27 C
Willemstad
• vrijdag 1 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Ouders Kolegio Chaya Willems tegen samenvoeging scholen

Nog geen reactie RKCS

WILLEMSTAD — De voorzitter van de Fundashon Desaroyo Marie Pampun i besindario, Adrie Willems, heeft vorige week samen met de oudercommissie van Kolegio Chaya Willems een brief ingediend aan de voorzitter van het Rooms-Katholiek Schoolbestuur, Lisette van Lamoen-Garmers, tegen de samenvoeging van scholen vanwege de sluiting van een sbo-school op Brakkeput.

- Advertentie -

Hij betreurt dat zij tot op heden geen reactie hebben gekregen van de voorzitter.

“Er ging gisteren weer een protestbrief naar de voorzitter tegen het uitblijven van een reactie. Dat zij nog niet heeft gereageerd is een duidelijke indicatie dat dit probleem geen ‘issue’ is voor het schoolbestuur.”

In de vorige brief vroegen de ouders aan de directie van het schoolbestuur rekening te houden met de lijst van nadelen in verband met de samenvoeging van de scholen tegenover de weinig tot geen voordelen hiervan. Ze willen in principe dat alles blijft zoals het nu is en dat het schoolbestuur snel (voor het nieuwe schooljaar, red.) met andere en betere alternatieven komt voor alle leerlingen.

Volgens Willems is het gebouw op Brakkeput niet van het schoolbestuur en dat het daarom de leerlingen van de school Maris Stella SBO moet verhuizen naar een ander locatie.

– De bedoeling is om de leerlingen van Maris Stella naar het gebouw van Mgr. Zwijssen College aan de Grebbelinieweg te verhuizen.

– De leerlingen van Mgr. Zwijssen College verhuizen naar het gebouw van Canissius College op het Wageningenplein.

– En de leerlingen van het Santa Rosa de Lima College – nu in het gebouw van Canissius College – worden samengevoegd met de leerlingen van Kolegio Chaya Willems in het gebouw van Kolegio Martin Luther King aan de Penstraat.

De ouders zijn tegen de verhuizingen omdat er dan niet genoeg ruimte en faciliteiten aanwezig zullen zijn voor al deze kinderen, de docenten en de ouders. Deze samenvoeging betekent dat er straks ongeveer 580 leerlingen en 29 docenten hun weg moeten zien te vinden in een gebouw met een speelplaats van circa 340 vierkante meter en te weinig toiletten, wat ook een zeer slechte hygiënische situatie kan veroorzaken.

Tevens valt er nog veel te discussiëren over het toenemende verkeer op de Martin Luther King Boulevard wanneer het zover is.

Drie barakken

Willems heeft gemerkt dat het schoolbestuur bezig is met het bouwen van drie barakken op het schoolterrein aan de Penstraat. Hij waarschuwt echter dat dit niet genoeg is omdat in deze barakken niet meer dan 75 leerlingen opgevangen kunnen worden. Voor de ouders zijn de plannen van het bestuur geen goed alternatief.

Willems voegt daaraan toe dat het schoolbestuur van tevoren had moeten weten over de problemen met het gebouw op Brakkeput. Hij is van mening dat het bestuur dus tijd genoeg heeft gehad om naar betere oplossingen te zoeken. “Er zijn genoeg gebouwen waarvan het bestuur gebruik kan maken.”

Van Lamoen-Garmers was vandaag niet bereikbaar voor commentaar.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

RTL | Curaçao haalt opgelucht adem: gevreesde storm blijft uit

Storm Bonnie zou flink gaan huishouden op Curaçao, Bonaire en Aruba, zo werd de afgelopen dagen gewaarschuwd, maar uiteindelijk liep het allemaal met een sisser af. De...

PBC | Eilanden lijken te ontsnappen aan ‘storm Bonnie’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De eilanden lijken te ontsnappen aan storm Bonnie. Nadat het weersysteem vanochtend met een enorme snelheid richting de eilanden trok, nam de kans op...

PBC | Vermiste man gevonden door drone in Jan Thiel

Persbureau Curacao Securitybedrijf Jan Thiel Security heeft vanmiddag een levenloos lichaam aangetroffen nadat met een drone naar de vermiste Wladimir Wanga werd gezocht. De 44-jarige Curaçaose man werd...

ParadiseFM | Toke de Keda vervroegd

De toke de keda is vervroegd naar 11 uur ‘s ochtends. Dat betekent dat iedereen die geen vitale functie beoefent om 11 uur thuis moet zijn. De...

Democracy now! | Wednesday, June 29, 2022

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | Storm heftiger en eerder dan verwacht, avondklok vervroegd

De avondklok die de overheid heeft ingesteld in verband met de naderende tropische storm is vervroegd. Dat heeft premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) bekendgemaakt. De Toke...
- Advertentie -
- Advertentie -