27.4 C
Willemstad
• vrijdag 30 juli 2021 03:10

Laatste reacties

- Advertentie -

Oud-bankier uit Laren doodde vrouw, dochter en zichzelf

Jan Peter Schmittmann, voormalige ABN AMRO topman
Jan Peter Schmittmann, voormalige ABN AMRO topman

LAREN – Oud-bankier Jan Peter Schmittmann (57) heeft zaterdag zijn 57-jarige vrouw en zijn 22-jarige dochter Babette in hun villa in Laren om het leven gebracht en daarna de hand aan zichzelf geslagen.

Dat heeft de politie maandagavond bekendgemaakt. In de woning aan het Hoog Hoefloo is een afscheidsbrief gevonden.

De familie wist dat de man aan ‘ernstige depressiviteit’ leed, maar kan niet bevatten dat hij dit heeft gedaan, staat in een verklaring die zij naar buiten bracht.

„We zijn diep geschokt en verslagen door dit onvoorstelbare nieuws. Onze eerste zorg is nu de ondersteuning van de andere dochter van het gezin bij het verwerken van dit onbeschrijflijke verdriet”, aldus de familie.

- Advertentie -

Dochter Renée (25) was zaterdagmorgen niet thuis. De vader zou kort voor zijn daad nog een sms-bericht aan een vriend hebben gestuurd, waarin hij vroeg om zorg voor zijn oudste dochter.

De politie vond de drie lichamen in de villa, nadat een bekende alarm had geslagen. Forensisch rechercheurs zochten de hele dag naar sporen en hebben familie en vrienden gehoord. Zondag is sectie op de drie lichamen verricht, om uit te sluiten dat zij op een andere manier om het leven zijn gekomen.

De politie wil niets zeggen over de doodsoorzaak van de drie of het tijdstip waarop ze zijn overleden. „Uit respect naar de familie”, aldus een woordvoerster.

Het is nog niet bekend wanneer de uitvaart is, maar die zal naar alle waarschijnlijkheid in besloten kring plaatshebben. In Laren en in bankkringen is geschokt gereageerd op het drama. Burgemeester Elbert Roest van Laren heeft contact met de familie.

- Advertisement -

Bron: Telegraaf

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.

AntilliaansDagblad | Betèsda in de clinch met SVB

‘Overvallen door korting budget’

NOS | ‘Maltese overheid verantwoordelijk voor dodelijke aanslag op journaliste’

Volgens een onafhankelijke onderzoekscommissie is de Maltese overheid verantwoordelijk voor de dood van journaliste Daphne Caruana Galizia. Dat melden verschillende Maltese media. Caruana Galizia kwam in 2017 om...

Democracy now! | Thursday, July 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Regering Pisas neemt 42 vriendjes aan op negen ministeries

Persbureau Curacao De personeelsstop bij ministeries lijkt niet meer te bestaan. De regering Pisas heeft sinds haar aantreden 42 nieuwe mensen aangenomen op negen ministeries. Dat meldt de...
- Advertentie -