30 C
Willemstad
• zondag 3 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Ouderen eisen respect’

In het kader van de Dag van de Gepensioneerde worden er tal van vieringen gehouden. Zo was er vanochtend in Hòfi Biesheuvel een speciale bijeenkomst voor gepensioneerden.  In de loop van de dag zullen onder meer spaar- en kredietvereniging ACU en de Stichting Karchi 60 + een bijeenkomsten voor gepensioneerden organiseren. Op de foto een impressie van het feest in Hòfi Biesheuvel.
In het kader van de Dag van de Gepensioneerde worden er tal van vieringen gehouden. Zo was er vanochtend in Hòfi Biesheuvel een speciale bijeenkomst voor gepensioneerden.
In de loop van de dag zullen onder meer spaar- en kredietvereniging ACU en de Stichting Karchi 60 + een bijeenkomsten voor gepensioneerden organiseren.
Op de foto een impressie van het feest in Hòfi Biesheuvel.


WILLEMSTAD — De Unidat di Penshonadonan roept op tot eenheid onder ouderen en gepensioneerden op het eiland.
Deze eenheid is volgens de organisatie van belang zeker gezien de maatregelen die de regering heeft genomen en die vergaande gevolgen hebben gehad voor gepensioneerden op het eiland.

” Gepensioneerden en ouderen eisen respect. De regering kan niet zomaar maatregelen over onze ruggen heen blijven nemen”


, aldus woordvoerder Rudy Saez.

- Advertentie -

Unidat di Penshonadonan is het samenwerkingsverband van een groot aantal ouderen- en gepensioneerdenorganisaties op het eiland.

Het samenwerkingsverband en de eenheid onder de gepensioneerden ontstond eerder dit jaar uit het verzet van ouderenorganisaties tegen de introductie van de basisverzekering ziektekosten (bvz). Ouderen vinden dat deze maatregelen discriminerend zijn voor gepensioneerden en tevens ook een te zware belasting vormen voor deze bevolkingsgroep.
In een toelichting stelt Saez, een van de woordvoerder van de Unidat di Penshonadonan, dat tot nu toe al twaalf organisaties zich bij de eenheid hebben aangesloten.

“We zijn nu met ons twaalven.
Wij willen alleen groeien en meer eenheid teweegbrengen onder gepensioneerden op het eiland.
Wij eisen respect.
Wij accepteren niet dat de regering maatregelen blijft nemen waarvan wij ouderen de dupe worden.
Moeten wij straks de staat op om voor ons bestaan te bedelen?”

, vraagt Saez zich af.

We hebben hetzelfde doel

Op dit moment is er sprake van een splitsing onder de lokale gepensioneerden.
Aan de ene kant is er de Unidat di Penshonandonan, terwijl aan de andere kant Hustisia Penshonado (HP) met als woordvoerder onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang ook actief is.
Volgens Saez zijn er geen gesprekken tussen beide organisaties geweest.

Hustisia Penshonado (HP)
Hustisia Penshonado (HP)

Wel geeft hij aan dat een vertegenwoordiger van HP een vergadering van de Unidat heeft bijgewoond, maar dat er sindsdien niets meer van hen is vernomen.

“Wij hebben hetzelfde doel. We strijden allebei tegen de maatregelen die de regering wil nemen om gepensioneerden te treffen.
We willen precies hetzelfde, maar het gaat erom dat wij tot een eenheid van gedachte komen.”

Volgens Saez willen de gepensioneerdenorganisaties verenigd in de Unidat di Penshonadonan een grote krachtige vuist maken richting de regering.

“Wij hebben het over een potentiële groep van 35.000 tot 40.000 personen. Aanstaande maandag komen wij bijeen om ons te beraden over onze volgende stap”

, aldus Saez, die in het verleden lid was van het bestuur van ambtenarenvakbond Abvo.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AD | ‘Indrukwekkende hoeveelheid’ cocaïne gevonden bij oprollen drugslijn, Hengeloër (48) en vijf anderen blijven twee weken in voorarrest

Maarten Schoon | Algemeen Dagblad Update - ‘Een indrukwekkende hoeveelheid cocaïne’ vond de politie Oost-Nederland donderdag, bij de grote actie waarbij een drugslijn tussen Curaçao en Oost-Nederland werd opgerold....

VRT | Nederlandse centrale bank biedt excuses aan voor haar rol in de slavenhandel

Jos De Greef | VRT.be Op een herdenking in Amsterdam heeft Klaas Knot, de gouverneur van De Nederlandse Bank, zijn excuses aangeboden voor de rol van de bank...

ParadiseFM | Soaw zoekt nieuw onderkomen

Het ministerie van Soaw gaat verhuizen. De huidige locatie in het WTC voldoet niet. Op dit moment is er vanwege de tropische depressie afgelopen woensdag sprake van...

DH | Other MPs approached to strengthen coalition

PHILIPSBURG--The Leaders of the Coalition parties National Alliance (NA) and the United Peoples (UP) Party jointly announced on Saturday evening that they are exploring the option of...

AntilliaansDagblad | Ministers Curaçao dragen folklore uit

Even geen mantelpak of jas en das, maar vrolijke folkloristische kledij. De ministers van Curaçao gingen er trots mee op de foto. Vlak voor ‘Dia de Bandera’...

Nu.cw | Politie vraagt medewerking horeca tijdens Marcha di Seú

De politie en het inspectieteam van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) vragen de medewerking van horecagelegenheden tijdens de Marcha di Seú zondag. Er zijn een aantal...
- Advertentie -
- Advertentie -