25 C
Willemstad
• vrijdag 23 februari 2024

SMH | The private chat messages from inside an Australian billionaire’s ‘money machine’

Patrick Begley | Sydney Morning Herald At 28, Edward Craven has built Stake.com into one of the world’s biggest gambling enterprises. But there is another side to its...

Democracy now! | Thursday, February 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Rapport over klimaatbeheersing op scholen overhandigd aan regering

Een rapport over klimaatbeheersing op scholen is klaar en aan de regering overhandigd. Dat zei de minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS), Sithree van Heydoorn...

Nu.cw | Snackbar Lik je Vingers in Saliña afgebrand

In snackbar Lik je Vingers in Saliña heeft in de nacht van woensdag op donderdag brand gewoed. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Bij aankomst van de...

Nu.cw | Slachtoffer ontvoeringszaak dezelfde avond nog naar huis

Het slachtoffer van de ontvoering aan de Veerisweg woensdagavond is dezelfde avond nog terug naar huis gekeerd. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Informatie over de identiteit...
- Advertisement -spot_img

Onderzoek naar vrijlaten verdachte

HomeMediaOnderzoek naar vrijlaten verdachte

Verdachte dodelijk ongeluk Jan Noorduynweg per abuis vrij

Archief foto (kkc)
Archief foto (kkc)

Willemstad – De politie gaat een intern onderzoek uitvoeren nadat de verdachte van een dodelijk verkeersongeluk nog geen dag later alweer op vrije voeten is gesteld. ,,Het is misgegaan en intern gaan we kijken hoe dat heeft kunnen gebeuren”, verklaart politiewoordvoerder Reginald Huggins.

Advertentie

Bij het verkeersongeluk woensdagavond aan de Jan Noorduynweg kwam de 29-jarige Esdras Amos Pedro Koeiman om het leven.
Het ongeluk gebeurde omstreeks 22.30 uur in de avond en werd, zo blijkt uit eerste onderzoek, veroorzaakt door een straatrace.
De verdachte, die in een Datsun Sunny reed, was met de bestuurder van een Kia Picanto aan het racen op de Jan Noorduynweg.
De verdachte botste daarbij eerst tegen een Suzuki Ignis en reed door.
Opnieuw ramde hij een auto, een Kia Sportage, die daarop tegen de Kia Picanto opbotste. Op datzelfde moment raakte de verdachte de macht over het stuur kwijt en reed tegen een straatlantaarn aan.
Zijn Datsun Sunny belandde op een voertuig dat op een lager gelegen deel stond bij de parkeerplaats van een botika.
De chauffeur van de Kia Picanto liep verschillende letsels op aan zijn lichaam en overleed ter plekke.
De 31-jarige verdachte werd ter plaatse medisch behandeld en daarna gearresteerd voor nader onderzoek.
De chauffeur van de Kia Sportage is naar de polikliniek van het Sehos vervoerd voor medische behandeling en is daar opgenomen.
Het lichaam van de verkeersdode is door het Openbaar Ministerie in beslag genomen voor nader onderzoek.
Hoewel het om een straatrace ging, de verdachte geen rijbewijs bezit en niet over een geldige keuringskaart beschikte, werd hij gistermiddag toch door een hulpofficier van justitie op vrije voeten gesteld.
Het is aan een zogenoemde hulpofficier – iemand met een hoge functie binnen de politie – om binnen de eerste 24 uur te beslissen over het al dan niet verlengen van het vasthouden van een verdachte.
Naar nu blijkt, heeft de hulpofficier geen contact gehad met de officier alvorens hij zijn besluit bekendmaakte.
Het Openbaar Ministerie – hoewel de beslissing dus niet bij het OM lag – betreurt de situatie en geeft aan dat het beleid van het OM erop gericht is dat een verdachte van dood door schuld langer vastgehouden wordt.
Een voorbeeld hiervan is het feit dat de verdachte die drie joggers doodreed, na acht dagen werd vrijgelaten en het OM hiertegen in hoger beroep ging.
Ook de Haïtiaanse verdachte die een Nederlands gezin aanreed waarbij de man en vrouw zijn overleden, zit nog altijd vast.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties