Oproep massaal protest

Frente Sivil wil ontevredenheid van burgers de ruimte geven

Willemstad – Op initiatief van Pro Pueblo zullen de burgerbelangengroepen die zich gebundeld hebben in Frente Sivil aankomende zondag voor het eerst een grote manifestatie organiseren.

Het is de bedoeling dat mensen zich van 16.00 uur tot 18.00 uur zondagmiddag 22 april op het Waaigat laten zien en horen. Protest T-shirts en spandoeken zijn ook welkom, aldus het persbericht dat organisator Ruben Suriel van Pro Pueblo naar de media liet uitgaan.

Met dit initiatief wil de organisatie alle burgers aanspreken die tijdens feestjes, happy hours, op straat, aan de snèk of waar dan ook verder op Curaçao uiting geven aan hun onvrede met de huidige regering om aankomende zondag openlijk aan hun ongenoegen uiting te geven door deel te nemen aan de protestmanifestatie. ,,Het is tijd. Tijd om te laten zien hoeveel mensen  0ntevreden zijn met de huidige gang van zaken”, zo laat coördinator Suriel weten. ,,Binnen Frente Sivil hebben alle aangesloten groepen zo hun eigen visie op de samenleving en wat zij daarin veranderd willen zien. Wij van Pro Pueblo willen graag werken aan de bewustwording van mensen en deze demonstratie is een middel daartoe. Vandaar dat wij dit initiatief trekken voor het geheel waar Frente Sivil voor staat. Wat ons betreft is het heel simpel: als we zo doorgaan gaan we recht op een dictatuur af.

Speciale bussen

Suriel laat weten dat er zondag vanaf 13.00 uur speciale bussen zullen rijden herkenbaar aan het bord ‘Waaigat’ dat zij als herkenningsteken zullen hebben. ,,We willen zo veel mogelijk mensen in de gelegenheid stellen om te komen. Er zullen bussen rijden op de normale routes Westpunt, Sta Maria en Fuik.” De bussen zullen ook voor vervoer terug zorgen. Vanaf 18.30 rijden de bussen dezelfde routes weer terug.

Bron: Antiliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *