25 C
Willemstad
• donderdag 2 december 2021 07:55

Laatste reacties

- Advertentie -

Overleg bonden en korpschef

.
.

WILLEMSTAD — De politiebonden SAP, NAPB en Abvo zaten gistermiddag om de tafel met minister van Justitie Nelson Navarro.
Volgens NAPB-voorzitter Ronaldo Abrahams is de vergadering in een goede sfeer verlopen en is afgesproken dat er meer vergaderingen met de minister volgen, alsmede een volgende week met korpschef Marlon Wernet zelf.De vakbondvoorzitters vinden dat de tijd is aangebroken om onder andere het slechte beleid van de politietop aan te pakken.
Daarnaast zijn ze ook niet te spreken over de onderhandelingen in verband met de politieregeling en het komen tot een convenant met de politievakbonden.
Volgens NAPB-voorzitter Abrahams was de communicatie met korpschef Wernet eerder heel slecht, maar dat is de laatste maanden verbeterd.
NABP zat al drie keer om de tafel met Wernet over diverse problemen waarmee de leden en niet-leden kampen.
De SAP-voorzitter Marco Lacle had het enkele maanden geleden over een ‘onderonsje’ binnen het korps.
De slechte situatie binnen het korps komt volgens hem door het zeer slechte beheer van Wernet en er is sprake van voortrekkerij.
Er zijn bijvoorbeeld wijkteams die maar één patrouillewagen tot hun beschikking hebben, terwijl bij een ander bureau drie tot vier wagens gereserveerd staan.
Lacle vindt het best dat er nieuwe ploegen gevormd zijn ter bestrijding van onder andere georganiseerde criminaliteit, maar benadrukt dat alle agenten gelijk behandeld moeten worden. Hij noemde ook als voorbeeld een brief die de bond aan Wernet heeft gestuurd over de financiële situatie van de agenten waarop de korpschef nooit heeft gereageerd.
Omdat er een reactie uitbleef, heeft de bond een klacht ingediend bij de minister van Justitie Elmer ‘Kadè’ Wilsoe.

De SAP-voorzitter was vandaag niet bereikbaar voor een commentaar over de vergadering van gisteren.
Woordvoerder Amado Vilchez informeerde de media echter dat de vakbond in ieder geval een andere korpschef wil, omdat ze geen vertrouwen meer hebben in Wernet.
Als het aan hun zou liggen, was Wernet allang ontslagen.
Over het aanblijven van Wernet, wil SAP niets horen.
Abvo-voorzitter Wendy Calmes zegt dat zij in ieder geval ‘niet op jacht gaan’, maar dat ze bereid zijn te vergaderen over de mogelijke oplossingen voor de situatie binnen het korps.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -