14 militaire gezinnen doen beroep op verhuisregeling

Vakbond militairen

14 militaire gezinnen doen beroep op verhuisregeling

WILLEMSTAD — In totaal hebben veertien gezinnen van militairen, woonachtig in Julianadorp, een beroep gedaan op de verhuisregeling van het ministerie van Defensie. Dit naar aanleiding van klachten over de luchtkwaliteit in de wijk. Dit laat marinewoordvoerster Maartje van der Maas in een update desgevraagd weten.

“Van de voornoemde gezinnen zijn er vanaf afgelopen november al zes verhuisd. Van de nieuwkomers hebben vier gezinnen, ondanks de klachten, aangegeven zich toch in Julianadorp te willen vestigen.” Van der Maas meldt verder dat na de zomerperiode ‘met de wisseling van de wacht’ er in totaal 25 militairen met hun gezinnen in Julianadorp zullen overblijven. Zoals de Amigoe reeds heeft bericht, heeft Defensie-minister Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD), medio maart naar aanleiding van klachten van een aantal marinepersoneelsleden in Julianadorp, aangegeven een beroep te zullen doen op de Curaçaose overheid om een onderzoek uit te laten voeren naar de uitstoot van de Isla-raffinaderij. De minister achtte dit haar verantwoordelijkheid als werkgever.

Hennis-Plasschaert lichtte vervolgens de Tweede Kamer in, een regeling voor verhuizing van de Nederlandse militairen woonachtig in Julianadorp – op kosten van Defensie – een passende aanpak te vinden. De regeling ging met terugwerkende kracht per 1 november in, waarbij de militairen die zich zorgen maken over de luchtkwaliteit, een beroep kunnen doen op de regeling, waarbij de verhuiskosten tot een maximaal bedrag van 6000 euro vergoed worden.

Daarbinnen vallen de inboedel-transportkosten, opzeggingskosten, mogelijk dubbele huur en de kosten voor een eventuele tussenpersoon (makelaar) voor het vinden van nieuwe huisvesting.

Van der Maas had eerder tegenover de Amigoe aangegeven dat de militairen na aankomst ‘altijd uitvoerig worden voorgelicht’ en dat de voornoemde kwestie aan de nieuwkomers ook kenbaar zou worden gemaakt.

“De heersende zorg zal dus besproken worden, waarop zij zelf een keuze kunnen maken of zij zich wel of niet in Julianadorp wensen te vestigen. Mochten ze daarvoor kiezen, dan kunnen zij vervolgens geen beroep meer doen op deze regeling.”

Bron: Amigoe

3 Reacties op “14 militaire gezinnen doen beroep op verhuisregeling

 1. Henriques

  Het is uiteindelijk de Nederlandse belastingbetaler die voor de kosten opdraait.
  Wat is gemakkelijker dan je kop in het zand te verschuilen.

 2. flory peetoom

  merkwaardig toch, dat mensen die opgeleid zijn om anderen te doden (zgn.vijanden, doch in werkelijkheid lastpakken voor het grootkapitaal)voor hun eigen leven zo bezorgd zijn.! En Hennis moet zelf eens naar Julianadorp, de lucht daar opsnuiven. En vervolgens naar Wicha op bezoek gaan. Stom wijf.

 3. Deze mensen kunnen en mogen verhuizen, terwijl ze in een gebied zitten waar amper de lucht van de Isla te ruiken is.
  Maar de mensen in Veeris en Marchena, moeten het maar slikken.
  iedere dag de vergiftige dampen over hun heen.
  De politci, zijn te laf om hier stelling in te nemen.
  Pure Lafaards…
  en natuurlijk graaiers…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *