Ingezonden | Over Damen

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Josef Martina aan het woord

Met belangstelling uw artikel van vrijdag 3 februari ‘Dok gered’ gelezen maar miste nog wat cruciale informatie. Daarom is het wel vermeldenswaard op te merken dat er op 16 januari jongstleden door de Fiod een inval is gedaan op het hoofdkantoor van Damen Shipyards.

Volgens een woordvoerster van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie: ‘dat er een inval is gedaan bij een bedrijfspand in Gorinchem, waarbij administratie is meegenomen’.

Verder kon ik in uw artikel van vrijdag niet terugvinden dat de Wereldbank gefinancierde projecten van Damen voor de duur van 18 maanden heeft uitgesloten. De NRC uit maart 2016 bericht dat minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen (PvdA) heeft geklaagd bij scheepsbouwer Damen Shipyards over de lobby die voormalig minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot voor het bedrijf voerde.

Transparency International Nederland publiceerde een artikel over corruptie bij Damen Shipyards.

Josef Martina,
Curaçao

3 Reacties op “Ingezonden | Over Damen

 1. Meneer Martina loopt ook elke dag bij de PS en MFK kantoren te protesteren tegen corruptive!

 2. Goed verhaal zoals gewoonlijk van dhr. Martina vind het altijd prettig als mensen zich goed informeren. Laten we hopen dat het op Curacao niet zo’n vaart zal lopen, alhoewel je weet het allemaal maar nooit hier.
  Gouden bergen worden je beloofd en uiteindelijk blijkt het wederom een grote kater in de zak. Ongeacht welk bedrijf, Iselair met het ex-Madagascar
  heerschap, de door Whiteman persoonlijk aangestelde Elisa Carter en nu citeer ik even uit het AD van een aantal jaren geleden;
  “Of de bewindsman het geld uit zijn eigen ministeriële begroting of – als dat niet lukt – ergens anders uit de landsbegroting van Curaçao haalt, is niet duidelijk. Mogelijk ook voor Whiteman zelf niet. Wel wijst alles erop dat de PS-minister min of meer ‘in ruil voor’ de 30 miljoen aan gemeenschapsmiddelen heeft aangegeven (lees: geëist) dat Elisa Carter wordt aangesteld binnen of in elk geval dichtbij het Sehos. Naar verluidt is, om Carter te kunnen plaatsen in de organisatie van het Sehos naast de Raad van Bestuur (RvB) en onder de Raad van Toezicht (RvT), een plek bedacht binnen de transitie van het bestaande ziekenhuis Sehos naar het nieuwe ziekenhuis Hospital Nobo Otrobanda (HNO) waarbij zij een speciale rol krijgt”.
  Welke rol heeft Carter inmiddels gekregen, etc etc

 3. Corruptie? Dat moeten we niet op ons eiland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *