26 C
Willemstad
• dinsdag 31 januari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

Onderste steen FDRS boven

Jardim stelt onderzoek in, Leeflang doet aangifte

José JardimOmayra LeeflangWillemstad – Minister van Financiën José Jardim stelt een onderzoek in naar het Fondo pa Deporte i Responsibilidat Sosial (FDRS). Jardim vraagt Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) het onderzoek ‘de hoogste prioriteit’ te geven.

Advertentie

In een brief aan Soab, die afgelopen woensdag is verstuurd, stelt de minister dat hoewel een motie in de Staten geen meerderheid kreeg om FDRS te laten doorlichten, er in de Staten en in de samenleving toch behoefte bestaat aan meer duidelijkheid omtrent FDRS.

,,Tevens gezien het besluit dat ik een voorstander ben van transparantie en het adequaat aanwenden van schaarse algemene middelen, heb ik het besluit genomen om niet te wachten totdat FDRS krachtens het subsidiebeleid verantwoording aflegt over de ontvangen subsidie, doch reeds nu proactief een onderzoek in te stellen naar FDRS.”

Jardim heeft de Staten eveneens in een brief van het onderzoek op de hoogte gesteld en laat weten dat er drie weken voor het onderzoek staan.

,,Nadat het onderzoeksrapport is ontvangen en ik daarover mijn standpunt heb geformuleerd, zal ik daarvan een exemplaar, vergezeld van mijn standpuntnotitie, aan de Staten doen toekomen. In het geval de Soab mij meldt dat FDRS geen volledige medewerking verleent aan het onderzoek, zal de subsidierelatie (tijdelijk) worden opgeschort”, aldus Jardim.

Ondertussen heeft onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang aangifte tegen Malvina Cecilia gedaan op verdenking van valsheid in geschrifte, het aannemen van een valse hoedanigheid en het ontvangen van subsidie op basis van ongeldige gronden.
Cecilia, met wie Leeflang lange tijd samen bij de politieke partij PAR zat, is oprichter van FDRS.
Zo zou Cecilia verklaard hebben beleidsmedewerker te zijn van het ministerie van Financiën, maar uit een brief van minister Jardim van 21 oktober zou blijken dat dit sinds 1 september dit jaar niet langer het geval is, stelt Leeflang.

,,Deze valse hoedanigheid van Malvina Cecilia in de Statuten van FDRS is opzettelijk gedaan om te kunnen voldoen aan de overweging om subsidie uit de begroting van de minister van Financiën te kunnen krijgen”, stelt Leeflang in de aangifte die gisteren is ingediend.

In een brief van 11 september zou Cecilia zichzelf als directeur van FDRS hebben voorgedaan beweert Leeflang, terwijl onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran – politiek verantwoordelijke voor het opstarten van de stichting – zou stellen dat Cecilia geen directeur is.
Leeflang stelt verder dat de ministeriële beschikking niet geldig zou zijn omdat daarin wordt gesproken over een subsidie van 1.200.000 gulden, terwijl er 1.300.000 gulden is vastgesteld, aldus Leeflang.

,,Deze fout maakt de beschikking ongeldig.”

Bij het verzoek om subsidie, dat in mei is ingediend, bestond de stichting nog niet en voldoet daarom niet aan de eis van de Subsidieverordening dat er bij de aanvraag een afschrift van de oprichtingsakte, de Statuten en de reglementen over de inrichting en werkzaamheden worden overhandigd.
Pas op 18 september werd de stichting opgericht, aldus Leeflang.

Brief Jardim aan SOAB

Bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

To Top

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -