29 C
Willemstad
• maandag 26 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Onderzoek Babel nog altijd bezig

HomeMediaOnderzoek Babel nog altijd bezig
Advocaat Eldon 'Peppie' Sulvaran wil Gerrit Schotte direct vrij
Onderzoek Babel nog altijd bezig

Willemstad – ,,Op dit moment vindt er nog steeds onderzoek plaats in de zaak Babel”, dat zegt officier van justitie Guillano Schoop, woordvoerder in de zaak Babel waarin oud-premier Gerrit Schotte en zijn partner worden verdacht van witwassen en valsheid in geschrifte.

Eerder liet het Openbaar Ministerie (OM) weten nog te wachten op onderzoeksresultaat in de zaak Babel. Over wanneer de zaak voor zal komen kan Schoop niets zeggen. Ook deed het OM de uitspraak dat ze het onderzoek Babel zo snel mogelijk voor de rechter zouden brengen.

,,We proberen de zaak zo snel mogelijk af te ronden. Maar een concrete datum kan ik niet aangeven”, aldus de woordvoerder gisteren desgevraagd.

Het is daarmee wachten totdat dat onderzoek gereed is. Ondertussen zijn de beide verdachten, de partner van de oud-premier Cicely van der Dijs en Schotte nogmaals gehoord in het onderzoek, bevestigde het OM eerder tegenover deze krant. Dat het onderzoek zo lang duurt, heeft te maken met de zogenoemde rechtshulpverzoeken. De resultaten daarvan moeten nog worden toegevoegd aan het dossier.

Het is niet duidelijk of het OM het hier heeft over nieuwe rechtshulpverzoeken of dat het gaat om een eerder rechtshulpverzoek aan Italië gaat. Er werd in het Zuid-Europese land onder andere een huiszoeking gedaan. Ook werden daar verschillende getuigen gehoord.

Hoewel het OM zelf geen verdere uitspraken doet over deze huiszoeking, deden er direct na het rechtshulpverzoek al verschillende geruchten de ronde dat dit bij Francesco Corallo zou zijn; het was immers zijn bedrijf BPlus dat verdachte stortingen – een van 140.000 dollar en een van 73.422 dollar – heeft gedaan op de rekening van Van der Dijs.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. ik kom er alleen op via ….anoniem surfen en dat wil ik in principe niet. Met mijn eigen ip-adres lukt het niet meer.
  Helaas want KKC is de beste en meest onafhankelijke nieuwssite van Curaçao.

  “Your access to this site has been limited
  Your access to this service has been temporarily limited. Please try again in a few minutes. (HTTP response code 503)
  Reason: Exceeded the maximum number of page requests per minute for humans.”.

 2. Ik krijg meldingen dat ik deze site niet meer via mijn gewone ip-adres kan bereiken. Reacties
  geven kon al lange tijd niet meer. Wat doe ik fout?

 3. Net gelezen dat er een ex burgemeester veroordeelt is tot 10 jaar.
  voor ongeveer dezelfde misdaden, die Gerrit S ook gedaan heeft.
  Zou er ook voor hem hier een celstraf van 10 jaar inzitten?

  De voormalig burgemeester van New Orleans, Ray Nagin, heeft een gevangenisstraf van tien jaar opgelegd gekregen wegens corruptie.
  Dat meldt AP. Nagin is onder meer veroordeeld voor omkoming en witwassen en zou zich schuldig hebben gemaakt aan corrupte praktijken in zijn beide termijnen als burgemeester. Hij heeft altijd ontkend.

  De 58-jarige Democraat zou honderdduizenden dollars hebben aangenomen van corrupte zakenlui in ruil voor zijn steun voor verschillende projecten. Hij nam niet alleen geld aan, maar ook vakanties en vrachtwagenladingen gratis graniet voor zijn familiebedrijf.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties