Opinie | E pastechi di Projekto di Opschoning

Opinie door Inhustitia Total

2017 06 21 – Brief Minister Aan SSC-Margit de Freitas by Black Lion on Scribd


Ondanks alle moeite van mevr. Magrit de Freitas om ons te stillen, zullen we alle onregelmatigheden die in SSC gaande zijn, in het daglicht zetten.

In 2012 heeft mevrouw Margit de Freitas het consultancy bureau DFS van de heer Rendel de Lanooi ingeschakeld om het inningsbeleid van de SSC te analyseren en advies te geven om de inningen van studieschulden te optimaliseren.

Rendel de Lanooi heeft de reeds door de afdeling Innen opgestelde voorstellen overgenomen en heeft hier en daar wat woorden vervangen met vakjargon.

De heer De Lanooi had ook een schuld bij de SSC die merkwaardig genoeg op een niet zo doorzichtige wijze is verdwenen. Foetsie, opeens heeft de heer De Lanooi geen studieschuld meer bij SSC.

Het gaat hier om dezelfde heer De Lanooi die belast was met Enseñansa Liber (gratis onderwijs). Voor zijn werkzaamheden heeft de heer De Lanooi astronomische vergoedingen gekregen hiermee. Ook heeft hij kennissen en familieleden van zowel Margit de Freitas als van zichzelf, in Enseñansa Liber geplaatst. Allen hebben zich hiermee verrijkt op kosten van het Volk.

Het heeft niet lang geduurd voordat Margit de Freitas een project ter opschoning van de oude studieschulden heeft opgezet. Voor het coördineren van dit project heeft Margit de Freitas niemand anders dan Rendel de Lanooi ingehuurd. En dit  tegen een heel hoog tarief. Ook heeft De Freitas haar zus Altagracia Vervuurt-De Freitas en haar protegé Nayseline Jamanika aangetrokken voor dit project.

In de media wordt door mevr. Margit de Freitas beweert, dat dit project zeer succesvol is.

Wat mevrouw Margit de Freitas niet verteld is:

 • Dat zij het Project alle vrijheid en flexibiliteit heeft gegeven voor het treffen van regelingen en het geven van buitengewone kortingen.
 • Dat zij de afdeling Innen van SSC in tegenstelling tot project ter opschoning, aan zeer rigide regels voor kortingen en regelingen houdt.
 • Dat zij het Project alle privileges geeft.
 • Dat zij de afdeling Innen weer nadelig behandelt door bijv. de voor de afdeling benodigde meubilair te verhuizen naar het project afdeling waardoor de afdeling innen met onpraktische meubilair wordt opgezadeld. En zo zijn er nog meer dan genoeg voorbeelden.
  Dat zij haar zus van de ene op de andere dag heeft gepromoveerd als coördinator van het Project, dit zonder voorafgaand een reglementaire interne sollicitatieronde.
 • Dat het Project een bode heeft die alleen werkzaamheden voor het project verricht.
 • Dat zij de inningswerkzaamheden van de afdeling Innen tegenwerkt.
 • Dat zij brieven en casus van het Project meteen afhandeld, in tegenstelling tot die van de afdeling innen. Die overigens soms wel twee maanden stil liggen voordat ze zin heeft om deze af te handelen. Met vele nadelige gevolgen voor het succesvol afhandelen voor zowel de klanten als voor de werkzaamheden van de afdeling innen.
 • Dat zij en dhr. De Lanooi met de cijfers van het door het Project geïnde gelden en de kosten van het Project sjoemelen.
 • Men zou zich afvragen of SSC geen interne controle heeft, maar mevrouw Luigina Schermer-Angelo werkt als Interne controleur maar in werkelijkheid laat zij zich in voor het hand- en spandiensten van Margit de Freitas.

In onze volgende schrijven zullen wij verder ingaan op opmerkelijke hand- en spandiensten van mevrouw Luigina Schermer-Angelo.

Bron bij redactie bekend

9 Reacties op “Opinie | E pastechi di Projekto di Opschoning

 1. Margit en Fraudelein hebben dit Mogen doen met toestemming van de andere PS prominenten. Lucho Rosales, Kade Wilsoe, Mw Larmonie, Cordoba, Mengele Cijntje en ga maar zo door!

 2. Margit de Freitas moet op staande voet ontslagen worden en een schadeclaim van 4 ton aan haar dikke reet krijgen.

  Schande dat grote zich zelf verrijkende nietsnutten als de Freitas en Fraudelyne Wiels steeds weer in hoge overheidsfuncties benoemd worden.

  De regering moet hier onmiddellijk ingrijpen.

 3. We doen onderzoek. OM en rechter stelt vast dat er miljoenen zijn verdwenen en daarna gebeurt er toch niets

 4. dikke deur

  Dat gratis onderwijs komt ons dus duur te staan.

 5. En de studenten zijn weer eens doodstil, net als die van de UNA die op moesten draaien voor de miljoenenschade van het ontslag van Miguel Goede middels verhoging van de collegegelden.

  Lijdzaam zien ze nu toe welke verkwistingen en grenzeloos nepotisme er nu bij de Studiefianciering plaats vinden.

  Als deze studenten de nieuwe leiders zijn van morgen, houdt ik mijn hart vast voor de toekomst van Curacao.

 6. Hoe kan het dat het SOAB de porkeria van Birgit de Freitas nog niet onderzocht heeft?

 7. Uitstekend dat het personeel van de stichting een boekje open doet over het wanbeleid daar.

  Zij zijn een voorbeeld voor andere organisaties waar nepotisme en geldverkwisting aan de orde van de dag zijn. Een goed voorbeeld daarvan is de Centrale Bank. Daar worden echter zulke waanzinnige salarissen uitbetaald dat het personeel zich liever stil houdt, blij met hun salaris dat ze nergens buiten de Centrale Bank kunnen verdienen.

  Hulde aan het personeel van de stichting studiefinanciering!

 8. Hopi bon Alcala Walle!

  Aanpakken het belastinggeld verkwistende viswijf Margit de Freitas.

 9. Wat een SCHANDE!

  Margit de Freitas dient meteen ontslagen te worden. Ze is net zo erg als, zo niet erger dan, Fraudelyne Wiels.

  Sin berguansa de Freitas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *