27.4 C
Willemstad
• vrijdag 30 juli 2021 19:27

Laatste reacties

- Advertentie -

PAR, MFK en MAN slaan handen ineen

WILLEMSTAD — De PAR, MFK en MAN hebben elkaar dinsdag weten te vinden in een motie. De drie partijen die tot voor kort lijnrecht tegenover elkaar stonden, maar die nu samen in de oppositiebankjes zitting nemen, eisen dat de regering met concrete plannen komt om de negatieve gevolgen van aanpassing van de pensioenwet te compenseren. Maar de motie werd door een Statenmeerderheid van de hand gewezen.

In de motie wordt bij de regering op concrete maatregelen aangedrongen.
Zo dient de regering binnen drie maanden een plan voor een verplicht pensioen voor alle werknemers te presenteren, maar ook een plan om bevolkingstoename te bewerkstelligen en een plan om het vertrouwen in de lokale economie te herstellen.
Ook wordt de regering geïnstrueerd om voorzieningen te treffen om ongewenste gevolgen van de aov-aanpassing te niet te doen, om plannen te presenteren ten aanzien van hoe het bedrag van 270 miljoen gulden voor investeringen die in de begroting is opgenomen aangewend zal worden, terwijl er ook werk gemaakt moet worden van de Lei di Bion.

Het betreft hierbij een programma om werkgevers te stimuleren om jongeren in dienst te nemen om zo de jeugdwerkloosheid op het eiland te bestrijden.
De motie kon echter niet op steun rekenen van de coalitiefracties.
Ook de regering, bij monde van minister Sherwin Josepha (Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, PS), stelde niet overtuigd te zijn van de motie.
Josepha omschreef de motie als leeg, terwijl het tal van plannen en trajecten bevat waarmee de regering op dit moment al bezig is.
Het voorstel werd met tien stemmen vóór en elf tegen verworpen.

De samenwerking tussen de PAR, MFK en MAN is pikant te noemen.
Ten tijde van het kabinet-Schotte, toen de MFK en de MAN in de regering zaten en de PAR in de oppositie, stonden deze partijen lijnrecht tegenover elkaar.
Maar toen er na de verkiezingen van 19 oktober een nieuwe regering gevormd moest worden deden er geruchten de ronde dat de drie partijen aan het praten waren over de vorming van een nieuwe coalitie.
Dit was een van de redenen waarom toenmalig PAR-lid Glenn Sulvaran zich van de fractie van de gele partij afscheidde en als onafhankelijk Statenlid in zee ging met de PS, Pais en PNP.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | ‘Hoofdstuk ministerschap Ramon Chong afgesloten’

PNP-partijleidster Ruthmilda Larmonie-Cecilia benadrukt dat Ruisandro Cijntje de beoogd minister voor Economische Ontwikkeling blijft. Dat medt Larmonie-Cecilia aan Telecuracao. De vorige kandidaat-minister Ramon Chong kwam niet door...

ParadiseFM | Quadverhuurders extra gecontroleerd

Quadverhuurders worden de komende tijd extra gecontroleerd en waar nodig aangepakt. Dat heeft het KPC gemeld naar aanleiding van twee recente ongelukken op de Weg naar Bullenbaai...

Democracy now! | Friday, July 30, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 30 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | RIVM: Besmettingen Curaçao dalen licht

Persbureau Curacao Op Curaçao kregen afgelopen week 295 mensen per 100.000 inwoners een positieve testuitslag. Dat is een lichte daling ten opzichte van een week eerder, toen 305...

PBC | Curaçaose corona patiënt besmet met twee varianten

Persbureau Curacao Een patiënt in Curaçao heeft twee coronavarianten onder zijn leden. Het RIVM onderzoekt hoe dat kan. Het gaat om de deltavariant en de betavariant, ook wel...
- Advertentie -