31 C
Willemstad
• donderdag 21 oktober 2021 12:52

Laatste reacties

- Advertentie -

Palm: Continuïteit FWNK loopt gevaar

Bestuur dreigt op te stappen als Römer en Ider terugkeren

wega di numberWillemstad – De bestuursleden van Fundashon Wega di Number Kòrsou (FWNK) hebben gedreigd op te zullen stappen als Marius Römer en Elthon Ider terugkeren. Laatstgenoemden hebben vorige week een kort geding tegen het Land Curaçao gewonnen en mogen van de rechter terug naar het bestuur.

Advertentie

,,Ik moet de beslissing van het gerecht respecteren, maar hiermee loopt de continuïteit van de stichting wel gevaar”, aldus minister Stanley Palm van Economische Ontwikkeling.

Zowel Ider als Römer zijn vorig jaar, samen met andere leden uit het bestuur gezet vanwege vermeend wanbeleid bij de stichting.
Palm liet eerder weten dat de statuten van FWNK niet in overeenstemming waren gebracht met de Code, dat er geen begroting, activiteitenplan, jaarrekening en bestuursreglement was opgesteld en dat het toenmalig bestuur niet langer het vertrouwen van de regering genoot.
Later voerde Palm ook nieuwe gronden aan voor het ontslag:

,,Dat het bestuur constant confrontatie zoekt, dat het bestuur geen actie heeft ondernomen tegen de illegale nummerverkoop via sms en dat de chaos in de administratie door het bestuur zelf is gecreëerd, dan wel in stand wordt gehouden.”

- Advertentie -

Er werd advies aangevraagd van Stichting Bureau Toezicht Normering Overheidsentiteiten (SBTNO).
Het adviesorgaan zag voldoende grondslag voor het ontslag van de leden van het bestuur.
Het gerecht liet vorige week weten dat Römer en Ider de meeste gronden die tegen hen werden aangevoerd hebben betwist en dat Palm nooit heeft gereageerd op het verweer van het tweetal en dit ook niet heeft gestuurd naar SBTNO.

,,Nu het Land er – mede gezien het gemotiveerd verweer van eisers – niet in is geslaagd alle redenen die zij in het geheel aan het gegeven ontslag ten grondslag heeft gelegd voldoende aannemelijk te maken, moet voorshands geoordeeld worden dat dit in de bodemprocedure geen stand zal houden”, zo stelt het gerecht in haar uitspraak.

Het Land is veroordeeld tot het betalen van de verschuldigde maandelijkse vergoeding voor Römer en Ider vanaf september 2013 tot heden.
Voor Römer gaat het om een bedrag van 1.350 gulden per maand en voor Ider 1.300 gulden per maand.
Ook is het Land veroordeeld tot het betalen van ‘alle op het moment van het vonnis nog te vervallen vergoedingen tot het moment dat eisers alle bestuursleden van de FWNK op rechtsgeldige wijze zullen zijn ontslagen’.
Römer en Ider moeten binnen tien dagen na betekening van het vonnis hun werkzaamheden voor de stichting hervatten.
Wanneer naleving van het vonnis in gebreke blijft, wordt een dwangsom van 1.000 gulden per eiser per dag aan het Land opgelegd.
Met het terugkeren van Römer en Ider bij FWNK hebben de overige bestuursleden gedreigd op te zullen stappen.
Zij weigeren samen te werken met het tweetal dat gedurende jaren, samen met andere bestuursleden een (financieel) wanbeleid heeft gevoerd binnen Fundashon Wega di Number Kòrsou (FWNK).
Volgens Palm maakt dit de situatie nog moeilijker omdat het huidige bestuur er juist voor gezorgd heeft om alles enigszins op orde te brengen bij de stichting.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

- Advertisement -

back home

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Lees: En wederom heeft het Land (Lees: regering) een rechtszaak verloren die door de burger mag worden betaald. Wel verhaal die maar op de minister die het onslag bewerkte en voldeed.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Opinie | Het toppunt van onverdraagzaamheid

Naar aanleiding van het stuk van de Asosashon over homo’s van dominees en pastoors die verenigd zijn in de associatie van christelijke voorgangers (APK) wil ondergetekende graag...

Telegraaf | Politici Bonaire boos op Ollongren: ’Dit verraadt onbekendheid met het leven in Caribisch Nederland’

Den Haag - Een Kamerbrief van demissionair minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) waarin de bevolking van Caribisch Nederland wordt opgeroepen om korter te douchen en de airco vaker...

Democracy now! | Wednesday, October 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 oktober 2021

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Overheidsschuld Curaçao ruim vier miljard gulden

De overheidsschuld van Curaçao is ten opzichte van het einde van het kwartaal weinig veranderd. De schuld van het tweede kwartaal van 2021 is ruim 4 miljard...

PBC | Inflatie Caribisch Nederland stijgt weer

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De prijzen op Bonaire zijn in juli, augustus en september 4,3 procent gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit meldt het CBS. In...
- Advertentie -