

Willemstad – PIN-leider en voormalig minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Suzy Camelia-Römer heeft op 1 oktober aangifte gedaan tegen Carlos Monk voor het plegen van zeven strafbare feiten: het doen van valse aangifte, belediging, smaad, smaadschrift, laster, lasterlijke aanklacht en lasterlijke verdachtmaking.

Daarnaast is het Openbaar Ministerie (OM) op 16 oktober door de advocaten van Camelia-Römer – Olga Kostrzewski en Achim Henriquez – aangeschreven met het verzoek spoedig uitspraak te doen over de door Monk, middels zijn stichting Hustisia pa Un i Tur, ingediende aangiften tegen de politica. Ook is de regering op die dag aangeschreven ten einde ‘die te wijzen op haar plicht tot bescherming van alle burgers, waaronder politici, en de plicht daartoe wetgeving en beleid te formuleren’.

Dat heeft Camelia-Römer gisteren tijdens een persconferentie bekendgemaakt. De PIN-leider heeft genoeg van de verschillende aanvallen en ‘valse aangiftes’ van KdNT-medewerker Carlos Monk. Volgens haar maakt Monk zich schuldig aan politieke terrorisme en is ook zij het doelwit geworden van het ‘kwaadaardig politiek bedrijf’ van Monk, ‘bestaande uit stelselmatig beledigen, smaden, lasterlijk en publiekelijk aanklagen van ministers om percepties te scheppen die niet op feiten berusten’.

,,Het doel van Monk is duidelijk: bewust een corrupt beeld creëren van zijn politieke tegenstanders, het kabinet-Rhuggenaath”, meent Camelia-Römer, die hoopt op een spoedig en daadkrachtig optreden van het OM en de regering.

Monk heeft sinds het aantreden van het kabinet-Rhuggenaath welgeteld 24 aangiften ingediend tegen de ministers. Het gaan om vier aangiften tegen premier Eugene Rhuggenaath; twee aangiften tegen minister Armin Konket van Bestuur, Planning en Dienstverlening; twee tegen minister Quincy Girigorie van Justitie; drie tegen minister Kenneth Gijsbertha van Financiën; één aangifte tegen voormalig minister van Onderwijs, Marilyn Alcalá-Wallé; zes tegen voormalig minister van Gezondheid, Camelia-Römer; twee tegen minister Hensley Koeiman van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn; twee aangiften en een beklag bij het Hof tegen minister Steven Martina van Economische Ontwikkeling; en twee tegen minister Zita Jesus-Leito van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning. Ook heeft Monk aangekondigd nog eens zes aangiften voor te bereiden.

Duidelijk is dat Monk deze ‘stelselmatige aangiften doet met de bedoeling hun partijpolitieke belangen te dienen door het schaden van de reputatie van de (oud-)leden van het kabinet-Rhuggenaath’, aldus Camelia-Römer.

,,Vermeld moet worden dat aangiften tegen een persoon niet betekent dat een persoon schuldig is. Zelfs het aanmerken van een persoon als verdachte door het OM is niet meer dan het aangeven van de mogelijkheid, een vermoeden, dat iemand zich aan een strafbaar feit heeft schuldig gemaakt, hetwelk verder wordt onderzocht. Het is uiteindelijk alleen de rechter die zich over schuld of onschuld kan uit te spreken.”

Naast de strafbare feiten waar Camelia-Römer Monk van beticht, ondermijnt Monk volgens haar grovelijk de democratische rechtsorde.

,,Immers worden fundamentele rechten op grond van het Verdrag inzake Burger en Politieke Rechten (Bupo) en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) van de (gewezen) ministers ernstig geschonden.”

Bron: Antilliaans Dagblad

10 Reacties op “AntilliaansDagblad | Camelia-Römer slaat terug

 1. Dus ook hier komt de Politicus er weer met een aai over de bol van af @Lex,

  Ruim 5 miljoen weggeplunderd.
  To easy!
  En deze politici beweren zich voor je in te zetten.

  Ooit zal de rechtvaardigheid zegevieren voor mensen die dit burgerbloeden bevorderen.
  Al zijn ze nu zo snel!

  En wat het OM/HOF betreft, wat je zegt, het zijn net mensen.
  Zijn niet kuiser dan de rest.

 2. @ Knoek- koe
  “Hoe gaat het met de lening van Suzy van Giro/PSB? van 4 tot 6 miljoen?”.

  Welnu de rechter, in al zijn wijsheid, stelde vast dat, ondanks de onnavolgbare geldbewegingen all over de world en de vraagtekens die de curator in zijn faillissementsverslag daarover vermeldde en waarover de rechter met geen woord repte, er niets onoirbaars was gebeurd en sloot het faillissement bij gebrek aan baten. En liet daarmee het volk bloeden.
  De justitiële keten op het eiland is niet alledaags om het maar eens zo te zeggen.
  ( rechters het zijn net mensen….met al hun competenties en tekortkomingen).

 3. Ik hoop dat ze allebei uit de politiek verdwijnen.
  De bevolking is dit soort politici beu.

  Allebei hebben ze op een geheel eigen wijze gebruik gemaakt van het vertrouwen en resources voor persoonlijk gewin….

  Hoe gaat het met de lening van Suzy van Giro/PSB? van 4 tot 6 miljoen?

  Hoe is dit mogelijk?
  Hoe is het mogelijk dat Monk kon doen wat je in de comments leest?

  Waarom kan dat gewoon?
  Waar is het zelfreinigend vermogen, en de drang om wetgeving te smeden dit soort zaken voorkomen?

  Als de OM/rechter hier wederom niets mee doen, en de misere wordt alleen maar groter, en de politici maar blijven melken,

  krijg je op een gegeven moment een moment dat de bom barst en dat politici als Monk en Suzy allebei door het raam uit hun auto’s getrokken worden door de razende massa

 4. En dat stuk ongeluk monk kdnt steekt ook de boel nog eens in de fik bij kraamkliniek om z’n fraude te verdoezelen, ên what about de moord op H wiels, nog steeds verdachte , vuile farc-aanhanger, je zit in de top van het criminele nest hier .

 5. Precies deze veelvuldige crimineel monk kdnt moet zo nodig aangiftes doen, en die sufferds van coalitie destijds om hem voor ‘t blok te zetten bleven stil, waar bleef januskop obesitas cooper en schotte weet ik veel wie nog meer, je kan niks anders verwachten, is zelf rapalje.

 6. Laat de rechter maar snel een uitspraak doen. Als er van de 24 aangiftes van Monk er een paar worden gehonoreerd is het al niet voor niets geweest.

 7. Maar Sushi Suzy en haar enge schoothondje de aalgladde Alvin Daal (beroepsparatiet van de overheid) deugen natuurlijk ook voor geen meter.

 8. Monk is een grote nietsnut, die al eens stomdronken onverzekerd ongekeurd zonder rijbewijs en zonder wegenbelasting van de weg werd gehaald.

  Monk is ook bekend van de gigantische promotie van zijn byside uit de portemonnee van de belastingbetaler:

  Amigoe meldde donderdag dat Ardieth Martha-Merien is benoemd tot Hoofd van Dienst van het Vergunningenloket (Bentana di Information). Die benoeming zou Monk hebben uitgevoerd toen hij nog werkzaam was voor het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening.

  Promotie

  Martha-Merien zou er met haar nieuwe functie zeven loonschalen op vooruit zijn gegaan: van schaal negen naar schaal zestien. Jacoba: “Dat betekent een loonsverhoging van 5000 gulden per maand. Bovendien zou Martha-Merien met terugwerkende kracht per 10-10-10 krijgen uitgekeerd, wat een extraatje van 100.000 gulden inhoudt.”

 9. Wat een poppenkast.
  Tijd dat deze speeltuin die we parlement noemen eens goed met de hogedruk spuit schoon spuiten..

 10. Camelia-Römer en Carlos Monk, wanneer worden we verlost van dat zooitje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *