27 C
Willemstad
• maandag 26 juli 2021 08:14

Laatste reacties

- Advertentie -

Overleg bonden en korpschef

.
.

WILLEMSTAD — De politiebonden SAP, NAPB en Abvo zaten gistermiddag om de tafel met minister van Justitie Nelson Navarro.
Volgens NAPB-voorzitter Ronaldo Abrahams is de vergadering in een goede sfeer verlopen en is afgesproken dat er meer vergaderingen met de minister volgen, alsmede een volgende week met korpschef Marlon Wernet zelf.De vakbondvoorzitters vinden dat de tijd is aangebroken om onder andere het slechte beleid van de politietop aan te pakken.
Daarnaast zijn ze ook niet te spreken over de onderhandelingen in verband met de politieregeling en het komen tot een convenant met de politievakbonden.
Volgens NAPB-voorzitter Abrahams was de communicatie met korpschef Wernet eerder heel slecht, maar dat is de laatste maanden verbeterd.
NABP zat al drie keer om de tafel met Wernet over diverse problemen waarmee de leden en niet-leden kampen.
De SAP-voorzitter Marco Lacle had het enkele maanden geleden over een ‘onderonsje’ binnen het korps.
De slechte situatie binnen het korps komt volgens hem door het zeer slechte beheer van Wernet en er is sprake van voortrekkerij.
Er zijn bijvoorbeeld wijkteams die maar één patrouillewagen tot hun beschikking hebben, terwijl bij een ander bureau drie tot vier wagens gereserveerd staan.
Lacle vindt het best dat er nieuwe ploegen gevormd zijn ter bestrijding van onder andere georganiseerde criminaliteit, maar benadrukt dat alle agenten gelijk behandeld moeten worden. Hij noemde ook als voorbeeld een brief die de bond aan Wernet heeft gestuurd over de financiële situatie van de agenten waarop de korpschef nooit heeft gereageerd.
Omdat er een reactie uitbleef, heeft de bond een klacht ingediend bij de minister van Justitie Elmer ‘Kadè’ Wilsoe.

De SAP-voorzitter was vandaag niet bereikbaar voor een commentaar over de vergadering van gisteren.
Woordvoerder Amado Vilchez informeerde de media echter dat de vakbond in ieder geval een andere korpschef wil, omdat ze geen vertrouwen meer hebben in Wernet.
Als het aan hun zou liggen, was Wernet allang ontslagen.
Over het aanblijven van Wernet, wil SAP niets horen.
Abvo-voorzitter Wendy Calmes zegt dat zij in ieder geval ‘niet op jacht gaan’, maar dat ze bereid zijn te vergaderen over de mogelijke oplossingen voor de situatie binnen het korps.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Aantal actieve cases Curaçao daalt licht op zondag

Persbureau Curacao Er zijn vandaag 36 nieuwe besmettingen bijgekomen. Mensen met een positieve test althans. Aanmerkelijk minder dan de afgelopen dagen toen gemiddeld meer dan 70 mensen positief...

PBC | Mogelijk weer nieuwe beperkende coronamaatregelen op Curaçao

Persbureau Curacao De regering Pisas overweegt de coronamaatregelen opnieuw aan te scherpen. Gebaseerd op informatie van de GGD en RIVM is het aantal gestegen positieve testen mogelijk reden...

PBC | Shariengela Cijntje is Miss Universe Curaçao 2021

Persbureau Curacao Miss Universe Curaçao 2021 is Shariengela Cijntje. De 27-jarige schoonheidskoningin won gisteravond de 58e editie in de Ballroomzaal van het Curaçao Marriott Beach Resort. Shariengela volgt Chantal...

PBC | CHATA: hotelbezetting Curaçao steeds beter, maar vraag moet gestimuleerd

Persbureau Curacao Ruim de helft van alle hotelkamers op Curaçao was bezet in de maand juni. Dat meldt CHATA. 54,6 procent om precies te zijn. Volgens de vertegenwoordiger...

Column Kunneman | Centrale Bank

Juridische column prof. dr. Frank Kunneman Internationaal erkende algemene regels van goede governance zoals ‘geen politieke inmenging in overheidsgelieerde entiteiten’, gelden ook voor onze Centrale Bank. Dit is...

Column Youp | Vaccinatiecarnaval

Deze week lag ik te lezen aan de Atlantische Oceaan. Een Nederlandse jongen werd door een geïrriteerde Franse meneer aangesproken op het feit dat hij het stokje...
- Advertentie -