28.8 C
Willemstad
• woensdag 22 september 2021 12:44

Laatste reacties

- Advertentie -

Opinie | Speerpunt verkiezingscampagne MFK

Opinie door Marguérite Nahar

MFK fractie | Extra

In de editie van de AMIGOE van donderdag 7 januari 2021 staat vermeld dat MFK een initiatiefwet heeft ingediend die strekt tot kwijtschelding van belastingschulden. Inkreible! Incredible, niet te geloven. Te gek voor woorden.

Hoe haalt de MFK het in hun hoofd om in een ingediend wetsvoorstel kwijtschelding van belasting- en premieschulden te willen introduceren. Zodat de Nederlandse belastingbetaler voor een nog groter deel van het wegwerken van de begrotingstekorten mag opdraaien?? En tegelijkertijd de zakkenvullers op Curaçao de dans ontspringen om niet het volle pond te hoeven betalen over alles wat ze de afgelopen tien jaar uit ‘s lands kas hebben gegraaid? Te gek voor woorden.

- Advertentie -

Hoe bestáát het! Dit is een wetsvoorstel waarmee ENKELE rijken steeds rijker en ALLE armen steeds armer zullen worden. En waarmee het maatschappelijk wangedrag van de MFK in het verleden nu achteraf alsnog op wettelijke grondslag moeten worden gelegitimeerd, want reken maar dat die wet zal worden ingediend met terugwerkende kracht voor de rechtsgeldigheid daarvan.

Was het niet een MFK minister die anderhalf miljoen gulden werd kwijtgescholden toen hij jarenlang van tientallen werknemers in zijn bedrijven wel “netjes” de door hun verschuldigde loonbelasting had ingehouden, maar die vervolgens niet had afgedragen aan de Landsontvanger? Is gebeurd zonder enige wettelijke grondslag!

Let wel: Ofschoon er in de Invorderingslandsverordening vermeld staat dat directeuren van bedrijven die zich daaraan bezondigen, in hun persoonlijk vermogen aansprakelijk worden voor de niet afgedragen gelden?

En hoe zat het ook alweer met die andere minister, niet behorend tot de slimste burgers van Curaçao, maar wel behorend tot één van de rijkste families van Curaçao, met een broer die een bekende lokale “captain of industry” is, van de gokindustrie welteverstaan. Idem dito, dezelfde streek uitgehaald.

- Advertisement -

En terwijl beide boosdoeners in hun privé vermogen wel verhaalsobjecten bezaten, is er nooit enige dwanginvordering op hun toegepast. Geen enkel huis van hun is op de veiling gegaan, maar -naar verluidt- wil één van beiden die inmiddels naar zijn “country of origin” was geremigreerd, nu wel weer terug naar Dushi Korsow, het Korsow dat inderdaad wel zeer dushi voor hem is geweest. Vooral omdat in zijn huidig woonland de economische malaise en corruptie nog een tandje erger zijn dan op Curaçao, verergerd door de coronacrisis, plus daar bovenop de verschrikkelijke explosie in de haven.

Ongetwijfeld zal dit wetsvoorstel in de verkiezingscampagne met veel fanfare door MFK aan het electoraat worden voorgehouden, om bij hun witte voetjes te halen als voorvechter van hun belangen.

Maar dit wetsvoorstel is een klap in het gezicht van alle andere middenstanders, welgestelden en rijke burgers, die zich keurig netjes van hun belastingplicht hebben gekweten en hun aanslagen Inkomsten-belasting netjes hebben betaald.

De doorsnee “man-in- the-street” kan ook geen enkel profijt hebben van dit wetsvoorstel als het ooit tot wet wordt verheven, want die groep (bijna 50 procent van de beroepsbevolking) “geniet”(?) een inkomen dat binnen de belastingvrije voet van 20.000 gulden per jaar ligt. Deze groep is nu reeds op wettelijke grondslag – terecht – vrijgesteld. Nee, dit wetsvoorstel is duidelijk bedoeld om de bestaande zakkenvullers uit de f & f groep te beschermen tegen eventuele naheffingsaanslagen in de toekomst. Dit wetsvoorstel is echt een onding.

Marguérite Nahar

Juriste Marguérite Nahar was tot medio oktober 2016 extern juridisch adviseur van Refineria di Korsou (RdK)

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

20 reacties

 1. @jakupi, het zou goed zijn als die geldschieters, die het voor het zeggen hebben ook die randdebielen zouden betalen, zodat die parasieten niet van het volk hoeven te profiteren. Er zitten zelfs volksmenners bij , die te vergelijken zijn met d trump, ging ook over ‘n mp , alleen voor deze volksmenner ging men niet door ‘t vuur, zal ook nooit gebeuren, moe rojer kdnt

 2. Als politicus hoef je niet echt slim te zijn.
  Dan ben je al snel overgekwalificeerd
  en niet geknipt voor die tijdelijke baan.
  Waarom meer als minder ruim voldoende is?
  Je moet immers louter en alleen doen
  wat de geldschieters van de partij
  willen dat er gebeurd.
  Dát moet de politicus aan het volk verkopen.
  Dat is zijn taak.
  Meer niet.
  Het volk moet je aanspreken.
  Hoe meer het volk zich met de politicus identificeert
  hoe succesvoller hij is.
  Vox populi Vox Dei.
  Daar sta je dan met al je intelligentie, eruditie en uitstraling.
  Helaas zijn er achterlijke randdebielen op dit forum, mijn vriendin Marguérite, ja met accent aigu, niet te na gesproken, die deze simpele logica niet begrijpen.

 3. Ik hoorde vanmiddag dat de PAR bij de last verkiezingen 350 pp heeft betaald in de wijk Seru Fortuna en op deze wijze 1000 stemmen hebben ‘gekocht’.
  Het enige wat de mensen hoefden te doen was een foto van hun kruisje te sturen.
  Of het een gerucht was weet ik niet.
  De bron was in ieder geval reuze betrouwbaar . Het is te checken denk ik als het aantal stemmen per wijk is te vinden.

 4. Op de foto is een gezamenlijke IQ graad van rond de 100 waar tenemen, en een gezamenlijk gecumuleerde integriteitsgraad van rond de 40% waar te nemen.

  Als Pisas er uit stapt daalt het gezamenlijke groeps IQ naar 98.

 5. De heer De Geus die als vrijwilliger, dus kosteloos hetgeen iets anders dan belangeloos….., een oogje in het zeil houdt, heeft bij de Belastingdienst goed werk verricht. Dat wil zeggen: voor zijn doelgroep die hem in die positie benoemde. ( misschien krijgt dG op andere wijze een financiële vergoeding. Het zou me niet verbazen).

 6. Beste Mevr.Nahar, goed gezegd! En in wat betreft dat stuk sh…, ex minister van MFK die geen belasting betaald heeft,ook niet de ingehouden loonbelasting van zijn werknemers die daarom jarenlang problemen bij de Belastingdienst door zijn handelen hebben gehad, die gevlucht is naar zijn vaderland, hoop ik dat hij op Curaçao nooit meer toegelaten wordt. En als hij wel toegelaten wordt, gezien dat hij op het eiland failliet is verklaard, (maar in het buitenland wel een rijke man is), alles goed onderzocht wordt en alles wat kan,wat mogelijk is, van hem wordt afgepakt!

 7. Als je naar het voorstel kijkt en alle andere onzin die door de nieuwe partijen worden genoemd, dan vraag je je terecht af op wat voor ramp we koersen na de verkiezingen. Ik zie geen enkel politicus met een integer karakter die echt iets voor het volk of eiland wilt doen.
  En laten we eerlijk zijn, de huidige kabinet is desastreus geweest voor het eiland. De vraag is: Op wie moeten we dan wel stemmen?

 8. Ik kan de schrijfsels van deze mevrouw wel waarderen. Strak, oncomfortabel confronterend en to the point!
  Geen overbodige luxe om een kogelvrijvest aan te schaffen. Of in ieder geval te overwegen.

 9. Waar halen de MFK steuntrekkers stakkers het uit hun grote duim vandaan, weer een doorzichtig stuk en ellendig verkiezings stuntje, van PIK cq Holle Bolle Gijs die denken nog steeds dat de curacrimse bevolking zo dom is als tien jaar geleden, die tijd is voorbij Gijs en Pik, vraag het maar aan Amparo na de verkiezingen in maart. Het spreekwoord van de MFK bij aankomende verkiezingen is, Wij Heten Hans en zijn zo Dom als een Gans.

 10. Deze dwaas pisas weet precies wie de belasting niet betaald oa degenen die snoep-banen (heel veel) door hem zijn verkregen. En cooper heeft geen onbesproken gedrag wb belastingontduiking. Deze mfk leden zijn trouwens goede vrienden met trona niet alleen belastingontduiking, ook met vichy zijn heiligdom.

 11. MFK schande verhaal, loonbelasting oplichting. Was dat niet brillen koning Hakim, die met al zijn poenne gevlucht is naar zijn geboorte land.

 12. Don’t worry. Een eventuele wet ter kwijtschelding van belasting zal door de gouverneur worden afgewezen.
  Wel interessant is als in de bijlage zou staat om hoeveel geld het gaat.
  Die opgave moet wel worden gedaan om de implicaties van dat wetsvoorstel
  te bepalen. Dus interessant en tevens ter mislukking gedoemd.
  Ik ben wel reuze benieuwd naar de onderbouwing van het wetsvoorstel.
  Dus het waarom.
  ps als de rechtmatige belastingschuldige niet hoeft te betalen dan betaalt
  de hardwerkende Nederlandse belastingbetaler hun schulden. Hoe cor.. eh brutaal hun je zijn. 1 ding is wel zeker : vele MFK-ers hebben belastingschulden. Maar dat kan geen verassing zijn.

 13. MFK staat boven de wet, ondanks dat het een partij van moordenaars (Jamaloodin – Wiels, Schotte – verkeersmoord) en fraudeurs is (Jamaloodin/Schotte/Constantia) en absolute nitwits, zoals krijsende kabriet alias de lolo van Soto Pik Pisas (voormalig kopieerapparaatbediende bij de politiepost op Barber) en dj Doran, met het IQ van een zwangere leguaan.

  Er was een burgerinitiatief nodig om Gerrit Schotte vervolgd te krijgen, en zijn tot gevangenisstraf veroordeelde mafiameid Cicely van der Dijs wordt de nieuwe Brian Mariano.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NU | Crimineel contact van Ridouan T. aangehouden op Curaçao voor drugshandel

Een 49-jarige man die wordt gezien als crimineel contact van Ridouan T. is afgelopen weekend aangehouden op Curaçao op verdenking van internationale drugshandel. Dat bevestigt het Landelijk...

Parool | Politie arresteert handlanger van Taghi op Curaçao

Wouter Laumans en Paul Vugts De Antilliaanse politie heeft afgelopen weekend Gregory F. aangehouden op verzoek van Nederland. F. geldt als een crimineel contact van Ridouan Taghi, hij...

NTR | Koning: ‘Klimaatverandering het meest dringend onderwerp’, maar de Cariben worden niet genoemd

John Samson DEN HAAG – Nederland én de eilanden moeten gaan focussen op de dingen waar ze het wél mee eens zijn als ze met elkaar praten over...

Democracy now! | Tuesday, September 21, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Aangifte Electorale Raad wegens onduidelijkheid donaties

De Electorale Raad zal aangifte gaan doen bij het Openbaar Ministerie (OM) over het gebrek aan transparantie wat betreft grote donateurs tijdens de laatste verkiezingen. Dat bevestigt...
- Advertentie -