27.2 C
Willemstad
• donderdag 9 december 2021 03:53

Laatste reacties

- Advertentie -

Open brief aan Minister Jean-Marie Francisca

open brief1Hieronder treft u het verhaal aan die de nodige aandacht moet krijgen. Afgelopen tijd heb ik me rot zitten werken om onderstaande hulpvraag te bewerkstelligen. Misschien ziet u de ernst van onderstaande problematiek in en kunt U ons helpen met een 7-meter lange container vol met gedoneerd materiaal die door valse beloftes in Alkmaar is blijven liggen.

Afgelopen zomer had ik de Minister President van Curaçao willen spreken maar door zijn volle agenda lukte het ons niet om hem te spreken.
We kregen wel de kans om met Minister Jean-Marie Francisca te spreken over de doelstellingen binnen Stichting Miss IQ namelijk het helpen van kinderen op het eiland.
We kwamen tot de conclusie dat we twee scholen zullen ondersteunen namelijk Dodo Palm College en Angela Jesserun Skol met 300 leerlingen in totaliteit.

Aangekomen in Nederland ben ik (schrijvster) van start gegaan met het vormgeven van het project en de inzameling van de meest noodzakelijke en educatieve materiaal voor deze twee scholen.
Ik heb, zoals u hieronder (1e en 2e mail) kunt lezen (helaas ontbreken deze red. KKC) , de bevestiging gekregen van Minister Francisca dat ze de toezegging gaf dat, als we de spullen bij elkaar hadden, zij de rest zou gaan regelen.
Begin oktober heb ik de spullen bij elkaar, had ik de nodige kosten gemaakt, een transportbedrijf geregeld voor het vervoeren van de container en had ik zoals afgesproken alles aan de Minister doorgemaild.
Helaas moet ik tot op de dag van vandaag wachten en zit hier in Alkmaar (Nederland) met een 7 meter lange container vol met gedoneerd materiaal vanuit verschillende organisaties over heel Nederland in de maag!!
De ernst is dusdanig erg dat wij geen gehoor meer krijgen van Minister Francisca en haar collega´s.
De belofte om alles naar het eiland te regelen was helaas een valse hoop.
Wij moeten nu maar liefst 300 kinderen teleurstellen.
Het erge hierbij is, dat zij ook ingelicht werden en zij met smart op deze spullen wachten!!
Wij hadden ze eerst beloofd dat ze de spullen voor het Sinterklaasfeest zullen krijgen en nu hebben we ze beloofd dat deze materialen vóór de Kerst zullen krijgen..

Zoals U kunt merken is de ernst van deze zaak heel erg groot.
Ik kan er niet meer van slapen.
Ik en mijn stichting heeft natuurlijk verantwoording af te leggen aan alle organisaties in Nederland die ons hebben geholpen, maar ook aan onze vrijwilligers!
Het kan toch niet zo zijn dat wij dit zomaar laten gebeuren.
Wij hebben zwart op wit staan dat we zullen geholpen worden als we de ingezamelde spullen hebben gerealiseerd.
Het is nu zover maar we kunnen nergens heen met onze vraag.
Ook hebben we verschillende oproepen geplaatst op social media om het bedrag van maar liefst 5200 euro voor elkaar te krijgen.
We hebben inmiddels 1200 euro binnen om deze vracht vóór de Kerst op het eiland te verkrijgen zodat deze behoeftige kinderen daarvan kunnen genieten!

- Advertentie -

Aub help ons om dit mogelijk te maken.

Als bijlage treft u de volgende stukken aan:
• Inventarisatiebestand met informatie, inventarisatie, planning en
kostenberekening
• Projectplan inzameling materiaal

Kunt u mij zo snel mogelijk hierover te berichten zodat we dit samen  met elkaar kunnen verwezenlijken?

Note Redactie; helaas hebben wij de ontbrekende stukken (emails) niet ontvangen.

- Advertisement -

Advertentie

To Top

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Toneel tegen huiselijk geweld: ‘Het kwam hard binnen’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Met de theatervoorstelling ‘Stop the beating’ trapt advies- en meldpunt Guiami een grote campagne tegen huiselijk geweld en kindermishandeling af. “Het komt hard binnen....

DH | Child abuser opposes his extradition from Scotland

PHILIPSBURG--Almost three years after he was sentenced by the Court of First Instance in St. Maarten to seven years in prison for a large number of...

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Coalitie boycot raadsvergadering Bonaire

Kralendijk - Wie gisteravond rekende op vuurwerk in de Eilandsraad kwam bedrogen uit. Vijf minuten nadat waarnemend gezaghebber Reynolds Oleana de vergadering had geopend konden de aanwezigen...

AntilliaansDagblad | Slechts enkele organisaties hebben echt 12,5% gekort

Willemstad - Ongeveer de helft van rechtspersonen die door de overheid gefinancierd worden, zoals stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet ‘min of meer’ aan de eis van 12,5...

AntilliaansDagblad | Klimaatrisico’s financiële sector

CBCS voorzitter regionale werkgroep gecoördineerde aanpak Willemstad/Philipsburg - ,,De juiste mix vinden om klimaatrisico’s en groene financiering in onze regio aan te pakken en te bevorderen, zal een...
- Advertentie -