ParadiseFM | ‘Verkiezingen 2021 in handen Electorale Raad’

Als die wet wordt aangenomen, wordt het Hoofdstembureau verzelfstandigd en valt het niet meer onder de minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening.

De nieuwe parlementsverkiezingen die staan gepland op 19 maart volgend jaar moeten worden georganiseerd door de Electorale Raad.

Dat is de hoop van minister Armin Konket van Bestuur, Planning en Dienstverlening. Deze week staat een landsverordening hierover op de agenda van de Centrale Commissie van de Staten.

Als die wet wordt aangenomen, wordt het Hoofdstembureau verzelfstandigd en valt het niet meer onder de minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening.

Konket zei gisteren tegen middagkrant Amigoe dat het nu aan de Staten is om een besluit hierover te nemen.

Bron: ParadiseFM

5 Reacties op “ParadiseFM | ‘Verkiezingen 2021 in handen Electorale Raad’

 1. Het ligt aan de staten nu een keer een wetsvoorstel in te dienen vwb financiering politieke partijen. Maar dat zullen ze niet gauw doen…
  Of laat partijen hier jaarlijks een financieel verslag indienen bij het ministerie zodat je als burger wel inzicht hebt bij grotere giften, bv boven de 10.000.

 2. In Suriname was er bij de laatste verkiezingen een Onafhankelijk Kies Bureau onder leiding van de voorzitter Mr. Dr. Jennifer van Dijk-Silos. Hoewel zij een NDP/Bouterse aanhangster is (was?) heeft zij op een integere wijze er voor gezorgd dat, ondanks vele strubbelingen tijdens de verkiezingen, deze een correct en democratisch verloop hebben gehad. En dat ging beslist niet van een leien dakje. Hulde!
  Hebben we ook op het eiland iemand van dat intellectuele kaliber die tevens
  met de zelfde onkreukbaarheid/integriteit leiding kan geven aan de verkiezingen en zijn of haar politieke voorkeuren geen rol laat spelen?

 3. Klinkt leuk zeker voor de zittende politiek die gaan mensen (voor onbepaalde tijd) benoemen voor de electorale raad zodat als ze bij een verkiezing weg worden gestemd houden ze toch een vinger in de pap van de verkiezingen die daar na komen. Sorry lood om oud ijzer. De acktie is die van iemand die bang is zijn invloed te verliezen en pogingen doet om het vast te houden.

 4. De Rechtsstaat

  “Dat is de hoop van minister Armin Konket van Bestuur, Planning en Dienstverlening”.

  Alles m.b.t. tot deze beste man is als volgt samen te vatten:

  – Hoping for the best but expecting the worst.

  Wat een prutser is ie gebleken!

 5. Lijkt me een goed plan, maar dat moet ook worden verankerd in de grondwet. Maak, zoals in vele andere landen, die electorale raad een vierde macht (naast wetgeving, bestuur en rechtspraak).
  Ik hoop ook dat de partij-loterijen en verkiezings-giften tot het verleden gaan behoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *