Opinie | Iemand zit het volk voor te liegen! Is het de CAft of is het Minister De Meza?

Karel Maduro (MEP): Iemand zit het volk voor te liegen! Is het de CAft of is het Minister De Meza?

Naarmate de verkiezingsdatum dichterbij komt, intensiveert ook de politieke doodsangst van de AVP. Het is te gek voor woorden waar Minister De Meza nu mee komt. Hij verklaarde dat de oppositiepartij een drama maakt van het feit dat de regering van de AVP de FMSA zou gaan verkopen.

Volgens De Meza is dit weer een blamage van de oppositie. Ook beweert De Meza dat Kabinet Eman I en Eman II altijd met transparantie en verantwoordelijkheid hebben geregeerd. Zelfs wijlen Arubaanse cabaretier Vale Croes had nooit in één van zijn One Man shows zo’n hilarische grap verteld. Blijkbaar is het niet alleen dhr. Herdé die uitspraken doet alsof hij één of ander rare substantie gebruikt had, maar nu is het dhr De Meza ook.

Hij kan toch niet goed bij zijn hoofd zijn, om voluit te zeggen dat de regering van de AVP transparant en verantwoordelijk geregeerd heeft. Het is nog vers in ons geheugen het KB in 2014, de Hedging bij de WEB NV zonder enige informatie aan de bevolking, Aruba onder financiële curatele door Nederland (CAft) en Nederland die geen toestemming geeft voor leningen met een lage interest i.v.m. wantrouwen. Het is juist de regering van de AVP die opgaaf heeft gedaan aan de CAFT van de verkoop van de FMSA (Fuels Marketing Supply Aruba NV) om de begroting 2017 sluitend te hebben. Dit i.v.m. de geaccordeerde begrotingsnormen met de CAFT.

In het rapport van de CAft, nr Cft 201700004 (pag. 4), staat duidelijk vermeld dat door de verkoop van de FMSA door de regering van de AVP aan een onbekende Arubaanse aspirant koper, Afl. 40 miljoen in de staatskas terecht zal komen. Hiermee wil de overheid aan de CAft tonen dat het boekjaar 2017 precies zal uitzien zoals geaccordeerd (“on the dot”).

Later is er weer een nieuwe brief van de CAft, nr Cft201700022, uitgekomen waarin de overheid nogmaals bevestigt dat ze de FMSA gaat verkopen, dit keer aan de RDA (Refineria Di Aruba). CAft heeft hierop twijfelachtig gereageerd op pagina 3, gezien het feit hoe zwak en gebrekkig de financiën van de RDA is. Dus wat Minister De Meza zei over de FMSA van de RDA, is klinkklare onzin, tenzij CAft (Age Bakker) hierover ook liegt.

Politieke doodsangst is een heel gruwelijk gevoel voor welke politicus dan ook. Het is alsof je weet dat de 22ste september het einde is van je politieke carrière. Ondanks alles kiest De Meza om met deze onzin te komen, en tegelijkertijd gewoonweg om de mensen af te leiden van de realiteit.

Minister De Meza weet drommels goed dat het idee om de FMSA te verkopen en de opbrengst bij de begroting 2017 toe te voegen, van de AVP komt. Nu dat de tijd van Age Bakker over is en een vervanger in de plaats komt, zou het ideaal zijn om een reactie van de CAft te vragen over de verklaringen van minister De Meza i.v.m. het verkopen van de FMSA.

Minister De Meza is weer zo’ n bewindslied die denkt dat het volk dom en naïef is, en dat het volk zo moet blijven. De bevolking van Aruba weet nu dat het verhaal dat de oppositie de FMSA wil verkopen, eenmaal aan de macht, een leugen en een indianenverhaal is van De Meza en de AVP.

Bron: ArenaPoliti.co

5 Reacties op “Opinie | Iemand zit het volk voor te liegen! Is het de CAft of is het Minister De Meza?

 1. Marjolijn

  NoticiaCla 14 juni 2017
  Vertraging heropening raffinaderij van invloed op landskas

  …De overheid geeft toe dat de vertraging bij de heropening van de raffinaderij van invloed is op de landskas. “Ja, dat klopt. Maar daar hebben we in de begroting rekening mee gehouden,” verzekerde minister van financien. Het GDP/BBP dat de basis is voor de berekening van verschillende inkomsten en ook het tekort, is aangepast…
  Als het GDP/BBP een achterstand heeft door de vertraging in de heropening van de raffinaderij, dan is er inderdaad ook een achterstand in de realisatie van de inkomsten van de overheid. “En daar houden wij rekening mee,” vervolgde de minister. Hierdoor ontstaat een gat in de begroting, reden waarom de minister recent met de directie van de raffinaderij aan tafel heeft gezeten, om na te gaan wat er aan de hand is en wat er dit jaar nog te verwachten is. “Op dit moment komen de plannen van CITGO en waar ze naar toe werken nog overeen met onze begroting,” aldus de minister…..

  Vanwaar dan toch die tekorten? En klopt het nou wel of niet?

  De CEO van CITGO Amerika komt binnenkort naar Aruba om enkele contracten met aannemers af te sluiten. “Dus de ontwikkelingen gaan volgens planning. We voorzien op dit moment geen verdere vertragingen,” aldus Bermudez…

  Vanwaar dan toch die tekorten? En klopt het nou wel of niet?

  Als het de overheid toch niet lukt om de begrote inkomsten te realiseren, dan moet dit in de ramingen voor 2018 worden verwerkt. “Als bij de tweede uitvoeringsrapportage over 2017 zou blijken dat we achterlopen (over 2 weken dus….) dan moeten we maatregelen nemen, bijvoorbeeld door middel van een stop op nieuwe verplichtingen voor de overheid…
   
  Vanwaar dan toch die tekorten? En klopt het nou wel of niet?

  Geloof je het zelf, Angel?

 2. Marjolijn

  NoticiaCla 14 juni 2017 n.a.v. rapport CAft:
  ORANJESTAD – De opbrengsten van de verkoop van de aandelen van de FMSA (de Fuels Marketing & Supply Aruba) en van de settlement agreement met Valero (samen goed voor 67 miljoen florin) heeft de overheid nog niet ontvangen. Minister van Financiën, Angel Bermudez heeft aan NoticiaCla bevestigd dat deze gelden ‘gestationeerd zijn’ bij de Refineria di Aruba (RDA). Destijds is besloten het bedrijf FMSA voor 40 miljoen florin aan de raffinaderij te verkopen, maar de overheid heeft het geld nog niet ontvangen. “Het geld is er. Het is door Valero aan de RDA betaald. De RDA moet de aandelen nu registreren en daarvan is men op de hoogte. Ik zie dit niet als een probleem,” aldus Bermudez.

  Samen met de 27 miljoen van de settlement, moet de overheid dus nog 40 miljoen aan opbrengsten van de verkoop van de aandelen van de FMSA ontvangen. Dit kan op 30 december plaatsvinden, mits de aandelen zijn verkocht.
  …… het geld is er…… mits de aandelen zijn verkocht….

  Oeps…

 3. ArubaObserver

  Verkiezingsprogramma ?? Pfff dat komt niet voor in geen enkel politieke woordenschat op Aruba. Het Politiek cultuur daar op Aruba en de rest van koninkrijk eilanden is gewoon weg bekrompen. Als je hun taal niet spreekt ben je hun vijand. En hun taal daar is corruptie en nog eens corruptie. De ene politieke partij meer dan de ander. Maar blijft corruptie. En Blijkbaar vindt het volk dit ook interessanter dan in hun belang regeren. Op dit moment is onderzoek gaande naar een minister die wordt verdacht van fraude met geschriften en witwassen. En deze zaak “Ibis” is niet de enige , er zijn nog meer van dit soort malversatie met staatskas. En Citgo-deal is ook 1 hiervan. Maar we moeten dhr Koolman geloven want hij heeft het goed met het volk. You’re right !! Dat zeggen ze allemaal, totdat het bij hun portemonnee komt, dan gaat hun belang voor en als eerste dan die van het volk.
  Kijk om je heen , op dit moment speelt de ene corrupte zaak naar de andere en wat kiest alle politieke partijen ipv volk bewust van maken om ook bewust te stemmen, met modder goeien dat leidt af van realiteit en het volk hou toch van sensatie en vergeet heel snel wat ze gisteren hebben gegeten.
  Ik vind genoeg met die awakati regering !! Ze hebben tig kansen gekregen en ze hebben niks van gebakken, schulden rijsen de pannen uit. En uiteindelijk betaald het volk het prijskaartje. Ik ga voor een coalitie regering , maar wel seriouse mensen en geen grapjassen en slapjanus !!
  Het volk moet bewust stemmen en niet meegaand!!

 4. Abraham Mossel

  Als je nu nog niet weet wie er liegt?HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA dan zijn ze wel heel dom in ??ABS ??? auto bedrijf? lul kopschimel, ik denk dat ze nog in de goedhijligman sinterklaas geloven. mischien ook nog in zwarte gerrit de Raaf

 5. Renée van Aller

  De waarheid wordt geweld aan gedaan. Maar dat is niets nieuws in de politiek. Waarom komt geen enkele politieke partij met een realistisch verkiezingsprogramma, waarin al deze tekortkomingen van alle regeringen in het verleden en in de toekomst worden rechtgezet. Wij hebben al uw voorwerk gedaan en willen iets anders horen dan verdachtmakingen. Wij willen op grond van de feiten oplossingen ten behoeve van het eiland. Hoe gaat de MEP, de POR, de AVP, de partij van Booshi Wever (Parkietenbos) en andere partijen dat doen? Een integriteitskamer zal niet helpen. Geen enkele regering trekt zich wat aan van degelijke adviezen. Al zou elke regering maar het rapport Calidad bij benadering uitvoeren! Lees de boeken over integriteit en deugdelijk bestuur van Armand Hessels er maar op na. Fluitje van een cent, gewoon goed besturen in de praktijk en minder discussiëren om het eigen propere blazoen nog zindelijker te maken. Dat gaat niet lukken. Elke regering van de laatste 30 jaar zou veel beter hebben kunnen besturen. De hamvraag is, waarom gebeurde dat niet? Renée van Aller&John de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *