Opinie | Busje komt zo

Opinie door Karel Maduro (MEP)

Karel Maduro (MEP)

Karel Maduro (MEP)

Karel Maduro (MEP): Aruba mag eindelijk blij zijn: “BUSJE KOMT ZO” is gearriveerd. Zoals vernomen heeft Aruba met ingang van 1 februari 2017 zijn eigen ‘afpakteam’.

Dit afpakteam heeft als doeleinde goederen/bezittingen van personen af te pakken waarvan verdacht wordt dat zij op een illegale wijze aan deze goederen zijn gekomen. De bevolking van Aruba mag om te beginnen hiermee blij zijn. Voor het eerst is er sprake van gerechtigheid, en ook op een gewenste manier zoals het hoort.

Het is wel duidelijk dat als er gerechtigheid was op Aruba, en geen fraude, diefstal, witwaspraktijken, politieke favoritisme en ook nog op grote scala malversatie van domein terreinen en financiën van land Aruba, deze aanpak helemaal niet nodig was. Deze zijn belangrijke vragen die de bevolking zich moet afvragen, waarom wordt nu ineens een dergelijk instituut ingeschakeld? Ze zeggen wel “Waar rook is, is Vuur” en ook wordt gezegd “Als een zekere Mike niet corrupt is, dan zijn er ook geen indianen in Guajira”.

PG Van Dam moest gelijk actie ondernemen, dus is hij als de echte Jean-Claude Van Damme aan de slag gegaan. Hij gaat een paar scheve gezichten recht trekken met zijn afpakteam. Het signaal moet duidelijk zijn niet alleen bij de bevolking, maar ook bij de overheid, dat geld verdienen op een illegale manier niet door de beugel kan en hij gaat een stop hierop zetten. Dankzij interventie van Nederland (Minister BZK) is geld beschikbaar gekomen, die voor een groot deel de kosten gaat dekken. Enig doel van afpakteam is, goederen afpakken van personen die bezig zijn met corrupte en criminele praktijken, dus ook als ze gelieerd zijn aan politieke partij AVP.

Ik ben van overtuigd dat dit zijn de goede vruchten die we vandaag oogsten, na lang smeken bij Nederland voor interventie tegen corruptie, en tegen justitie die op Aruba helemaal plat ligt. Destijds hebben we zoveel waardevolle bewijzen van corruptieve handelingen door de overheid van Aruba naar Nederland opgestuurd. We hebben het zelf moeten doen doordat de minister van Justitie op Aruba niet eens het verschil weet van zijn neusgaten en gaatjes van zijn oren. Hij weet niet eens hoe hij orde in de tent moet houden, laat staan wat onrechtvaardigheden zijn op Aruba. Evenals hij niet eens wist dat zijn ministerie verantwoordelijk is voor het opsporen en vervolgen van criminelen. Tot dat op Curaçao bij het instaleren van nieuwe PG van Aruba dit publiekelijk werd bekend.

Het is van groot belang dat wij moeten voorkomen dat er niemand die gelieerd is aan de AVP in het afpakteam komt te zitten, want dan zijn we verder van huis. Want het is juist de groep die gelieerd is aan deze politieke partij AVP, die aan zulke illegale praktijken doet.

PG Van Dam moet z.s.m. gaan optreden, zonder naar de politieke kleur te letten, en ook niet wie aan de macht zit. Zo werd hem destijds voorgelicht dat hij heel snel moet gaan optreden en onder deze voorwaarden want daardoor is nu ineens snel actie gekomen. Er moet extra aandacht gaan aan illegale handelingen met domeinterreinen, paspoort, verblijfvergunning en drugsdealer.

Het is hoogst tijd dat de Arubaanse gemeenschap nu overeind gaat zitten en genieten van de actie film van Jean-Claude Van Damme van Aruba.

Karel A.J. Maduro (MEP), politicus

Bron: ArenaPoliti.co

Een Reactie op “Opinie | Busje komt zo

  1. Renée van Aller

    Wij vroegen ons al eerder af, of dit de nieuwe manier is om het steeds groter wordende begrotingsgat te dichten. Zoveel valt er niet af te pakken, tenzij de maffiaconnecties worden aangepakt. De gevaarlijke repercussies daarvan moeten worden afgewogen. Misschien toch nog maar even The Cobra doorlezen van Frederick Forsyth? Strategie is alles en zeker niet ronkende verkiezingsretoriek bekroond met een goudeerlijk en betrouwbaar snoetje van de Hollandse PG. Die weet ook niet wat hem overkomt. Hij wordt vermalen tussen de MEP en de AVP en de politieke overstappers. Ons hoofd tolt al van de vrije omgang met de feiten en de standpuntenstofzuiger die worden gehanteerd.
    Is dit de nieuwe verkiezingsaanpak? De PG als lokaas/offer voor politiek ongenoegen? Zo wordt de aandacht afgeleid van de treurige toestand van de overheidsfinanciën waar de CBA al zo lang, en waarschijnlijk politiek verplicht, een pijnlijk stilzwijgen over bewaard. Let wel de CBA is onafhankelijk. Wij kregen ook geen enkele reactie noch guur, noch steekhoudend over onze vragen daarover. En we hengelen al maanden naar informatie. Renée van Aller&John de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *