OW | Rellen in Schilderswijk: ruiten sneuvelen; bouwkeet in brand gestoken


DEN HAAG – De rellen in de Haagse Schilderswijk zijn maandagavond nog steeds gaande. Op het Hobbemaplein worden ruiten ingegooid van winkels en abri’s. Aan de Hoefkade is een bouwkeet in brand gestoken.

De ME voert nog steeds charges uit tegen relschoppers. Een politiehelikopter vliegt boven Den Haag om de situatie vanuit de lucht te controleren.
‘De stenen blijven komen’ zegt verslagger John van der Tol. Om 21.15 uur liep een demonstratie bij het politiebureau aan de Heemstraat in Den Haag volledig uit de hand.

De betoging was naar aanleiding van de dood van de Arubaan Mitch Henriquez. De actievoerders riepen leuzen als ‘Politie moordenaars!’ Ook hadden demonstranten vlaggen, pamfletten en T-shirts bij zich met leuzen als I love Aruba, Stop politiegeweld en Onbetrouwbaar ministerie.

Henriquez werd zaterdag aangehouden bij het muziekfestival Night at the Park in het Haagse Zuiderpark. Agenten hadden een vermoeden dat hij wapens bij zich had. Hij verzette zich volgens het OM tegen zijn aanhouding en de politie gebruikte geweld. Hij overleed zondag in het ziekenhuis.

Onduidelijkheid over zijn dood

Het is onduidelijk hoe hij om het leven is gekomen. Zondag meldde het OM nog dat hij onderweg naar het politiebureau onwel was geworden. Maandagmiddag liet het OM weten dat dit niet vaststaat omdat er inmiddels meer informatie is. Zo is op beelden van de aanhouding te zien dat er ook al iets met Henriquez aan de hand lijkt op het moment dat agenten hem nog moeten afvoeren. De dood van Henriquez maakte ook veel los op sociale media en in de Arubaanse politiek.

Bron: OmroepWest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *