31 C
Willemstad
• zondag 24 oktober 2021 14:49

Laatste reacties

- Advertentie -

30 dagen cel voor drugsbezit bij kinderopvang

Inwonende zoon van eigenaresse opvang

WILLEMSTAD — De 25-jarige Luwenjelo V. moet conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM) dertig dagen zitten voor drugsbezit. Dat heeft het gerecht gistermiddag na de behandeling van zijn zaak besloten. V. gaf zichzelf aan bij de politie nadat zijn moeder op 21 mei jl. werd aangehouden voor een partij drugs die de politie in haar huis aan de Zaantjesteeg – dat als kinderopvang wordt gebruikt – had aangetroffen.

De zaak kwam aan het rollen nadat de politie diverse anonieme tips had gekregen over een zekere ‘Weng’ die bij zijn ouderlijk huis drugs verkoopt.
Ploeg 5 van Wijkteam Otrobanda is toen verschillende huizen binnengevallen en bij het huis van V. werden veertien drugspakketjes aangetroffen.
Zijn moeder, de eigenaresse van het huis, werd aangehouden. V. gaf zich later aan bij Wijkteam Otrobanda. Een onderzoek wees later uit dat het om 140 gram marihuana ging, dat volgens V. voor eigen gebruik bestemd was.
V. was gistermiddag zelf niet aanwezig voor de behandeling van zijn zaak, maar hij ontkent stellig een drugshandelaar te zijn.
Zijn advocaat Maribel Gomes vroeg rekening te houden met het feit dat V. zelf naar de politie is gestapt en dat hij volledige samenwerking had verleend.
Verder heeft hij een uitgebreid uitleg gegeven over het feit en de reden van zijn drugsbezit. V. gaf toe een verslaafde te zijn maar bleef erop staan dat hij geen drugs verkoopt.
Verder wees de advocaat er op dat niet bewezen kan worden dat V. drugs verhandelt.
Het OM baseert zich slechts op anonieme tips.
Volgens de rechter is er inderdaad geen bewijs dat V. drugshandelaar is.
Hij werd enkel veroordeeld voor drugsbezit, conform de eis, tot een gevangenisstraf van negentig dagen, waarvan zestig dagen voorwaardelijk en twee jaar proeftijd.
V. studeerde tot voor kort in Nederland en is van plan om na zijn straf weer naar Nederland terug te keren om zijn opleiding tot elektricien af te maken.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Protestors block roads on French side after health pass becomes effective

MARIGOT—Disruption on the roads of the French side by protestors resumed from very early Friday morning as the controversial health pass requirement for St. Martin came into...

Ingezonden | Praise The Lord, The Lord be praised

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Ingezonden | Homofobe kerken

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Volkskrant | Machtigste drugsbaas van Colombia opgepakt na jarenlange klopjacht

De politie en het leger van Colombia hebben zaterdag tijdens een gezamenlijke operatie de leider van de beruchte drugsbende Clan del Golfo opgepakt. Het land had een...

RTL | Minister Hoekstra mikpunt bij oproep EP tot actie tegen brievenbusfirma’s

Chris Koenis Het Europees Parlement eist meer inspanning tegen brievenbusfirma's, witwassen en belastingparadijzen naar aanleiding van de onthullingen in de Pandora Papers. Bij een breed aangenomen resolutie kreeg...

Democracy now! | Friday, October 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...
- Advertentie -