26 C
Willemstad
• zondag 5 februari 2023

Telefraaf | Oranjes beschilderen geen Chichi op Curaçao: ’Karikatuur van zwarte vrouw’

Controversieel moment uit kennismaking Amalia geschrapt | Wouter de Winther Volgens de kunstenares verbeeldt het beeld de oudste zuster uit een gezin in de traditionele familiestructuur op Curaçao....

Democracy now! | Friday, February 3, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | Pietermaai krijgt LED-verlichting

De straten van Pietermaai worden aanstaande zondag voorzien van LED-verlichting. Aqualectra zal de nieuwe lantaarns installeren tussen 8.00 uur ‘s ochtends en 16.00 uur ‘s middags. Onder andere...
- Advertentie -

Nu.cw | Kaasdieven opgepakt in Sambil

De politie heeft donderdag twee kaasdieven aangehouden in Sambil. De Extra meldt dat het tweetal opviel nadat ze supermarkt Carrefour verlieten. De beveiliging gaf aan dat de personen...

Nu.cw | Bonaire in Ik Vertrek-uitzending

Het stel Nicole en Manuel wordt in het Nederlandse televisieprogramma Ik Vertrek gevolgd in hun emigratie naar Bonaire. Donderdag werd de eerste van de twee afleveringen uitgezonden...

PBC | Chris Richards in Swim for the Roses

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Komende zondag doet Chris Richards mee aan de Swim for the Roses van Zanzibar Jan Thiel naar Mambo Beach BLVD. De welbekende duiker mist...

PBC | Fundashon Museo Tula-voorzitter Jeanne Henriquez vraagt koning de stilte te verbreken

Persbureau Curacao Willemstad – Jeanne Henriquez, voorzitter van Fundashon Museo Tula, heeft na haar toespraak vanmorgen, een persoonlijke vraag gesteld aan koning Willem-Alexander om op 1 juli 2023...
- Advertentie -

Pais wil anders, fris en correct zijn

WILLEMSTAD — Pais gaat de verkiezingen in met een nieuwe boodschap: de partij wil vooral anders, fris en integer overkomen bij haar kiezers. Dit bracht partijleider Alex Rosaria gisteren naar voren tijdens de officiële campagnestart van Pais in het Because Entertainment Center.

Bij de laatste verkiezingen wist de pas opgerichte Pais geen zetel te behalen.
Op 19 oktober hoopt Pais hoge ogen te gooien. Tijdens de kick off-meeting van haar verkiezingscampagne ging het er vooral om dat de partij nieuw, anders en correct is.
In een goed bezochte zaal van het Because Entertainment Center werd deze boodschap door tal van sprekers onderstreept.
Zo was er Elsa Rozendal, dochter van de wijlen DP-coryfee en voormalig premier Sylvius ‘Boy’ Rozendal, die uitlegde waarom zij zich tot Pais aangetrokken voelde.
Zij benadrukte dat niemand meer kan blijven toekijken, gezien de stand van zaken op het eiland.
Het is nu tijd om hieraan iets te gaan doen”, aldus Rozendal gisteravond.

Partijleider Rosaria stond tijdens zijn toespraak stil bij het feit dat onder de huidige coalitie, alleen bepaalde groepen in de samenleving erop vooruit zijn gegaan, namelijk de casino-eigenaren, loterijbazen en eigenaren van pompstations.
Maar de overgrote meerderheid van de samenleving is er in de afgelopen twee jaar alleen maar op achteruit gegaan, aldus de Pais-leider.
Volgens hem is het nu tijd voor iets nieuws, fris en anders.

Het team van verliezers in Fòrti moet weg en een team van winnaars moet ervoor in de plaats komen.
Deze nieuwe ploeg moet volgens Rosaria uit integere mensen bestaan, die de waarheid durven te vertellen, die mensen niet van alles gaan beloven, die een transparant beleid voorstaan en die bovenal te vertrouwen zijn.
Partijvoorzitter Mike Franco benadrukte aan het eind van de avond dat Pais samenwerking met geen enkele partij uitsluit.
Wel gaf hij aan dat iedereen die minister wil worden een screening moet hebben ondergaan.

Ook kondigde de partij met opleidingseisen te komen voor kandidaat-ministers, minimaal HBO. Rosaria ging ook het compromis met de aanwezige toehoorders aan door te stellen dat zodra Pais in het bestuur van het land zou zitten, zij het eiland zal gaan besturen.

We zullen niet gaan zitten huilen en klagen, dat het de schuld van anderen is, dat wij in deze omstandigheden zijn terechtgekomen. Wij zullen onze verantwoordelijkheid dragen.”

Partijvoorzitter Franco reageerde vanochtend positief op de bijeenkomst van gisteravond.
Wij hebben geen reclame gemaakt en ook geen advertenties geplaatst. Wij hebben alleen een mailbericht rondgestuurd en een aankondiging op onze Facebook-pagina geplaatst. Wij hadden op 100 mensen gerekend in een zaal met 150 zitplaatsen. Maar er kwamen veel mensen opdagen. Op het eind moesten er zelfs extra stoelen uit een aangrenzende zaal bij worden geplaatst. We zijn blij met de mensen die kwamen opdagen. Ze waren enthousiast.”

Kader: Pais in gesprek met Rhuggenaath en Martina
Pais is op dit moment in gesprek met voormalig PAR-gedeputeerde Eugene Rhuggenaath en oud-lid van de MAN en huidig Fatum-bestuursvoorzitter, Steven Martina.
Dit bevestigt Pais-voorzitter Mike Franco. “Als je mij vraagt of wij met die twee in gesprek zijn, dan zal ik het niet ontkennen.”
De gesprekken met Rhuggenaath en Martina hebben als doel om de twee een plaats te laten krijgen op de kandidatenlijst van Pais.
Of de twee op 31 augustus, de dag waarop de lijsten bij het Hoofdstembureau moeten worden ingeleverd, daadwerkelijk op de kandidatenlijst zullen staan is nog niet bekend.
Dit is afhankelijk van gesprekken die deze dagen moeten plaatsvinden.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -