30 C
Willemstad
• donderdag 21 september 2023

CC | Silvania proud of World Poker Tour to celebrate new gambling legislation

WILLEMSTAD - The WTP Curacao Invitational Poker Tournament in Curacao is scheduled for September 25th. Minister Javier Silvania of Finance announced a few weeks ago that he...

DH | Accomplice of drug lord ‘Nuto’ Wawoe voluntarily extradited

AMSTERDAM/SANTO DOMINGO--The Dominican authorities have now extradited Dutch citizen Terence Ángelo Richard De Vries to the Netherlands. Local media previously reported that he had given up his...

Ingezonden | Kaping werk eilandsraad Bonaire

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Terence de Vries uitgeleverd aan Nederland

De Nederlandse drugsverdachte Terence de Vries is vorige week uitgeleverd aan Nederland. De Vries werd op dezelfde dag als Nuto Wawoe gearresteerd in Sto. Domingo. In tegenstelling tot...

Democracy now! | Wednesday, September 20, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Nog geen besluit minimumloon

HomeMediaNog geen besluit minimumloon

Jeanne-Marie-Francisca-225x300WILLEMSTAD — De Raad van Ministers (RvM) heeft geen besluit genomen ten aanzien van een mogelijke indexering van het minimumloon op Curaçao. Tijdens de vergadering van gisteren werd besloten om advies van de Sociaal Economische Raad (SER), zoals in de Landsverordening Minimumlonen is opgenomen, in te winnen. Het is nog niet bekend wanneer dit advies klaar zal zijn en wanneer het in de vergadering van de RvM in behandeling zal worden genomen.

Advertentie

In een persbericht van eerder deze week verklaarde minister Jeanne-Marie Francisca (Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, PS) dat de RvM gisteren in haar wekelijkse vergadering over dit onderwerp zou vergaderen.
De minister benadrukte indertijd dat er zou worden nagegaan of het nu wel opportuun is om het minimumloon te indexeren.
Maar tijdens de bijeenkomst van afgelopen zaterdag van de coalitiepartij verklaarde PS-Statenlid Jaime Cordoba dat niemand, en vooral niet de personen die rond moeten zien te komen van een minimumloon, zich zorgen hoeft te maken.

De indexering van het minimumloon komt eraan”, benadrukte hij.

Minister Francisca is volgens het PS-Statenlid op dit moment bezig met deze zaak. Cordoba leverde verder ook forse kritiek op onder meer de MAN en de FOL, die zich in de afgelopen dagen hadden geroerd over het uitblijven van de indexering van het minimumloon per 1 januari.
De kritiek van MANleider en voormalig minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw) Hensley Koeiman werd afgelopen zaterdag door Cordoba niet op prijs gesteld.
Zowel Cordoba als fractiegenoot Elmer ‘Kadè’ Wilsoe vond het wel heel erg toevallig dat ‘juist op het moment dat PS-minister van Soaw Francisca met het onderwerp indexering bezig is’, Koeiman met een verklaring over dezelfde indexering naar buiten komt. Voor Wilsoe was dit aanleiding om te concluderen dat nog veel mensen binnen Soaw ‘blauw’ zijn.
Blauw is de kleur van de partij MAN. Cordoba had ook een boodschap voor FOL-voorzitter Godett, die zich in de afgelopen dagen ook zeer kritisch had uitgelaten over het uitblijven van de indexering.
Volgens het PS-lid kon Godett zich maar beter gaan concentreren op zijn leguaan, aangezien de vorige leguaan was overleden.
Cordoba verwees hierbij naar het feit dat Godett na de verkiezingsnederlaag van oktober 2012 aangaf zich uit de actieve politiek terug te trekken om zich bezig te gaan houden met het verbouwen van groente en fruit en het zorgen voor zijn leguaan.
Na acht maanden gaf Godett echter aan dat de leguaan was overleden.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties