OM | Reces Gerecht tussen 10 juli en 18 augustus

Reces Gerecht tussen 10 juli en 18 augustus | Extra

Het Hof van Justitie en het Gerecht in Eerste Aanleg, zittingsplaats Curaçao zullen reces houden van 10 juli tot en met 18 augustus 2017. Gedurende het reces zullen in beginsel geen zittingen worden gehouden anders dan in kort geding, in andere spoedeisende zaken en enkele geplande strafzittingen.

Bij spoedeisende zaken kan, vanwege de beperkte bezetting van rechters en griffie, de termijn tussen indiening en behandeling van het verzoek langer zijn dan gebruikelijk.

Er vinden geen rolzittingen plaats, met uitzondering van de rolzitting van het GEA op maandag 24 juli, waarop slechts uit te spreken vonnissen en dagbepalingen zullen staan.

Het Hof houdt raadkamerzittingen op 18 juli, 1 augustus en 15 augustus.

Bron: Openbaar Ministerie

6 Reacties op “OM | Reces Gerecht tussen 10 juli en 18 augustus

 1. Goed lezen is moeilijk hè? Er staat gedurende het reces zullen in beginsel geen zittingen worden gehouden anders dan in kort geding bla bla en enkele “geplande” strafzittingen!

 2. Norit, Ik neem aan dat alle criminelen ook dan reces houden..

 3. Waarom heeft het OM eigenlijk een reces-periode ?
  En wat doen ze in die periode ? Hebben de medewerkers van een bank, een winkel, overheidsinstellingen ,vuilnisophalers etc etc een reces-periode? Nee, die hebben een paar vakantiedagen.
  Komen die vakantiedagen bij de OM-medewerkers bovenop die reces-periode ?
  ( de Kamerleden in Nederland bezoeken vaak in die recesperiode bedrijven, instellingen en leggen hun oor te luisteren bij de noden en wensen van de burgers. Maar het OM alhier…????).

 4. Abraham Mossel

  Maak je niet druk @ Brain S. ik denk dat het vonnis van Gerrit de Raaf gewoon op de 24 st zal plaats vinden, zo niet dan moet hij nog langer zweten en dat zweten komt niet van het warme weer!. je kan het angsthaas/zweet noemen?.

 5. IAW er zal niet worden gedaan met rechtzaken tegen GS, Constancia, Jamaalodin en wanbeleid bij de NV’s

 6. Wij wensen de dames en heren rechters een prettige vakantie.

  En mag die mij Irma Lips een maandje langer zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *