30 C
Willemstad
• zaterdag 25 september 2021 11:27

Laatste reacties

- Advertentie -

Open brief aan regering en staten van Curaçao.

Discriminatie door regering en parlement

open brief1Het is bijzonder triest te moeten constateren dat onze regering, de gevolmachtigde minister en de statenleden onze Staatsregeling niet kennen en/of niet kunnen uitdragen naar de bevolking toe.

De Staatsregeling is wel het fundament van onze democratische samenleving, waarop de eed is afgelegd.

De regering heeft nu een regeerprogramma uitgegeven met als titel “Speransa i Konfiansa” (hoop en vertrouwen).
Hoe kan ik nu als 69 jaar oudere in onze maatschappij hoop en vertrouwen hebben in een overheid die de grondrechten aan haar laars lapt!
Hoe kan ik mijn jeugdige medeburgers uitleggen dat wij ouderen niet in staat zijn geweest om onze democratie te beschermen en toelaten dat een regering en een parlement uitlatingen doet in onder anderen de staten die niet gedaan mochten worden volgens onze grondrechten?
In onze Staatsregeling staan 24 grondrechten, waarvan de eerste luid discriminatie is niet toegestaan en de achtste het recht op persvrijheid.

Een journalist doet onderzoek naar de CV van de gevolmachtigde minister en komt daarin onregelmatigheden tegen, confronteert de gevmin daarmee op basis van hoor en wederhoor en vervolgens publiceert dit.
Naam van de journalist is bekend en verder is alle andere informatie over deze persoon niet relevant, zoals waar hij geboren is en  welke kleur hij heeft.
Wat doet nu regering en parlement: discrimineren op deze niet relevante onderwerpen.
De journalist wegzetten omdat hij bv een Europese Nederlander zou zijn.
Boodschap aan de burger die dit moet aanhoren: let op alle Europese Nederlanders!

- Advertentie -

Dit doen we niet in onze democratie!
Waar gaat het om: de journalist heeft het recht op persvrijheid en achteraf kan eventueel via de rechter correctie worden gevraagd als in dit geval de regering het niet eens is met het gestelde.
Welk Statenlid (inclusief de voorzitter)  is opgestaan toen de minister president of een ander statenlid de grondrecht regels overtrad?
Welke andere journalist is opgestaan in de persconferentie met de gevolmachtigde minister  en de minister president toen daar de grondrechtregels werden overtreden?

Mijn voorstel is nu het volgende: iemand die o.a. in bovengenoemde situaties merkt dat een grondrecht word overtreden steekt zijn/haar vinger op met de opmerking let op grondrecht word overtreden! I
n de staten en in een persconferentie, als er geen correctie plaats vind door de overtreder, staan allen op en verlaten de zaal!

Beste regeerders begin bij uzelf en treed op ter bescherming van onze democratie. Niet voor niets zijn onze voorouders tot onze grondrechten gekomen!
Het heet ook niet voor niets grondrecht.
Hou je er dan ook aan en accepteer geen afwijking hierop.

Vraag niet alleen om Hoop en Vertrouwen maar geef die ook!

- Advertisement -

Mooi zou  zijn als de regering en de staten alsnog excuses aanbied voor haar optreden aan de gehele bevolking, dan gaan we inderdaad vooruit in dit nieuwe land Curaçao.

Henk Pasman

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Twee Curaçaoenaars onder acht smokkelaars

Onder de acht drugssmokkelaars die dinsdag op zee werden aangehouden, zaten ook twee Curaçaoënaars. Een groep van zes Venezolanen waagde de oversteek met een grote hoeveelheid drugs....

ParadiseFM | Meteo zet Curaçao op code geel wegens extreme hitte

De Meteorologische Dienst Curaçao (Meteo) heeft vrijdag een code geel afgegeven in verband met extreme hitte. Meteo raadt aan zoveel mogelijk binnen te blijven, voldoende water te...

ParadiseFM | Alweer een dode door corona, aantal doden stijgt naar 159

Er is weer iemand overleden aan de gevolgen van Covid-19. Zo blijkt uit de coronacijfers van vrijdag. Daarmee staat het aantal mensen dat op Curaçao aan de...

CC | Resistance to controversial dispute law has surprised Knops

THE HAGUE - The resistance of the parliaments of Curacao, Aruba and Sint Maarten against the draft Consensus Kingdom Act on Kingdom Disputes has surprised Undersecretary Raymond...

DH | Sam is now a hurricane

Sam is now a hurricane, rapid intensification forecast to continue. Hurricane Sam Advisory Number 7. NWS National Hurricane Center Miami FL AL182021 500...

AntilliaansDagblad | RMR: Sint Maarten voldoet voldoende

7e Tranche spoedig door Nederland overgemaakt Philipsburg - Sint Maarten ontvangt binnenkort de zevende tranche liquiditeitssteun van Nederland. De Rijksministerraad (RMR) heeft hier vrijdagochtend groen licht voor gegeven. Het...
- Advertentie -