Onderzoek Curaçaohuis nog niet aangevangen

Soab verwacht volgende week formulering opdracht rond te hebben

Experts: Wel achterstallig onderhoud, maar bouwkundige staat Curaçaohuis in orde. Foto Curaçaohuis van 2014

Een recente Foto van het Curaçaohuis dat volgens MinPres Asjes en GevMin Marvelyne Wiels op instorten staat en momenteel voor 3,5 miljoen nafls wordt verbouwd op kosten van Curaçao

Willemstad – Het onderzoek naar het functioneren van het Curaçaohuis is nog niet begonnen. De concrete opdracht moet nog geformuleerd en goedgekeurd worden. Directeur van Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) Geomaly Martes verwacht dat dit volgende week alsnog zal gebeuren, waarna het onderzoek kan beginnen.

Regeringspartij PAIS had vorige maand aangegeven een diepgaand en grondig onderzoek naar het functioneren van het Curaçaohuis te willen.

Premier Ivar Asjes (PS) stemde daarna in en gaf kort daarna aan Soab al ingeschakeld te hebben. Het onderzoek zal zich niet alleen richten op de periode van de huidige Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels, die sinds juni vorig jaar in dienst is.

Volgens de premier is het ook goed na te gaan wat er sinds 2005 financieel bij het Curaçaohuis is gebeurd, aangezien er sindsdien geen geauditeerde en gecontroleerde jaarrekening van het Curaçaohuis meer is gepresenteerd. Deloitte is tussen 2006 en 2010 betaald om de jaarrekeningen in orde te maken, maar dit is nooit gebeurd, aldus premier Asjes eerder.

Wiels, die al langere tijd negatief in het nieuws komt, deed lange tijd vaag over een op handen zijnde verbouwing van het Curaçaohuis, terwijl het verhuisbord al in de tuin was geplaatst. Het pand aan de Badhuisweg wordt opgeknapt voor 3,5 miljoen gulden. Volgens de Gevolmachtigde minister zou het pand op instorten staan.

Bron: Antilliaans Dagblad

Zie ook: Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

Een Reactie op “Onderzoek Curaçaohuis nog niet aangevangen

  1. someonewhocares

    Rookgordijn of smoking gun? Het is toch ongeloofwaardig dat de SOAB gevraagd wordt om een financieel onderzoek te doen vanaf 2006 terwijl het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao pas bestaat sinds 10-10-2010!! Wie houdt hier wie voor de gek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *