26 C
Willemstad
• maandag 19 april 2021 06:37

PBC | Kans op Curaçao op een verkeersongeluk is een op zes

Persbureau Curacao Op Curaçao zijn 90,443 voertuigen verzekerd bij een van de tien verzekeraars op het eiland. Dat zijn 1592 voertuigen minder dan in 2019. 14,919 van hen...

PBC | Ex-covidpatiënten die nog steeds positief testen mogen Curaçao binnen

Persbureau Curacao Mensen die voorheen covid hebben gehad en om die reden nog steeds positief reageren op een PCR test, kunnen toch naar Curaçao afreizen. Voorwaarde is dat deze...

PBC | Drie patiënten overleden in het CMC

Persbureau Curacao Op Curaçao zijn gisteren drie mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Alle drie de patiënten overleden in het ziekenhuis. Het totaal aantal coronapatiënten dat...

Column Den Cayente | It’s not easy being green

Column Arien Rasmijn Daar sta je dan. Je hebt eindelijk de stap genomen om de politiek in te gaan en iets wezenlijks te doen voor jouw land. Misschien...

Column Youp | Sober uitvaren

Slim van Queen Elizabeth dat ze de familie heeft opgedragen dat de koninklijke verkleedkisten vandaag dicht blijven en iedereen in zijn gewone doordeweekse kloffie naar het afscheid...

DH | Letter clarifying UN petition approved with stiff opposition from several MPs

PHILIPSBURG--A draft letter from Chairperson of Parliament Rolando Brison, clarifying the legislature’s petition to the United Nations (UN) was approved by a majority in Parliament on Thursday...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAlgemeen nieuwsOnderste steen FDRS boven

Onderste steen FDRS boven

Jardim stelt onderzoek in, Leeflang doet aangifte

José JardimOmayra LeeflangWillemstad – Minister van Financiën José Jardim stelt een onderzoek in naar het Fondo pa Deporte i Responsibilidat Sosial (FDRS). Jardim vraagt Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) het onderzoek ‘de hoogste prioriteit’ te geven.

Advertentie

In een brief aan Soab, die afgelopen woensdag is verstuurd, stelt de minister dat hoewel een motie in de Staten geen meerderheid kreeg om FDRS te laten doorlichten, er in de Staten en in de samenleving toch behoefte bestaat aan meer duidelijkheid omtrent FDRS.

,,Tevens gezien het besluit dat ik een voorstander ben van transparantie en het adequaat aanwenden van schaarse algemene middelen, heb ik het besluit genomen om niet te wachten totdat FDRS krachtens het subsidiebeleid verantwoording aflegt over de ontvangen subsidie, doch reeds nu proactief een onderzoek in te stellen naar FDRS.”

Jardim heeft de Staten eveneens in een brief van het onderzoek op de hoogte gesteld en laat weten dat er drie weken voor het onderzoek staan.

,,Nadat het onderzoeksrapport is ontvangen en ik daarover mijn standpunt heb geformuleerd, zal ik daarvan een exemplaar, vergezeld van mijn standpuntnotitie, aan de Staten doen toekomen. In het geval de Soab mij meldt dat FDRS geen volledige medewerking verleent aan het onderzoek, zal de subsidierelatie (tijdelijk) worden opgeschort”, aldus Jardim.

Ondertussen heeft onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang aangifte tegen Malvina Cecilia gedaan op verdenking van valsheid in geschrifte, het aannemen van een valse hoedanigheid en het ontvangen van subsidie op basis van ongeldige gronden.
Cecilia, met wie Leeflang lange tijd samen bij de politieke partij PAR zat, is oprichter van FDRS.
Zo zou Cecilia verklaard hebben beleidsmedewerker te zijn van het ministerie van Financiën, maar uit een brief van minister Jardim van 21 oktober zou blijken dat dit sinds 1 september dit jaar niet langer het geval is, stelt Leeflang.

,,Deze valse hoedanigheid van Malvina Cecilia in de Statuten van FDRS is opzettelijk gedaan om te kunnen voldoen aan de overweging om subsidie uit de begroting van de minister van Financiën te kunnen krijgen”, stelt Leeflang in de aangifte die gisteren is ingediend.

In een brief van 11 september zou Cecilia zichzelf als directeur van FDRS hebben voorgedaan beweert Leeflang, terwijl onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran – politiek verantwoordelijke voor het opstarten van de stichting – zou stellen dat Cecilia geen directeur is.
Leeflang stelt verder dat de ministeriële beschikking niet geldig zou zijn omdat daarin wordt gesproken over een subsidie van 1.200.000 gulden, terwijl er 1.300.000 gulden is vastgesteld, aldus Leeflang.

,,Deze fout maakt de beschikking ongeldig.”

Bij het verzoek om subsidie, dat in mei is ingediend, bestond de stichting nog niet en voldoet daarom niet aan de eis van de Subsidieverordening dat er bij de aanvraag een afschrift van de oprichtingsakte, de Statuten en de reglementen over de inrichting en werkzaamheden worden overhandigd.
Pas op 18 september werd de stichting opgericht, aldus Leeflang.

Brief Jardim aan SOAB

Bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties