ParadiseFM | 16 partijen naar voorverkiezingen

De voorverkiezingen vinden 30 en 31 januari plaats in elf stembureaus, waarvan 1 in de SDKK-gevangenis | Persbureau Curacao

De politieke partij PKP van Robert de Jesus heeft afgehaakt. Vorige week donderdag werd de kandidatenlijst door hem op het laatste moment ingediend.

Vrijdag maakte hij bekend dat de PKP toch niet meedoet aan de voorverkiezingen van komend weekend. Daarmee blijven nu 16 partijen over die elk minimaal 789 stemmen moeten krijgen om zo mee te doen aan de parlementsverkiezingen op 19 maart.

De voorverkiezingen vinden 30 en 31 januari plaats in elf stembureaus, waarvan 1 in de SDKK-gevangenis. Iedereen die wil stemmen moet stemgerechtigd zijn en en identiteitsbewijs meenemen naar het stembureau.

Afgelopen weekend werd er door verschillende partijen campagne gevoerd op het eiland. Ook hebben veel partijen vlaggen opgehangen. Vooral de campagne van de partij KEM trok veel publiek. KEM was onder meer aanwezig in Marie Pampoen, Jan Doret en Wishi en deelde cheques uit waarmee mensen bij Centrum Supermarkt boodschappen konden doen.

Bron: ParadiseFM

7 Reacties op “ParadiseFM | 16 partijen naar voorverkiezingen

 1. Abraham Mossel

  @ William inderdaad je heb gelijk en er word misbruik van de corona tijd gebruik gemaakt. We zullen zien wie er als winnaar uit de bus valt!. GEEF een TIP aan de mensen die het nu slecht hebben wat inkomen betreft, ga zoveel mogelijk partijen langs en laat ze je vooraf een pakket of cheques voor jouw uit schrijven. het is niet te controleren of je wel of niet op hun partij hebt gestemd, het is verboden om een foto van het stembiljet te maken waar jij je kruisje zet, klaar is kees 20 partijen 10 voor jouw rode x is 1000,00 piek wie niet weg is is gezien ik kom?.

 2. Abraham Mossel

  Kijk wat KEN nu doet ( cheques en voedsel uit delen ) keur ik niet goed, maar in deze tijd waar veel mensen in mijn buurt Montanga Abou ook honger hebben omdat ze gewoon geen werk meer hebben vindt ik het goed. Heb van mijn vader geleerd als je echt honger hebt en je hebt geen eten voor je kinderen doe je veel dingen!!. Heb gelukkig dit nooit hoeven mee maken en zal dat ook niet hoeven mee maken, ik geef eerder weg als ik ontvang ” Drekkie ” kom er maar in?

 3. Wow, dus cheques etc uitdelen wordt nog steeds getolereerd? Dat heet toch omkopen of zie ik dat verkeerd.

 4. Heel goed als ze stemmen van kdnt mfk ps gaan overnemen, hebben ze net nada deze 4 niemandalle partijen.

 5. KEM is min of meer FOL maar dan onder een andere naam maar met veel ex-fol leden.
  Zij gaan MFK, PS en KdnT stemmen overnemen

 6. KEM begint al vroeg met omkopen. Kan je nagaan wat dat gaat worden in de toekomst! Begint te lijken op St.Maarten. Cheques uitdelen? Waarom geen koelkasten, TV’s, stoves of zelfs auto’s? zoals men daar deed.
  Weer een corrupte partij in onze gelederen. Curacao zakt steeds verder af naar een bananenrepubliek, zo het nog niet is.
  Ik hoop dat het bedrijfsleven dergelijke partijen niet financieel gaat steunen.
  P.S. Supermarket Centrum gaat met deze corruptie akkoord? Of gaan ze dergelijke cheques weigeren. Zo niet dan zijn ze wel veel klanten kwijt!

 7. KEM begint al vroeg met omkopen. Kan je nagaan wat dat gaat worden in de toekomst! Begint te lijken op St.Maarten. Cheques uitdelen? Waarom geen koelkasten, TV’s, stoves of zelfs auto’s? zoals men daar deed.
  Weer een corrupte partij in onze gelederen. Curacao zakt steeds verder af naar een bananenrepubliek, zo het nog niet is.
  Ik hoop dat het bedrijfsleven dergelijke partijen niet financieel gaat steunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *