27 C
Willemstad
• vrijdag 16 april 2021 23:15

PBC | 65 procent van Curaçao heeft zich gemeld voor vaccinatie

Persbureau Curacao Bijna 65 procent van de te vaccineren bevolking van Curaçao heeft zich daadwerkelijk gemeld voor een vaccinatieprik tegen het coronavirus. Dat gaat om ruim 68.000 mensen....

ParadiseFM | Vaccin voor 105-jarige

De oudste inwoner van Curaçao heeft ook een coronavaccin gehaald. Het gaat om mevrouw Regina Gabriela Brigitha die onlangs haar 105e verjaardag vierde. Deze week heeft ze zich...

Democracy now! | Friday April 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Verplichte quarantaine bij aankomst in Nederland

Nederland wil vanaf 15 mei een verplichte quarantaine invoeren voor alle reizigers uit hoogrisicogebieden. Ook uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Nu is die quarantaine nog een advies...

DolfijnFM | ‘Winkels begrijpen langzamerhand de maatregelen’

Volgens de Èxtra beginnen winkels en restaurant zich eindelijk aan de coronamaatregelen te houden. Gisteren controleerde de Inspectie twaalf etablissementen. Alleen op Zeelandia en in Santa Maria waren...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaOok Steven Martina haakt af

Ook Steven Martina haakt af

WILLEMSTAD — Steven Martina heeft besloten dat hij niet aan de komende verkiezingen van 19 oktober zal deelnemen. In een persverklaring stelt Martina dat hij door tal van mensen en organisaties is benaderd om zich verkiesbaar te stellen en zich mogelijk zelfs beschikbaar te stellen voor het bestuur van het land, maar dat hij na een serieuze en diepgaande analyse toch heeft besloten om hier niet op in te gaan.

In de afgelopen dagen werd er volop gespeculeerd over mogelijke deelname van Martina aan de verkiezingen.
Martina is de zoon van voormalig premier en oud-leider en inmiddels ook ex-lid van de politieke partij MAN, Don Martina.
Hij was jarenlang directeur van nutsbedrijf Aqualectra, terwijl hij op dit moment bestuursvoorzitter is van verzekeringsbedrijf Fatum.
De naam van Martina werd genoemd in gesprekken die gevoerd werden rondom de oprichting van een mogelijke nieuwe partij.
Ook was hij in bespreking met de politieke partij Pais om eventueel op de kandidatenlijst van deze partij te gaan staan.
Maar nu stelt Martina dat hij afziet van deelname aan de verkiezingen.
Martina voelt zich vereerd dat hij door personen en instanties is gevraagd om aan de verkiezingen mee te doen en om in het bestuur van het land plaats te nemen.
Maar hij stelt dat hij na een evaluatie tot de conclusie is gekomen dat het op dit moment niet opportuun zou zijn om de initiatieven in zijn werk, die hij zelf heeft opgestart en ook heeft gecultiveerd, halverwege af te breken.

Ik ben iemand die zijn afspraken nakomt. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik mij op dit moment aan deze afspraken moet houden.”
Martina sluit niet uit dat hij zich in de toekomst verkiesbaar zal stellen.

We will cross the bridge when we get there”, aldus de Fatumbestuursvoorzitter.
Martina was een van de twee prominente burgers die in gesprek waren met Pais om tot de partij toe te treden.
De ander was voormalig PAR-gedeputeerde van Economische Zaken en Financiën, Eugene Rhuggenaath.
Ook hij koos ervoor om zich niet verkiesbaar te stellen en dus niet terug te keren in de politiek.

In een eigen verklaring bedankt Pais-leider Alex Rosaria zowel Martina, als Rhuggenaath voor het feit dat zij zijn politieke partij hebben gezien als een politieke organisatie, waarbij zij betrokken willen zijn.

Wij respecteren dat zij zich om privé-redenen en hun werk niet bij onze partij hebben kunnen aansluiten. Onze deuren blijven altijd open voor hun input en associatie met onze partij in de toekomst.” Volgens Rosaria zal de partij zich blijven inzetten voor een kandidatenlijst met mensen die vertrouwen uitstralen en hoop voor dit eiland willen creëren.”

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties