32 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

OM | Verdachte onderzoek Emerald blijft vast

Verdachte onderzoek Emerald blijft vast

De verdachte O.A. (35) blijft in voorlopige hechtenis. Dat heeft de rechter commissaris op dinsdag 6 december 2016 op Curaçao besloten. O.A. werd op maandag 28 november 2016 aangehouden. Hij wordt verdacht van witwassen, valsheid in geschrifte, belastingfraude en illegaal wapenbezit.

Op 28 november zijn op Sint Maarten in het onderzoek genaamd Emerald op in totaal zeven (7) locaties zoekingen verricht waaronder bij de woning van de verdachte, het havenbedrijf van Sint Maarten en bij een beveiligingsbedrijf.

Het team bestrijding ondermijning (TBO) van het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en de Landsrecherche op Sint Maarten hebben onder leiding van de rechter-commissaris twee dagen lang zoekingen verricht. Tijdens de zoekingen zijn administratieve bescheiden, administratie, digitale gegevensdragers en een vuurwapen in beslag genomen. Tevens is er beslag gelegd op 5 luxe auto’s, het huis van de verdachte, een jacht en bankrekeningen van verdachte. Door de autoriteiten van Anguilla is op verzoek van de autoriteiten van St. Maarten ook beslag gelegd op onroerend goed en bankrekeningen van verdachte op Anguilla.

Het onderzoek is in volle gang en mogelijke nieuwe zoekingen en/of arrestaties zijn niet uit te sluiten.

Het onderzoek Emerald is gestart in april 2016 naar aanleiding van berichten in de kranten en vragen die in het parlement zijn gesteld over het contract dat is afgesloten tussen het beveiligingsbedrijf van verdachte en het havenbedrijf van Sint Maarten. Tijdens dit onderzoek zijn verdenkingen ontstaan van belastingfraude, valsheid in geschrifte en witwassen.

Het onderzoek maakt deel uit van een gezamenlijke, intensieve aanpak van grensoverschrijdende corruptie en fraude, ook wel ondermijning genoemd. Ondermijning, waaronder corruptie en witwassen, vormt een ernstige bedreiging voor de veiligheid en economie van de landen in het Caribisch deel van het Koninkrijk. Het TBO van het RST, de Landsrecherches van Curaçao en Sint Maarten en het Openbaar Ministerie zijn partners in de bestrijding van ondermijning.
Ontnemingsvorderingen passen in het nieuwe beleid van het Openbaar Ministerie. In de toekomst zullen meer van dergelijke vorderingen door het Openbaar Ministerie worden ingesteld.

Voor meer informatie: zie en like onze facebook pagina: @TBOAnticorruptionWatch

Bron: Openbaar Ministerie

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...