27 C
Willemstad
• dinsdag 27 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

PAR: Dienstverlening overheid moet beter

HomeMediaPAR: Dienstverlening overheid moet beter

Etienne van der HorstWILLEMSTAD — Minister Etienne van der Horst (Bestuur, Planning en Dienstverlening, Pais) moet erop toezien dat de dienstverlening van de overheid optimaal is. Dit stelt PAR-Statenlid Zita Jesus-Leito in een brief aan Van der Horst, waarin zij melding maakt van klachten van burgers over de dienstverlening van de overheid.

Advertentie

Volgens Jesus-Leito is de goede wil van ambtenaren niet toereikend om een goede dienstverlening van de overheid aan het volk te kunnen garanderen.

“De minister dient de verantwoordelijkheid te dragen opdat ambtenaren goed zijn voorbereid en opgeleid om hun werk te kunnen verrichten. Dit is de reden waarom, als het volk kritiek heeft op de dienstverlening van de regering, wij van de PAR op de eerste plaats kijken naar de verantwoordelijke minister.”

In haar brief aan Van der Horst noemt Jesus-Leito een serie voorbeelden van de slechte dienstverlening van de regering.
Zij heeft het onder meer over burgers die de informatiebalie Bentana di Informashon via het nummer 0800-1515 bellen en dan geen antwoord krijgen.
Het Statenlid noemt ook het lange wachten om bij het keuringslokaal te kunnen betalen, of om een sédula, paspoort of rijbewijs op te komen halen.

De dienstverlening van de overheid wordt steeds slechter”, constateert Jesus-Leito.

Vooral het niet-functioneren van het nummer 0800-1515 baart het Statenlid zorgen.

Het functioneert niet. Burgers dienen dit nummer te bellen om afspraken te maken voor een paspoort, rijbewijs, sédula, het keuren van auto’s of om een vergunning aan te vragen.
Maar de minister laat deze burgers aan hun lot over. De regering heeft niet eens de beleefdheid om burgers te informeren dat het nummer niet werkt. En als burgers persoonlijk bij de Bentana di Informashon langsgaan, dan worden zij geconfronteerd met een overvolle zaal met tal van wachtenden voor hen.”

De PAR-fractie is van mening dat de regering zorg moet dragen voor een optimale dienstverlening bij de diensten die door de overheid aan het volk worden aangeboden.

Het moet niet zo zijn dat burgers op hun knieën moeten gaan om hun zaken geregeld te krijgen. Deze situatie moet snel worden verbeterd”, aldus Jesus- Leito.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties