ParadiseFM | 105 nieuwe cases; lockdown dreigt

Mits het aantal besmettingen niet afneemt, kondigde Rhuggenaath aan een nieuwe lockdown in te stellen om het virus terug te dringen | Persbureau Curacao

Met een totaal aantal van 105 nieuwe besmettingen de afgelopen dag, is een nieuwe lockdown voor Curacao heel dichtbij.

Dat bleek uit een relato di dia van de overheid. 105 is een nieuwe coronapiek, vorige week kende Curacao 76 besmettingen op een dag.

Premier Rhuggenaath en Izzy Gerstenbluth benadrukten om afstand te bewaren, weg te blijven van andere mensen, geen samenkomsten te organiseren en de hygieneregels na te leven.

De regering benadrukt dat het vrijwel uitsluitend om lokale besmettingen gaat.

“Niet alleen wij zien 105 nieuwe besmettingen, het buitenland ziet dat ook. Als we zelf geen maatregelen nemen, dan sluit het buitenland ons wel af”, aldus Rhuggenaath.

Mits het aantal besmettingen niet afneemt, kondigde Rhuggenaath aan een nieuwe lockdown in te stellen om het virus terug te dringen.

Bron: ParadiseFM

9 Reacties op “ParadiseFM | 105 nieuwe cases; lockdown dreigt

 1. Cheim Siwolosky

  Ik heb het gevoel dat de kogel al door de kerk is.
  Mijn electricien; de hele dag op straat en bewegend tussen alle lagen van de samenleving zei tegen mij, Cheim,de tweede lockdown komt er aan, dat geldt ook voor jullie Polako’s die zich aan veel weten te onttrekken.
  Ik heb inmiddels een aantal klassiekers gedownload, beginnend met Het Feest van de Bok. Heerlijk om weer de geest aan te scherpen en het beleving en inlevings vermogen op te rakelen. Smiddags dan een glaasje komkommer sap om met de kommer en kwel op de wandelroute om te gaan.
  Van de nood een deugd maken. Heerlijk en dushi. Laat de lockdown maar komen.

 2. If the 1st. Lockdown worked, why a second one? If the 1st Lockdown didn’t work, why a second one?

 3. Ook al begrijp ik de bezorgdheid, maar om op basis van 1 dag met conclusies te komen kan niet. Dat moet je doen van week tot week, en als je dan toch haast hebt, neem dan de afgelopen 3 dagen (55/dag). Beter nog is het kijken naar opnames CMC en IC en wat dat precies voor patienten zijn. De 2 lokalen die hier helaas zijn overleden hadden beiden (ernstige) onderliggende aandoeningen (evenzo de 68 jarige toerist). Om te dreigen met een lockdown maakt wel indruk, immers dan vallen werk en inkomen weer stil en wordt de sociale en economische ellende weer groter, maar verstandig? Een middel erger dan de kwaal invoeren is niet slim. Wat wij als burger toch echt wél moeten doen (het grote gelijk van overheid en dr. Izzy) is ons aan die regels houden: afstand, mondkapjes, hygiene en geen feestjes in huis of bar/snek. Ga wandelen, naar de baai enz. maar alles wat binnen is; afstand en mondkapje. Lukt dat allemaal niet dan kun je bijvoorbeeld de gelegenheden sluiten waar sprake is van groepen mensen en gezelligheid: bars en sneks en het verbieden binnen te vergaderen; buiten of online. En zoveel mogelijk thuis werken. Een lockdown is niet nodig, niet verstandig en verschuift en vergroot de problemen in onze maatschappij. We moeten met Covid leven en ons verstand niet gaan verliezen. Think big, act smart.

 4. De Rechtsstaat

  Tenenkrommend het optreden gisteren van de MP.

  Even tussen de vergadering(en) van de raad van ministers door samen met hoogleraar “toegepaste statistiek en kansberekening” het volk aanmanend aanspreken.

  Mij was evident, deze beste man heeft geen enkel beleid voorhanden.

  Gai strong zei, ik bepaal!!!

  Dus ook zonder die vermaledijde landsverordening uitzonderingstoestand kan ie alle macht zich eigen maken.

 5. Voornamelijk lokale besmettingen. Op welke manier? Werk? Thuis? Feestjes?

 6. Fred Schiedam

  Als amateur-statisticus: 105 nieuwe gevallen op een bevolking van zo’n 150.000 is toch wel veel, als je dat omrekent naar per 100.ooo inwoners. In Nederland met zo’n 17 miljoen inwoners zou dat (ruw berekend) 12.000 nieuwe gevallen per dag betekenen. Kortom, Curacao begint nu aan z’n eerste coronagolf?

 7. “Mits het aantal besmettingen niet afneemt, wordt een nieuwe lockdown ingesteld om het virus terug te dringen”.

  De vraag is waar heeft Ruggenaath zijn MBA titel gehaald? De besmettingen nemen niet uit zichzelf af tenzij de regering net als Aruba met getallen gaat goochelen.

  Bij elke update wordt gezegd dat de bron van een groot deel van de besmettingen niet te traceren is maar Ruggenaath weet dat het allemaal lokale besmettingen zijn, knap.

  “De hygiëneregels naleven”. Terwijl nog steeds Chinese restaurants zijn die vlees in de zon ontdooien?

 8. Het meest zinloze wat je op in dit corrupte boevennest (hoe noemde de eigenaar van Miles het ook al weer?) aan de bevolking kunt vragen is het nemen van eigen verantwoordelijkheid.

 9. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *