Laatste reacties

- Advertentie -

Man verdacht van afpersing in zaak Wiels

Het levenloze lichaam van Helmin Wiels op de grond.
Het levenloze lichaam van Helmin Wiels op de grond.

Willemstad – Het Recherche Samenwerkingsteam (RST) heeft gisterochtend de 36-jarige M.L.L. aangehouden. Hij wordt in de zaak Magnus verdacht van poging tot afpersing en het voorbereiden van afpersing van de opdrachtgevers van de moord op politicus Helmin Wiels, 5 mei vorig jaar.

,,Er vonden ook twee huiszoekingen plaats”, vertelt woordvoerder in deze zaak Guillano Schoop. In Koraal Specht en West Groot Sint Joris zijn woningen doorzocht.

Of daarbij voorwerpen zijn aangetroffen die in het belang zijn voor het onderzoek is niet bekend, stelt de woordvoerder.

- Advertentie -

Het Openbaar Ministerie (OM) laat in een persbericht weten dat de (poging tot) afpersing en het voorbereiden van afpersing van de opdrachtgevers van de moord op Wiels te plaatsen zijn rond de financiële afwikkeling tussen de uitvoerders en de intellectuele daders van de moord.

Een van de verdachten in de zaak Magnus, Nini Fonseca, zou voor uitbetaling van de vermoedelijke schutter Elvis ‘Monster’ Kuwas gezorgd hebben. Dat blijkt uit stukken die eerder werden vrijgegeven door de advocaat van een van de verdachten, D’Angelo Damascus.

Uit verklaringen van de vrouw van Kuwas blijkt dat er een plan was om Fonseca te ontvoeren. Of de aanhouding van gisteren met dit plan te maken heeft is vooralsnog niet bekend. Het OM laat weten op dit moment geen nadere mededelingen te doen over M.L.L. en het verdere verloop van het onderzoek.

Vier verdachten nog altijd vast

- Advertisement -

Voor de moord zitten nog altijd vier verdachten vast, van wie ‘Monster’ naar een onbekende locatie in Nederland is overgebracht voor zijn eigen veiligheid.

De vijfde verdachte, ‘Bolle’, werd twee weken na de moord op Wiels omgebracht.

De zesde, ‘Pretu’, pleegde zelfmoord in een politiecel in Barber. Volgens persbureau ANP komt L., net als de moordverdachten, uit de wijk Koraal Specht. In de wijk zijn verschillende criminele bendes actief.

De al eerder aangehouden verdachten zouden bij de beruchte ‘NLS’-gang (No Limit Soldiers) horen. Naar verluidt is L. een van de kopstukken van een rivaliserende bende en is vaker in contact geweest met justitie.

Bron: Antilliaans Dagblad

Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

AntilliaansDagblad | Subsidie beperkt stijging elektriciteitstarief Saba

The Bottom - Dankzij een subsidie van het openbaar lichaam Saba (OLS) hoeven...

AntilliaansDagblad | Sint Maarten wint Amerikaanse prijs

Philipsburg - House of Nehesi Publishers (HNP) uit Sint Maarten heeft een Amerikaanse...

AntilliaansDagblad | Drie sterfgevallen, vier opnames CMC

Willemstad - Op Curaçao zijn drie mensen overleden aan de gevolgen van een...

AntilliaansDagblad | ‘CBCS moet transparanter’

Willemstad - Meer transparantie en meer een rol als partner in plaats van...

ParadiseFM | Deloitte Dutch Caribbean uit kritiek op beleid minister van Financiën

Er komt kritiek uit de vrije markt op de belastingplannen van Minister van...

AntilliaansDagblad | Statia opent grens voor gevaccineerden

Oranjestad - Met ingang van maandag 2 augustus 2021 is op Sint Eustatius...
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PB | Saba subsidy to mitigate sharp rise electricity tariff

SABA--Consumers on Saba will be spared a drastic increase in their monthly electricity bill. Thanks to a subsidy of the Public Entity Saba, consumers will not have...

CC | Sandals opens bookings for entry into romantic Curaçao

WILLEMSTAD - Sandals Resorts International (SRI) unveils new details for its flagship brand’s highly anticipated 16th resort and the company’s first venture into Curaçao, the newly named...

Ingezonden | Opdat wij niet vergeten…

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Subsidie beperkt stijging elektriciteitstarief Saba

The Bottom - Dankzij een subsidie van het openbaar lichaam Saba (OLS) hoeven consumenten niet de volledige verhoging van het elektriciteitstarief te betalen om de hogere brandstofkosten...

AntilliaansDagblad | Sint Maarten wint Amerikaanse prijs

Philipsburg - House of Nehesi Publishers (HNP) uit Sint Maarten heeft een Amerikaanse prijs gewonnen voor het ontwerp van het boekomslag van ‘Africa in my skin’. Het...

AntilliaansDagblad | Odyssey of the Seas meert aan bij Tulapier

Willemstad - De Odyssey of the Seas is het nieuwste schip van Royal Caribbean. Het werd vorig jaar opgeleverd en vaart nu voor het eerst met cruisepassagiers...
- Advertentie -