27.3 C
Willemstad
• zondag 28 november 2021 04:08

Laatste reacties

- Advertentie -

Zorgpersoneel voert massaal actie

Whiteman keurt protest sterk af

Leden van vakbonden CBV en Abvo, die werkzaam zijn bij Birgen di Rosaria, de SGR-groep en de Capriles Kliniek verzamelden zich vanochtend bij het SSK-gebouw. Ze protesteren hiermee tegen de zorgmaatregelen van de regering.
Leden van vakbonden CBV en Abvo, die werkzaam zijn bij Birgen di Rosaria, de SGR-groep en de Capriles Kliniek verzamelden zich vanochtend bij het SSK-gebouw. Ze protesteren hiermee tegen de zorgmaatregelen van de regering.


WILLEMSTAD — Personeel van zorginstellingen Klínika Capriles, Birgen di Rosario en de SGRgroep kwam vanochtend onder werktijd bijeen voor een actie in het gebouw van vakbondcentrale SSK. Zij protesteren tegen de aangekondigde maatregelen van de regering voor de zorgsector, een tijdelijke personeelsen patiëntenstop.

Advertentie

- Advertentie -

Deze maatregelen brengen niet alleen de zorg, maar ook de werkgelegenheid in de sector in het gedrang, aldus vakbonden CBV en Abvo.
De acties worden gesteund door de directies van de zorginstellingen.
Afgelopen zaterdag had minister Ben Whiteman van Gezondheid (PS) zich al zeer kritisch uitgelaten over de actie van de twee vakbonden.
Hij constateerde dat er geen sprake was van een arbeidsconflict tussen de overheid en de bonden.
De minister is van mening dat de actie van de vakbonden in nauw overleg plaatsvindt met de verschillende zorginstellingen.
Volgens hem is het vakbondswezen een nobele zaak, die voor het welzijn van het eiland en zijn bevolking moet worden ingezet.
De minister constateerde echter dat vakbonden zich in de afgelopen jaren te vaak voor het karretje hebben laten spannen van directies.
Whiteman zei hierbij letterlijk ‘de bonden hebben zich jarenlang geprostitueerd’.
Als voorbeeld noemde hij het feit dat toen de regering vorige week woensdag om de tafel zat met besturen van zorginstellingen, de vakbondsorganisaties buiten actie aan het voeren waren.

Luxe
Whiteman benadrukte zaterdag dat de maatregelen nodig zijn om de verdere groei van zorginstellingen onder controle te brengen, zodat de sector gesaneerd kan worden.
Dit zou geen gevolgen voor de salarissen hebben, maar het zou gaan om maatregelen om te snijden in de luxe bij de zorginstellingen, aldus Whiteman.
Na het overleg in het SSK-gebouw trokken busladingen vol actievoerders eerst naar het kantoor van minister Jeanne-Marie Francisca (Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, PS) in de Pietermaai Parking.
Daar aangekomen eisten zij een gesprek met zowel Francisca, als Whiteman.
Minister Francisca was echter alleen bereid met een kleine delegatie om de tafel te gaan zitten om zo kennis te nemen van hun bezorgdheid.
Maar dit werd door de actievoerders van de hand gewezen.
Ze eisten een gesprek met beide ministers en verlieten het pand om per bus naar het kantoor van Whiteman te gaan.
Volgens Kenneth Bremer (Abvo) zullen de maatregelen van de regering op termijn leiden tot banenverlies in de sector.

Kijk maar naar Birgen di Rosario. Daar is op dit moment plaats voor 120 mensen. Per jaar overlijden gemiddeld 40 mensen. Dit betekent dat je in drie jaar je deuren moet sluiten. Daar maken wij ons zorgen over.”

bron: Amigoe

- Advertisement -

Advertentie

back home

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

DH | Irion gives insight into reform measures for Finance Ministry

PHILIPSBURG--Finance Minister Ardwell Irion on Thursday gave Members of Parliament (MPs) an insight into the reform measures for the Finance Ministry in the country package. The country package...

AntilliaansDagblad | Huis in beschermd natuurgebied Bonaire

Stinapa weet niets van plannen en zegt zich kritisch op te zullen stellen Kralendijk - De officiële bekendmaking van de bouw van een huis in de beschermde bufferzone...

AntilliaansDagblad | Flamingo Oscar losgelaten

Toen bij de Fundashon Dier en Onderwijs Cariben een melding binnenkwam van een gewonde flamingo, ging oprichter en dierenarts Odette Doest direct op redding uit. Ze kreeg het...

AntilliaansDagblad | Capriles Kliniek met zaak tegen overheid

Willemstad - De Capriles Kliniek begint een rechtszaak tegen de Curaçaose overheid. De inzet zal zijn dat de tarieven worden aangepast en dat de geleden schade wordt...

AntilliaansDagblad | Einde Tayer Soshal

Willemstad - De sociale werkplaats in Landhuis Groot Santa Martha sluit definitief de deuren. De Fundashon Tayer Soshal is in staat van liquidatie gesteld. De negentien werknemers...

AntilliaansDagblad | Minister overleeft, maar diep door het stof

Willemstad - MFK-minister Dorothy Pietersz-Janga van GMN heeft het Statendebat overleefd met ‘slechts’ een motie van afkeuring, maar moet voortaan wel het parlement tijdig informeren over ‘welke...
- Advertentie -