32 C
Willemstad
• zondag 19 september 2021 16:12

Laatste reacties

- Advertentie -

Onderhoud Huisvesting 1,3 miljoen

onderhoud2Willemstad – Het onderhoud dat verricht zal moeten worden aan de Centrale Huisvesting – waarbij verschillende overheidsdiensten onder één dak zullen worden geplaatst – zal in 2033 oplopen tot 1,3 miljoen gulden.

Dat heeft minister Etienne van der Horst, de minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening bekendgemaakt in zijn antwoorden op de eerder door de Staten gestelde vragen over de ontwerpbegroting van 2014.
Van der Horst laten weten dat de onderhoudskosten van het gebouw berekend zijn op een oplopend bedrag van 750.000 gulden in het eerste jaar na oplevering tot 1,3 miljoen in 2033. Verwacht wordt dat het gebouw in 2016 gereed zal zijn.
Wel zullen de oplopende onderhoudskosten door de afnemende financieringskosten worden gecompenseerd.
In de eindrapportage van de werkgroep huisvesting is namelijk berekend dat op de directe huisvestingskosten een besparing van 6 miljoen gulden structureel behaald zal kunnen worden.

,,De totale stichtingskosten van de nieuwbouw zijn berekend op 119 miljoen gulden. Dit leidt tot een bedrag van 21.046.000 gulden aan exploitatiekosten (inclusief onderhoud, water, elektra, schoonmaak et cetera)”, aldus Van der Horst.

De vergelijkbare huidige kosten van de dienstonderdelen die kunnen gaan verhuizen, bedragen, blijkt nu, 27.052.000 gulden.
Volgens de minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening kan door de centrale huisvesting van de overheidsdiensten daarnaast ook een aanzienlijke efficiencybesparing worden bereikt op de personele kosten.

,,Dit bedrag zit niet in deze berekening, maar vormt onderdeel van de structurele taakstellende besparing van 50 miljoen gulden in het kader van het project Optimalisatie Functioneren Overheidsapparaat”, aldus Van der Horst.

De centrale huisvesting is echter wel een randvoorwaarde om deze taakstelling te kunnen realiseren.
Waar het gebouw voor de centrale huisvesting komt te staan, is vooralsnog onbekend. Van der Horst heeft gisteren laten weten dat de regering opdracht heeft gegeven voor het opstellen van een programma van eisen voor de nieuwbouw en voor het doen van een voorstel voor de locatiekeuze.

,,De uitkomst van de locatiekeuze wordt in januari 2014 verwacht”, aldus de minister.

- Advertentie -

bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

To Top

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...
- Advertentie -