27 C
Willemstad
• dinsdag 24 mei 2022 01:46

Laatste reacties

- Advertentie -

Onderhoud Huisvesting 1,3 miljoen

onderhoud2Willemstad – Het onderhoud dat verricht zal moeten worden aan de Centrale Huisvesting – waarbij verschillende overheidsdiensten onder één dak zullen worden geplaatst – zal in 2033 oplopen tot 1,3 miljoen gulden.

Dat heeft minister Etienne van der Horst, de minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening bekendgemaakt in zijn antwoorden op de eerder door de Staten gestelde vragen over de ontwerpbegroting van 2014.
Van der Horst laten weten dat de onderhoudskosten van het gebouw berekend zijn op een oplopend bedrag van 750.000 gulden in het eerste jaar na oplevering tot 1,3 miljoen in 2033. Verwacht wordt dat het gebouw in 2016 gereed zal zijn.
Wel zullen de oplopende onderhoudskosten door de afnemende financieringskosten worden gecompenseerd.
In de eindrapportage van de werkgroep huisvesting is namelijk berekend dat op de directe huisvestingskosten een besparing van 6 miljoen gulden structureel behaald zal kunnen worden.

,,De totale stichtingskosten van de nieuwbouw zijn berekend op 119 miljoen gulden. Dit leidt tot een bedrag van 21.046.000 gulden aan exploitatiekosten (inclusief onderhoud, water, elektra, schoonmaak et cetera)”, aldus Van der Horst.

- Advertentie -

De vergelijkbare huidige kosten van de dienstonderdelen die kunnen gaan verhuizen, bedragen, blijkt nu, 27.052.000 gulden.
Volgens de minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening kan door de centrale huisvesting van de overheidsdiensten daarnaast ook een aanzienlijke efficiencybesparing worden bereikt op de personele kosten.

,,Dit bedrag zit niet in deze berekening, maar vormt onderdeel van de structurele taakstellende besparing van 50 miljoen gulden in het kader van het project Optimalisatie Functioneren Overheidsapparaat”, aldus Van der Horst.

De centrale huisvesting is echter wel een randvoorwaarde om deze taakstelling te kunnen realiseren.
Waar het gebouw voor de centrale huisvesting komt te staan, is vooralsnog onbekend. Van der Horst heeft gisteren laten weten dat de regering opdracht heeft gegeven voor het opstellen van een programma van eisen voor de nieuwbouw en voor het doen van een voorstel voor de locatiekeuze.

,,De uitkomst van de locatiekeuze wordt in januari 2014 verwacht”, aldus de minister.

bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AV | Europees parlement stemt in met minimumtarief vennootschapsbelasting

Het Europees Parlement is in meerderheid voor de invoering van een minimumtarief van 15 procent voor de vennootschapsbelasting. Het beoogde minimale belastingtarief is onderdeel van een akkoord...

Column Youp | Sussende Wiske

Wiske Rutte. Lieve stripfiguur. Met zijn Nokia zonder geheugen. Soort zoekt soort. Na drie lettergrepen moest hij zijn telefoon om het uur opschonen. Hoe? Schudden. Keihard schudden....

Trouw | Curaçao wacht al jaren: eerherstel voor vrijheidsstrijder Tula gaat traag in Den Haag. ‘Klap in ons gezicht’

Lodewijk Dros De Curaçaoënaar Gilbert Bacilio ijvert voor eerherstel voor Tula, de leider van de neergeslagen slavenopstand in 1795 op Curaçao. De Nederlandse regering werkt daar nog niet...

Investico | Russen in ondergrondse trustsector vallen buiten toezicht

Romy van der Burgh en Linda van der Pol ‘De heer Remmelink? Elfde verdieping,’ zegt de receptiemedewerker van een grote zorgflat in Rotterdam. Vóór het gebouw op het...

Nu.cw | Honden sterilisatieproject krijgen hartjes tattoo

De honden die gesteriliseerd of gecastreerd zijn bij het sterilisatieproject van Rescue Paws Curacao (RPC) en Feed Friends Foundation (FFF) krijgen een hartje in het oor getatoeëerd....

PB | The Aruba International Regatta, slated for August 20th & 21st

Aruba’s most important life-partner is the ocean around us. Ask yourself: When was the last time you went to the beach? Swimming? Snorkeling? Sailing? Visitors pay fortunes...
- Advertentie -
- Advertentie -