Paradise FM | Ziekenhuis heeft gefaald bij opvang patiënt

Volgens de Amigoe zijn de ziekenhuisdirectie en de nabestaanden inmiddels van dit oordeel op de hoogte gebracht. | Extra

Het Curacao Medical Center, CMC, had een patiënt die eerder dit jaar thuis overleed, niet naar huis mogen sturen zonder hem eerst medisch te hebben onderzocht. Dat heeft de Inspectie voor Volksgezondheid na een diepgaand onderzoek bekend gemaakt.

Volgens de Amigoe zijn de ziekenhuisdirectie en de nabestaanden inmiddels van dit oordeel op de hoogte gebracht.

Het gaat om een 34-jarige man die zich in april bij CMC meldde. Hij werd vergezeld door zijn moeder en klaagde over pijn in zijn borstholte. De man werd door het dienstdoende ziekenhuispersoneel weggestuurd, zonder medisch te zijn onderzocht. Enkele uren later overleed de man thuis in zijn slaap. In het ziekenhuis hadden ze gezegd dat maar een paracetomol moest nemen tegen de pijn.

De nabestaanden moeten nu bepalen wat ze gaan doen. Met het rapport van de Inspectie kunnen naar het Medisch Tuchtcollege, ze kunnen een rechtszaak aanspannen of proberen tot een schikking te komen met het CMC.

Bron: Paradise FM

Een Reactie op “Paradise FM | Ziekenhuis heeft gefaald bij opvang patiënt

  1. Abraham Mossel

    Een schikking? de schikking zoals gewend op deze rots zal wel worden afgekocht met gratis een ijsje en een lollie 5 jaar lang. Als dit niet oke is krijgen ze nada niks noppes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *