27.3 C
Willemstad
• zondag 28 november 2021 05:03

Laatste reacties

- Advertentie -

Nog geen besluit minimumloon

Jeanne-Marie-Francisca-225x300WILLEMSTAD — De Raad van Ministers (RvM) heeft geen besluit genomen ten aanzien van een mogelijke indexering van het minimumloon op Curaçao. Tijdens de vergadering van gisteren werd besloten om advies van de Sociaal Economische Raad (SER), zoals in de Landsverordening Minimumlonen is opgenomen, in te winnen. Het is nog niet bekend wanneer dit advies klaar zal zijn en wanneer het in de vergadering van de RvM in behandeling zal worden genomen.

Advertentie

In een persbericht van eerder deze week verklaarde minister Jeanne-Marie Francisca (Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, PS) dat de RvM gisteren in haar wekelijkse vergadering over dit onderwerp zou vergaderen.
De minister benadrukte indertijd dat er zou worden nagegaan of het nu wel opportuun is om het minimumloon te indexeren.
Maar tijdens de bijeenkomst van afgelopen zaterdag van de coalitiepartij verklaarde PS-Statenlid Jaime Cordoba dat niemand, en vooral niet de personen die rond moeten zien te komen van een minimumloon, zich zorgen hoeft te maken.

De indexering van het minimumloon komt eraan”, benadrukte hij.

Minister Francisca is volgens het PS-Statenlid op dit moment bezig met deze zaak. Cordoba leverde verder ook forse kritiek op onder meer de MAN en de FOL, die zich in de afgelopen dagen hadden geroerd over het uitblijven van de indexering van het minimumloon per 1 januari.
De kritiek van MANleider en voormalig minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw) Hensley Koeiman werd afgelopen zaterdag door Cordoba niet op prijs gesteld.
Zowel Cordoba als fractiegenoot Elmer ‘Kadè’ Wilsoe vond het wel heel erg toevallig dat ‘juist op het moment dat PS-minister van Soaw Francisca met het onderwerp indexering bezig is’, Koeiman met een verklaring over dezelfde indexering naar buiten komt. Voor Wilsoe was dit aanleiding om te concluderen dat nog veel mensen binnen Soaw ‘blauw’ zijn.
Blauw is de kleur van de partij MAN. Cordoba had ook een boodschap voor FOL-voorzitter Godett, die zich in de afgelopen dagen ook zeer kritisch had uitgelaten over het uitblijven van de indexering.
Volgens het PS-lid kon Godett zich maar beter gaan concentreren op zijn leguaan, aangezien de vorige leguaan was overleden.
Cordoba verwees hierbij naar het feit dat Godett na de verkiezingsnederlaag van oktober 2012 aangaf zich uit de actieve politiek terug te trekken om zich bezig te gaan houden met het verbouwen van groente en fruit en het zorgen voor zijn leguaan.
Na acht maanden gaf Godett echter aan dat de leguaan was overleden.

- Advertentie -

bron: Amigoe

Advertentie

back home

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

DH | Irion gives insight into reform measures for Finance Ministry

PHILIPSBURG--Finance Minister Ardwell Irion on Thursday gave Members of Parliament (MPs) an insight into the reform measures for the Finance Ministry in the country package. The country package...

AntilliaansDagblad | Huis in beschermd natuurgebied Bonaire

Stinapa weet niets van plannen en zegt zich kritisch op te zullen stellen Kralendijk - De officiële bekendmaking van de bouw van een huis in de beschermde bufferzone...

AntilliaansDagblad | Flamingo Oscar losgelaten

Toen bij de Fundashon Dier en Onderwijs Cariben een melding binnenkwam van een gewonde flamingo, ging oprichter en dierenarts Odette Doest direct op redding uit. Ze kreeg het...

AntilliaansDagblad | Capriles Kliniek met zaak tegen overheid

Willemstad - De Capriles Kliniek begint een rechtszaak tegen de Curaçaose overheid. De inzet zal zijn dat de tarieven worden aangepast en dat de geleden schade wordt...

AntilliaansDagblad | Einde Tayer Soshal

Willemstad - De sociale werkplaats in Landhuis Groot Santa Martha sluit definitief de deuren. De Fundashon Tayer Soshal is in staat van liquidatie gesteld. De negentien werknemers...

AntilliaansDagblad | Minister overleeft, maar diep door het stof

Willemstad - MFK-minister Dorothy Pietersz-Janga van GMN heeft het Statendebat overleefd met ‘slechts’ een motie van afkeuring, maar moet voortaan wel het parlement tijdig informeren over ‘welke...
- Advertentie -