28 C
Willemstad
• zondag 4 juni 2023

PBC | Oplossing voor wachtlijst bij CMC

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft ingegrepen in de problematiek van de wachttijden voor operatiepatiënten. Met ingang van maandag 5 juni een wordt een...

PBC | ‘Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles zitten ver onder de inkomensnorm van de LNT’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles/GGz Curacao verdienen niet een veelvoud van het maximum, dat is vastgesteld in de nieruwe Wet Normering Topinkomens, LNT....

PBC | Eerste kwartaal 2023 ziet honderden onbeantwoorde brieven aan ministers

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Tijdens het eerste kwartaal van 2023 zijn er maar liefst 181 brieven, afkomstig van Statenleden en gericht aan ministers, onbeantwoord gebleven. Minister van Algemene...

PBC | Regering Curaçao zoekt 650 miljoen om pensioenen ENNIA te redden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is zeker 650 miljoen nodig om de pensioenen van ENNIA te redden. De regering van Curaçao heeft besloten op zoek te gaan naar...

PBC | Uitspraak in hoger beroep tegen Ansary uitgesteld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD.- Halverwege deze maand kondigt het Gemeenschappelijk Hof de datum van de uitspraak aan in de zaak die de Centrale Bank/ENNIA tegen Ansary & Co hebben...

PBC | Rojer wil in Parijs revanche op Spelen

Persbureau Curacao PARIJS – Jean-Julien Rojer wil zich volgend jaar op de Olympische Spelen revancheren. Twee jaar geleden liepen de Spelen van Tokio op een grote teleurstelling uit,...
- Advertisement -spot_img

Onderzoek FDRS eind januari klaar

HomeMediaOnderzoek FDRS eind januari klaar

SoabWILLEMSTAD — Het onderzoek van overheidsaccount Soab naar het Fondo pa Deporte i Responsabilidat Sosial (fonds voor sport en sociale verantwoordelijkheid, FDRS) zal naar verwachting op 31 januari worden afgerond.

Advertentie

minister Franco (Pais).
Het schrijven van Jardim aan de Staten wordt vergezeld door een brief van Soab van 27 december vorig jaar, waarin de overheidsaccountant op het onderzoek bij FDRS ingaat. In eerste instantie was het de bedoeling dat het onderzoek binnen drie weken zou worden afgerond.
Maar in de brief aan Jardim geeft de stichting aan dat de termijn van drie weken niet haalbaar is, maar dat zij denkt dat het onderzoek op 31 januari gereed zal zijn.
Het originele verzoek van Jardim voor een onderzoek bij FDRS dateert van 18 december.
Indertijd vroeg de minister aan de stichting om antwoord te geven op zestien vragen met betrekking tot de private stichting die onder het ministerie van Financiën valt.
Het gaat hierbij onder meer om de vragen in hoeverre de subsidieverordening in acht is genomen, het vaststellen van aanloopkosten van FDRS die op de rekeningen zijn gestort, de datum waarop dit is geschied en of men bij FDRS zich aan de subsidieregels heeft gehouden.
Ook dient het onderzoek inzage te verschaffen in het personeelsbestand, de beloningenstructuur en uitgaven van de stichting.
In haar brief van 27 december benadrukt Soab dat een goede uitvoering van de opdracht ‘commitment vereist van alle stakeholders die verantwoordelijk zijn voor een correcte uitvoering van de opdracht’.
Dit houdt ook in dat er sprake moet zijn van toegang tot documenten en medewerkers in het kader van het onderzoek, aldus de Soab.
De stichting geeft aan dat deze toegang van essentieel belang is.

Zonder dit kan de opdracht niet succesvol afgerond worden. De Soab heeft van u (Jardim, red.) alle medewerking en de toezegging ontvangen dat u het bestuur van FDRS zal verzoeken om volledige medewerking te verlenen.”

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties