Oscar Derby nieuwe directeur luchtvaartautoriteit

Archief foto

Archief foto


WILLEMSTAD — De Curaçaose Burgerluchtvaartautoriteit heeft een nieuwe directeur.
De Jamaicaan Oscar Derby treedt op 1 augustus in dienst van de CBA.
Dat bevestigt de minister van Verkeer en Vervoer, Earl Balborda (PNP), desgevraagd.

Derby vult de leegte op die was ontstaan nadat de voormalige directeur Sujaine Concencion-Quirindongo haar functie vijf maanden geleden had neergelegd.
Zij was de opvolger van Siegfried Francisco, die bij de aardbeving op Haïti in januari 2010 is omgekomen.

De afgelopen vijf maanden heeft de sectordirecteur Verkeer en Vervoer, Giselle Hollander, de functie van CBA-directeur waargenomen.
Maar sinds anderhalve maand heeft de minister nauw contact met Derby.

Die is al op de hoogte van de situatie op Curaçao en heeft de minister inmiddels van enige adviezen voorzien.
Derby staat bekend als een van de besten in de regio in zijn vak, zegt Balborda.

“Hij stopt als hoofd van de Jamaicaanse luchtvaartautoriteit om op Curaçao te komen werken.”

Jamaica werd door de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA naar categorie 2 gedegradeerd en het lukte Derby om het land weer in categorie 1 te krijgen.
Ook Curaçao is door de FAA gedegradeerd naar categorie 2 en Derby zal ook hier proberen om weer in categorie 1 terecht te komen.

Een ander heikel punt is de situatie met luchtvaartmaatschappij DAE, die van de Venezolaanse luchtvaartautoriteit Inac een verbod kreeg om op het land te vliegen.

Ramiz
Intussen heeft Nelson Ramiz, die als consultant werkt voor DAE, gezegd dat hij bereid is om terug te treden als dit de oplossing is, zodat DAE weer op Venezuela kan vliegen.

“Zoals ik eerder heb gesteld werd mij gevraagd om in DAE te investeren. Dat heb ik gedaan. Ik heb de vliegtuigen gebracht die ik toezegde te zullen brengen, ik heb de Amerikaanse markt voor DAE toegankelijk gemaakt, ik heb het aantal passagiers en de inkomsten van DAE in tien maanden tijd verdubbeld”

, aldus Ramiz in een persbericht.

Hij zegt dat er nog veel te doen valt, maar dat er krachten zijn op Curaçao en in Venezuela die Ramiz niet bij DAE willen zien.
Desondanks zegt Ramiz nog steeds het beste voor te hebben met de vliegmaatschappij, maar als de werknemers, de overheid en de banken hem vragen om terug te treden zal hij dat ook doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *