Onderzoek naar misstanden bij Curaçaose Militie

militie

Onderzoek naar misstanden bij Curaçaose Militie

WILLEMSTAD — De Koninklijke Marechaussee, brigade Caribisch gebied doet onderzoek naar vermoedelijke misstanden, gepleegd door miliciens en cursisten op marinekazerne Suffisant.

In het onderzoek zijn zeven personen aangemerkt als verdachten, waaronder ook diverse instructeurs van de lokale militie. De persoonlijke gegevens van de verdachten zijn vooralsnog niet bekendgemaakt. Naast de instructeur, zouden ook cursisten zich schuldig hebben gemaakt aan onder meer mishandeling, bedreiging en feitelijke aanranding van andere cursisten, die op de kazerne een sociale vormingstraining volgden. De Marechaussee vermoedt dat de strafbare feiten zijn vastgelegd op video door de verdachten.

Cursisten moesten onder meer geboeid op de grond liggen en werden daarbij geschopt en geslagen. Ook zou een mogelijk slachtoffer met een brandslang onder dwang bespoten zijn. De commandant van de marinekazerne heeft inmiddels aangifte gedaan van de misstanden. De Marechaussee heeft inmiddels drie verdachten gehoord en zal verder onderzoek doen onder leiding van het lokale Openbaar Ministerie.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *