PAIS: EOP niet overboord

PAIS-Side-LogoWillemstad – Coalitiepartij PAIS is van mening dat het Eilandelijk Ontwikkelingsplan (EOP) geëvalueerd moet worden, maar is geen voorstander ervan om het opzij te schuiven of overboord te zetten. Dat schrijft PAIS in het partijblad Paisahe.

Advertentie

De coalitiepartijen hebben besloten om het EOP te evalueren.

,,Dit is tot nu toe nog nooit gebeurd alhoewel het een wettelijke voorwaarde is waaraan voldaan moet worden”, zo schrijft de partij.

De partij ziet de noodzaak ervan in om het EOP te evalueren en daar waar nodig, waar de werkelijkheid is veranderd, wijzigingen aan te brengen.
PAIS stelt dat ieder zichzelf respecterend land, in het bijzonder een land met een schaarse oppervlakte, de ontwikkeling moet plannen.
Door de klimaatsveranderingen, het opwarmen van de aarde en de stijging van de zeespiegel wordt de noodzaak om de ontwikkeling van het land zorgvuldig aan te pakken alleen maar groter.
De regeringspartij heeft in het verleden vaak de vraag opgeworpen wat voor soort land de samenleving wil.
Het antwoord daarop is volgens de partij een land waarin bij de manier van leven, vermaak en consumptie, rekening gehouden wordt met de noden van de komende generaties.
Op woensdag 12 februari houdt de partij een bijeenkomst over het EOP.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *