27 C
Willemstad
• dinsdag 9 augustus 2022

Laatste reacties

OM | Verkeerszitting 5 juni 2019

Verkeerszitting 5 juni 2019

Vandaag, woensdag 5 juni 2019 stond terecht de verdachte A.R.R.E. (1977, Colombia) voor het aanrijden van twee voetgangers.

Ze liepen langs de Rooseveltweg op 10 november 2018 omstreeks 20.00 uur. A.R.R.E. was onder invloed van alcohol. Beide voetgangers liepen fors letsel op aan voet en hoofd. De officier van justitie vorderde voor aanmerkelijke schuld en strafverhoging alcohol een werkstraf van 240 uren en 24 maanden ontzegging van de rijbevoegdheid en toewijzing van de vorderingen van de benadeelde partij van NAF. 7839,- en NAF. 2500,- inclusief de schadevergoedingsmaatregel.
Volgens de officier van justitie liepen de dames naast de weg en staken zij de weg niet over zoals de verdachte verklaarde. Er waren geen aanwijzingen daarvoor. Bij de straf werd ook rekening gehouden met enkele bijkomende overtredingen.

De verdachte had geen rijbewijs, geen geldig verzekeringsbewijs en keuringskaart en de wegenbelasting was niet betaald. De rechter oordeelde op gelijke wijze en besliste tot een werkstraf van 200 uren werkstraf en 20 maand ontzegging van de rijbevoegdheid. De vorderingen van de slachtoffers werden deels ook toegewezen.

In een andere zaak vorderde de officier van justitie een geldboete van NAF. 1500,- waarvan de helft voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaren tegen de verdachte C.G.R. (1949). Op 3 maart 2019 op kruising Oude- Nieuwe Caracasbaaiweg, reed hij onder invloed van alcohol tegen een andere auto aan en reed vervolgens door. Het slachtoffer volgde de verdachte en trof hem later slapend in de auto bij hem thuis aan. De verdachte nam oprecht verantwoording voor zijn foute gedrag en sprak zijn excuses uit. De rechter veroordeelde de verdachte voor deze feiten en legde een straf conform de eis van de officier op.

Als laatste stond de verdachte S.A.M. (1997) terecht voor het rijden door rood licht op 22 maart 2019 bij de kruising Wilhelminalaan / Schottegatweg Noord, waarbij hij tegen een burger en een politieauto botste en veroorzaakte materiële schade. De verdachte had geen rijbewijs. De officier vorderde een werkstraf van 40 uren. De verdachte werkt reeds om de veroorzaakte schade te kunnen terugbetalen aan de burger en de politie. Ook in deze zaak legde de rechter een straf op conform de eis van de officier van justitie.

Bron: Openbaar Ministerie

Artikel delen

2 reacties

 1. Iemand die geen rijbewijs heeft een aantal maanden rijontzegging opleggen. Juridisch zal het wel kloppen maar ik krijg er toch een wrang gevoel bij. In eerdere gevallen heeft de man zonder rijbewijs zich ook daar niets van aangetrokken.
  ( geen proeftijd gevorderd?).

 2. Stomdronken, zonder rijbewijs, zonder keuring, zonder verzekering en zonder wegenbelasting betaald te hebben twee voetgangers aanrijden die zwaar gewond raken en wat is je straf: een werkstraf van 200 uren. Geeist was, wow!, 240 uren maar dat vond de rechter nog te hoog.

  Volgende geval 750 gulden boete voor dronken iemand aanrijden en er vandoor gaan.

  Laatste geval zonder rijbewijs door rood rijden en een aanrijding veroorzaken: werkstrafje van 40 uur.

  Irma Lips strikes again?

  Wat zullen Carlos Monk en Rob ‘Polar’ Blaauw bang worden van deze straffen. En anders Carla Hueck wel.

  Je zou wensen dat de rechter in deze zaken, ongetwijfeld wederom een stuk afval van een Nederlands gerechtshof, zoals Irma Lips, zelf eens slachtoffer werd van een dronken bestuurder.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...