AAV: Malaise in de bouw duurt voort

Dialoog met regering nodig

WILLEMSTAD — Directeur Michael Willem van de Antilliaanse Aannemers Vereniging (AAV) trekt aan de bel over de malaise in de bouw. In een persverklaring meldt hij dat ondanks de geringe groei van de Curaçaose economie van 0,4 procent in 2011, de bouwsector is gekrompen met -2,9 procent in dat jaar. De AAV wil in dialoog met de regering om deze problematiek aan te pakken.

De sector krimpt al sinds 2009. De jaren 2009 en 2010 werden afgesloten met een inkrimping van respectievelijk -2.4 en -4.2 procent.

ADVERTENTIE
De Boer

De rem die de bouw op de Curaçaose economie zet, moet er nodig af ”, aldus Willem. “De economie moet daar gestimuleerd worden, want dat levert snel het meeste resultaat op. De economie van Nederland verkeert momenteel ook in een soortgelijke positie en daar lijkt dat inzicht, politiek gezien, steeds breder door te breken. Vooruitlopend op de verkiezingen maken diverse partijen zich dan ook sterk voor groei van de bouw. Terecht, want daar moet je het onder andere van hebben, als je uit de malaise wilt komen. Het is te hopen dat het hier ook doorbreekt.”Dialoog Bedrijven en burgers hebben volgens Willem betrouwbaar beleid, perspectief en zekerheid nodig om zo de economie van Curaçao te laten herstellen.

Dan komt er ruimte om te vernieuwen en te groeien, met waar nodig een steun in de rug van de overheid. Er zijn maatregelen nodig om de sectorale malaise aan te pakken. De AAV heeft hier ideeën over, maar wenst in een private/ publieke dialoog met de overheid tot een overeenstemming over een aantal maatregelen te komen. Sommige daarvan zijn al bij de regering aangekaart. Maatregelen die overigens ook stevig kunnen bijdragen aan ‘s land’s kas.” Willem benadrukt dat in een normale situatie de bouw met miljoenen aan de totale economische groei kan bijdragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *