26 C
Willemstad
• woensdag 21 februari 2024

PBC | Zoektocht naar vermiste Amerkaanse toerist gestaakt

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De zoektocht naar de 73-jarige Amerikaanse toerist bij Porto Mari is gestaakt. Donderdag raakte hij vermist nadat zijn groep in zee had gesnorkeld. Gisteren...

PBC | Chauffeurs op de vuist na ongeluk: arrestatie om poging tot moord

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een verkeersongeval in Saliña liep gisteren uit de hand toen twee betrokken bestuurders eerst met elkaar op de vuist gingen en vervolgens één van...

PBC | Lichaam vermiste jongen na bootongeluk gevonden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het lichaam van de jongen die gisterenmiddag in het water viel in het Spaanse Water is gevonden. Dit heeft een politiewoordvoerder bevestigd. De 16-jarige jongen...

PBC | Daling aantal Caribische Geneeskundestudenten

Persbureau Curacao Sinds de invoering van de decentrale selectie bij geneeskunde- en vervolgopleidingen is er een duidelijke daling te zien in het aantal toegelaten Caribische studenten. Deze trend...

Column Youp | Eigenmoord

Terwijl we afgelopen week in ons land vooral bezig waren met de zo herkenbare troela van de BBB die haar truitje andersom en binnenstebuiten droeg. En natuurlijk...

NTR | Uitzending gemist: Nacht van Caribisch Netwerk met Ruth Groenewoud

In de Nacht van Caribisch Netwerk op NPO Radio 1 ontvangt presentator Guilliano Payne gasten die een link hebben met de eilanden. Vanavond is dat Ruth Groenewoud....
- Advertisement -spot_img

Open brief aan regering en staten van Curaçao.

HomeMediaOpen brief aan regering en staten van Curaçao.
Discriminatie door regering en parlement

open brief1Het is bijzonder triest te moeten constateren dat onze regering, de gevolmachtigde minister en de statenleden onze Staatsregeling niet kennen en/of niet kunnen uitdragen naar de bevolking toe.

De Staatsregeling is wel het fundament van onze democratische samenleving, waarop de eed is afgelegd.

De regering heeft nu een regeerprogramma uitgegeven met als titel “Speransa i Konfiansa” (hoop en vertrouwen).
Hoe kan ik nu als 69 jaar oudere in onze maatschappij hoop en vertrouwen hebben in een overheid die de grondrechten aan haar laars lapt!
Hoe kan ik mijn jeugdige medeburgers uitleggen dat wij ouderen niet in staat zijn geweest om onze democratie te beschermen en toelaten dat een regering en een parlement uitlatingen doet in onder anderen de staten die niet gedaan mochten worden volgens onze grondrechten?
In onze Staatsregeling staan 24 grondrechten, waarvan de eerste luid discriminatie is niet toegestaan en de achtste het recht op persvrijheid.

Een journalist doet onderzoek naar de CV van de gevolmachtigde minister en komt daarin onregelmatigheden tegen, confronteert de gevmin daarmee op basis van hoor en wederhoor en vervolgens publiceert dit.
Naam van de journalist is bekend en verder is alle andere informatie over deze persoon niet relevant, zoals waar hij geboren is en  welke kleur hij heeft.
Wat doet nu regering en parlement: discrimineren op deze niet relevante onderwerpen.
De journalist wegzetten omdat hij bv een Europese Nederlander zou zijn.
Boodschap aan de burger die dit moet aanhoren: let op alle Europese Nederlanders!

Dit doen we niet in onze democratie!
Waar gaat het om: de journalist heeft het recht op persvrijheid en achteraf kan eventueel via de rechter correctie worden gevraagd als in dit geval de regering het niet eens is met het gestelde.
Welk Statenlid (inclusief de voorzitter)  is opgestaan toen de minister president of een ander statenlid de grondrecht regels overtrad?
Welke andere journalist is opgestaan in de persconferentie met de gevolmachtigde minister  en de minister president toen daar de grondrechtregels werden overtreden?

Mijn voorstel is nu het volgende: iemand die o.a. in bovengenoemde situaties merkt dat een grondrecht word overtreden steekt zijn/haar vinger op met de opmerking let op grondrecht word overtreden! I
n de staten en in een persconferentie, als er geen correctie plaats vind door de overtreder, staan allen op en verlaten de zaal!

Beste regeerders begin bij uzelf en treed op ter bescherming van onze democratie. Niet voor niets zijn onze voorouders tot onze grondrechten gekomen!
Het heet ook niet voor niets grondrecht.
Hou je er dan ook aan en accepteer geen afwijking hierop.

Vraag niet alleen om Hoop en Vertrouwen maar geef die ook!

Mooi zou  zijn als de regering en de staten alsnog excuses aanbied voor haar optreden aan de gehele bevolking, dan gaan we inderdaad vooruit in dit nieuwe land Curaçao.

Henk Pasman

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties