25 C
Willemstad
• dinsdag 31 januari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

Ook Steven Martina haakt af

WILLEMSTAD — Steven Martina heeft besloten dat hij niet aan de komende verkiezingen van 19 oktober zal deelnemen. In een persverklaring stelt Martina dat hij door tal van mensen en organisaties is benaderd om zich verkiesbaar te stellen en zich mogelijk zelfs beschikbaar te stellen voor het bestuur van het land, maar dat hij na een serieuze en diepgaande analyse toch heeft besloten om hier niet op in te gaan.

In de afgelopen dagen werd er volop gespeculeerd over mogelijke deelname van Martina aan de verkiezingen.
Martina is de zoon van voormalig premier en oud-leider en inmiddels ook ex-lid van de politieke partij MAN, Don Martina.
Hij was jarenlang directeur van nutsbedrijf Aqualectra, terwijl hij op dit moment bestuursvoorzitter is van verzekeringsbedrijf Fatum.
De naam van Martina werd genoemd in gesprekken die gevoerd werden rondom de oprichting van een mogelijke nieuwe partij.
Ook was hij in bespreking met de politieke partij Pais om eventueel op de kandidatenlijst van deze partij te gaan staan.
Maar nu stelt Martina dat hij afziet van deelname aan de verkiezingen.
Martina voelt zich vereerd dat hij door personen en instanties is gevraagd om aan de verkiezingen mee te doen en om in het bestuur van het land plaats te nemen.
Maar hij stelt dat hij na een evaluatie tot de conclusie is gekomen dat het op dit moment niet opportuun zou zijn om de initiatieven in zijn werk, die hij zelf heeft opgestart en ook heeft gecultiveerd, halverwege af te breken.

Ik ben iemand die zijn afspraken nakomt. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik mij op dit moment aan deze afspraken moet houden.”
Martina sluit niet uit dat hij zich in de toekomst verkiesbaar zal stellen.

We will cross the bridge when we get there”, aldus de Fatumbestuursvoorzitter.
Martina was een van de twee prominente burgers die in gesprek waren met Pais om tot de partij toe te treden.
De ander was voormalig PAR-gedeputeerde van Economische Zaken en Financiën, Eugene Rhuggenaath.
Ook hij koos ervoor om zich niet verkiesbaar te stellen en dus niet terug te keren in de politiek.

In een eigen verklaring bedankt Pais-leider Alex Rosaria zowel Martina, als Rhuggenaath voor het feit dat zij zijn politieke partij hebben gezien als een politieke organisatie, waarbij zij betrokken willen zijn.

Wij respecteren dat zij zich om privé-redenen en hun werk niet bij onze partij hebben kunnen aansluiten. Onze deuren blijven altijd open voor hun input en associatie met onze partij in de toekomst.” Volgens Rosaria zal de partij zich blijven inzetten voor een kandidatenlijst met mensen die vertrouwen uitstralen en hoop voor dit eiland willen creëren.”

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -