PAR: Dienstverlening overheid moet beter

Etienne van der HorstWILLEMSTAD — Minister Etienne van der Horst (Bestuur, Planning en Dienstverlening, Pais) moet erop toezien dat de dienstverlening van de overheid optimaal is. Dit stelt PAR-Statenlid Zita Jesus-Leito in een brief aan Van der Horst, waarin zij melding maakt van klachten van burgers over de dienstverlening van de overheid.

Advertentie

Volgens Jesus-Leito is de goede wil van ambtenaren niet toereikend om een goede dienstverlening van de overheid aan het volk te kunnen garanderen.

“De minister dient de verantwoordelijkheid te dragen opdat ambtenaren goed zijn voorbereid en opgeleid om hun werk te kunnen verrichten. Dit is de reden waarom, als het volk kritiek heeft op de dienstverlening van de regering, wij van de PAR op de eerste plaats kijken naar de verantwoordelijke minister.”

In haar brief aan Van der Horst noemt Jesus-Leito een serie voorbeelden van de slechte dienstverlening van de regering.
Zij heeft het onder meer over burgers die de informatiebalie Bentana di Informashon via het nummer 0800-1515 bellen en dan geen antwoord krijgen.
Het Statenlid noemt ook het lange wachten om bij het keuringslokaal te kunnen betalen, of om een sédula, paspoort of rijbewijs op te komen halen.

De dienstverlening van de overheid wordt steeds slechter”, constateert Jesus-Leito.

Vooral het niet-functioneren van het nummer 0800-1515 baart het Statenlid zorgen.

Het functioneert niet. Burgers dienen dit nummer te bellen om afspraken te maken voor een paspoort, rijbewijs, sédula, het keuren van auto’s of om een vergunning aan te vragen.
Maar de minister laat deze burgers aan hun lot over. De regering heeft niet eens de beleefdheid om burgers te informeren dat het nummer niet werkt. En als burgers persoonlijk bij de Bentana di Informashon langsgaan, dan worden zij geconfronteerd met een overvolle zaal met tal van wachtenden voor hen.”

De PAR-fractie is van mening dat de regering zorg moet dragen voor een optimale dienstverlening bij de diensten die door de overheid aan het volk worden aangeboden.

Het moet niet zo zijn dat burgers op hun knieën moeten gaan om hun zaken geregeld te krijgen. Deze situatie moet snel worden verbeterd”, aldus Jesus- Leito.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *